او افزود: پاسخ به استعلام جهاد کشاورزی برای موافقت با این طرح بدنبال بازدید کارشناسان در تاریخ ۲۲ آذرماه امسال از محل این طرح بود که هیچ اثری از بقایای آثار تاریخی در سطح منطقه مشاهده نشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان گفت:با این شرط که اگر در هنگام ساخت و سازهای این طرح آثار میراث فرهنگی مشاهده شد، عملیات ساخت متوقف شود، بلامانعی اجرای این طرح اعلام شد.
برومند افزود: پرونده ثبت ژئوپارک قشم در یونسکو از سوی میراث فرهنگی منطقه آزاد قشم پیگیری میشد و اینکه محل اجرای طرح در حریم گنبد نمکی و ژئوپارک قرار دارد باید از میراث فرهنگی قشم استعلام گرفته میشد.
او گفت : با دستور دادستان قشم روز سه شنبه با حضور کارشناسان میراث فرهنگی دوباره این واگذاری بررسی و تصمیمات لازم گرفته میشود.
غار نمکدان قشم طولانیترین غار نمکی جهان است که بخشی از ژئوپارک قشم است، این ژئوپارک یک بار در سال ۱۳۸۵ ثبت جهانی شده بود، اما در سال ۱۳۹۱ به دلیل آنچه مشکلات مدیریتی اعلام شد، کارت قرمز گرفت و از این فهرست خارج شد ودر سال ۱۳۹۶ دوباره به فهرست ژئوپارکهای یونسکو بازگشت.
واگذاری زمین برای اجرای طرح پرورش میگو در محدوده این ژئوپارک به عنوان جدیترین تهدید برای خروج ژئوپارک قشم از فهرست ژئوپارکهای یونسکو مطرح است و موجب نگرانی مردم شده است.
ژئوپارکها محوطههایی است که نشانگر تنوع عظیم زیستی و زمینشناختی کره زمین هستند.
ژئوپارکهای جهانی یونسکو، مناطقی هستند که با برنامههای اجرا شده توسط جوامع محلی بهمنظور تقویت توسعه پایدار منطقهای، تنوع زمینشناختی را ترویج میکنند. همچنین ژئوپارکها به ارتقای آگاهی از تغییر اقلیم و بلایای طبیعی و همچنین پایش این پدیدهها کمک کرده و بسیاری از آنها امکان تدوین راهبردهای کاهش خطر بلایای طبیعی را برای جوامع محلی فراهم میکنند.
ژئوپارک قشم دارای ۲۵ ژئوسایت است که عبارتاند از: دره ستاره افتاده (دره ستارهها)، کورکوراکوه، بام قشم، دره تندیسها، دره شور، تنگه چاهکوه، نمکدان، کریان، موزه ژئوپارک، پهنههای گلی، ساحل کرق، دره قاضی، تنگه اولی، بصیرا، چاکویر، جزایر ناز، ژئو لینک، باسعیدو، خلیج دیرستان، جنگل حرا، ساحل تخمگذاری لاکپشتها، صخره خرچنگها، روستای لافت، غار خربس، تالاب پرندگان دو کوهک است.
انتهای پیام/ب