فرزانه باقر زاده ، رئیس انجمن تغذیه استان البرز در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، گفت : چاقی شکم عاملی خطرناک برای بیماریهای مزمن از جمله؛ فشار خون بالا ،افزایش چربی خون ، دیابت نوع دو، بیماریهای قلبی و سرطان است.
رئیس انجمن تغذیه البرز افزود :افزایش فعالیت فیزیکی برای اصلاح الگوی توزیع چربی در بدن و کاهش استرس موثر است.
او افزود:استفاده از سه وعده غذایی اصلی ، کاهش مصرف چربی و شیرینی ، افزایش مصرف سبزیجات ، داشتن حداقل فعالیت بدنی در هفته به مدت ۱۵۰ دقیقه به شهروندان توصیه می شود.
باقرزاده گفت : بیشترین عوامل ایجاد کننده چاقی شکم مصرف وعده های غذایی با حجم بالا ، مصرف غلات تصفیه شده مثل نان و برنج ،مصرف روغن های هیدروژنه گیاهی،تغییرات هورمونی و کاهش ناگهانی فعالیت بدنی است .
او افزود : مصرف نوشیدنیهای شیرین شده با شکر از جمله نوشابه، شربت، آب میوه و چای شیرین که جز نوشیدنیهای محبوب ایرانیان است، با افزایش چربی شکمی مرتبط است.
رئیس انجمن تغذیه گفت :رژیم غذایی کم پروتئین و کم فیبر، سبب افزایش تجمع چربی شکمی میشودو عوامل محیطی از جمله کم تحرکی، استرس، یائسگی و خواب ناکافی باعث افزایش تجمع چربی در ناحیه میانی بدن می شود.
باقرزاده افزود:برای کاهش چربی شکمی توصیه میشود که مصرف شیرینیها و نوشیدنیهای دارای شکر را محدود کرده و از یک رژیم غذایی متعادل با میزان مناسب پروتئین و فیبر استفاده شود.
انتهای پیام / ر. ن