این پس از پیشرویهای برق آسای ۲۴ ساعت گذشته ارتش سوریه است که طی آن نیروهای سوری موفق به آزادسازی تل منس، معر شمشه در نزدیکی معره النعمان شده اند یعنی شهری که به مثابه لانه جبهه النصره در حومه جنوبی ادلب محسوب میشود.
ارتش سوریه موفق به بیرون راندن جبهه النصره و تروریستهای موسوم به اجناد قفقاز از مناطق تحت کنترلشان به سمت جاده سریع میان حلب و حماه و به شهرهای سراقب و معره النعمان شده اند.
اما در جبهههای حومه غربی حلب، عملیات در مناطق کفرحمره، خان العسل، المنصوره، تله شویحنه، حریتان، اللیرمون، الراشیدن و کفرناها که همگی در شمال غرب شهر حلب قرار دارند، جریان دارد.
بر اساس اطلاعات وارده از جبهههای جنگ، ارتش سوریه شروع به پیشروی به سوی این مناطق پس از اینکه اتاق عملیات و استحکامات جبهه النصره و هم پیالههای آنها را در منطقه زیر آتش سنگین توپخانهای و راکتی و هوایی قرار دادند، کرده اند.
ارتش سوریه به دنبال پاکسازی این مناطق از گروههای تروریستی و رسیدن به جاده بین المللی ام ۵ هستند. در این میان گروههای تروریستی در هم شکسته اند و یکدیگر را به خیانت متهم میکنند و اینکه تروریست و سلاح به جبههها نفرستاده اند.
این گروههای تروریستی، ترکیه را متهم به دست برداشتن از حمایت خود میکنند در حالی که برخی منابع رسانهای اعلام کرده اند که در نشست اخیر میان ترکیه و گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه، که روز پنجشنبه برگزار شد، آنکارا تعهد داده است که حمایت تسلیحاتی به عمل آورد. به گزارش رسانهها؛ در این جلسه «فیدان» رئیس اطلاعات ترکیه حضور داشته و بر حمایت از گروههای مسلح در جنگ تاکید کرده بود.
قدر مسلم آن است همانگونه که منابع نظامی سوری تاکید کرده اند، ارتش سوریه عزم جدی برای پایان دادن به حضور تروریستها در ادلب و غرب حلب دارد و عملیات کوبنده ارتش سوریه قبل از ریشه کنی باقیمانده تروریستها متوقف نخواهد شد.
ارتش سوریه از زمان تسلط تروریستها بر استان ادلب در سال ۲۰۱۵ دست به حملات هوایی یا زمینی زده است که معمولاً به دنبال توافقات آتش بس میان روسیه و ترکیه این عملیات ارتش سوریه متوقف شده است.
راز شروع عملیات جدید ارتش سوریه در غرب حلب و جنوب ادلب پس از آتش بس
نیروهای دمشق در جریان عملیات قبلی که با آتش بس اواخر آگوست، متوقف شد بر مناطق وسیعی در حومه جنوبی استان ادلب مسلط شد که بارزترین و مهمترین آن شهر راهبردی خان شیخون بود. این آتش بس مناسب نبود، زیرا به تروریستها امکان داد که به مواضع ارتش سوریه حمله کنند به ویژه که طرف مقابل یعنی تروریستها با همه عوامل انتحاری و خودروهای بمبگذاری شده به ارتش سوریه حمله کرد. البته با پیشروی ارتش سوریه صدای غربیها و آمریکاییها بلند شده بود و مجدداً ژست حقوق بشری به خود گرفته بودند که هدف مانع تراشی در مسیر آزادسازی ادلب از لوث تروریستها و ممانعت از بازگشت سلطه دمشق بر آن بود. البته درباره این آتش بس منافع اقتصادی مشترک روسیه و آنکارا از جمله بحث اس ۴۰۰ و سوخو ۳۵ و تکمیل خط لوله گازی روسیه به اروپا از طریق ترکیه بود و مسکو به دنبال جدا کردن ترکیه از آغوش آمریکا و ناتو بود. اما پس از تلفات سنگین ارتش سوریه بر اثر حملات تروریستها در نتیجه اقدامات انتحاری این گروهها در جریان آتش بس، مسکو بی خیال آتش بس شد و زمینه را برای پیشروی ارتش سوریه فراهم آورد و نیروهای سوریه عازم معره النعمان و غرب حلب شدند و نبرد سنگین را آغاز کردند.
به عبارت دیگر پس از آنکه مشخص شد که تروریستها به هیچ آتش بسی پایبند نیستند و اقدامات تروریستی آنها گواه آن بود و نیز پس از اینکه روسها مطمئن شدند که برای چندمین بار آنکارا قادر نیست یا در تعهدات خود صادق نیست و نمیتواند که مانع تروریستها شود، نبرد بزرگ شروع شد که ادامه دارد.
به نظر میرسد که ارتش سوریه از تاکتیک مهمی بهره میبرد و آن گشودن جبهههای متفاوت است تا هر گونه قدرت مانور را از تروریستها بگیرد. هم اکنون نبردی سنگین در دو جبهه غرب حلب با تروریستهای جبهه النصره و هم پیالههایش جریان دارد و این به موازات جبهه جنوب ادلب است.
به هر حال آنچه درباره نتایج عملیات جاری در ادلب و غرب حلب میتوان گفت این است که گروههای تروریستی تا به دندان مسلحی بودند که در تونلها و استحکامات زیرزمینی قرار داشتند و همچنین تروریستهایی که در جنوب سوریه و مناطق دیگر بودند، هرگز فکر نمیکردند که ارتش سوریه بتواند این مناطق را از دست آنها خارج کند؛ اما ارتش سوریه آنها را بیرون کرد و این قطعاً درباره ادلب و غرب حلب و گروههایی که در شرق فرات هستند، نیز رخ خواهد داد.
نبرد جاری در ادلب و غرب حلب در عالیترین سطح جریان دارد و ارتش سوریه تاکنون مناطق مهمی را به کنترل خود درآورده است و به نظر میرسد که شهر مهم و راهبردی معره النعمان و به دنبال آن سراقب و جسرالشغور به آغوش دمشق بازگردد و جاده بین المللی حلب-حماه و حلب-لاذقیه به کنترل ارتش سوریه درآید. با توجه به تجارب قبلی ارتش سوریه در میادین نبرد، میتوان انتظار پیرویهای سریع در این محورها را داشت.
دمشق بارها بر عزم خود برای بازپس گیری کامل ادلب تاکید کرده است. همانطور که پیش بینی میشد گزینه نظامی گویا تنها راه بازگشت ادلب به آغوش سوریه است. دمشق به دنبال باز پس گیری استان ادلب و مناطق غرب حلب و سپس حرکت به سوی شرق فرات برای بازپس گیری آن است.
اما فارغ از دشواریهای نبرد و کارشکنیها حامیان گروههای تروریستی، نبرد ادلب و غرب حلب نبردی سرنوشت ساز است، زیرا به شکل نهایی اوضاع را مشخص میکند، زیرا هر که از نظر نظامی برنده باشد از حیث سیاسی هم برنده خواهد بود. ارتش سوریه بر در هم کوبیدن تروریستها عزم جدی دارد.
با آزادسازی ادلب و غرب حلب برگه برنده و عامل فشار ضد ارتش سوریه از دست گروههای مسلح و حامیان آنها خارج میشود. با آزادسازی ادلب، دولت سوریه به شرایط قبل از بحران باز میگردد و مفهومش این است که کسانی که جنگی چند ساله علیه سوریه را به راه انداختند دست خالی باز خواهند گشت و دمشق پیروز از این جنگ خارج خواهد شد و این را آمریکاییها نمیخواهند.
ادلب پایگاه شورشیان و تروریستهایی است که از همه مناطق در آن گرد آمده اند. ادلب با پیچیدگیهای بسیاری نسبت به جبهههای قبلی همراه است و پیشگویی درباره روند تحولات میدانی دشوار است و باید منتظر روزهای آتی ماند، اما عزم دمشق بر سیطره بر همه مناطق سوریه است.
منبع: مهر
انتهای پیام/