بر اساس ماده ۵: حداکثر هزینه هر نامزد انتخاباتی در هر دوره انتخابات متناسب با پراکندگی جمعیت، محدوده جغرافیایی و تعداد کرسیهای هر حوزه انتخابیه و پیشنهاد وزارت کشور به تأیید هیئت مرکزی نظارت میرسد.
تبصره ۱_ هزینهها و مخارجی که با موافقت نامزدها یا ستاد انتخاباتی آنها توسط اشخاص حقیقی و یا احزاب و گروههای سیاسی صورت میگیرد به عنوان هزینه نامزدها محاسبه میشود، مخارج احزاب و گروههای سیاسی در حوزه فعالیتهای انتخاباتی از زمان شروع ثبتنام انتخابات مشمول این حکم میباشند.
تبصره ۲_ احزاب و گروههای سیاسی در محدوده مجاز تبلیغات انتخابی صرفا به موافقت نامزدها مجاز به انجام تبلیغات برای آنها بوده و بدون کسب موافقت کتبی آنها حق انجام هیچگونه تبلیغاتی را برای آنها ندارند.
تبصره ۳_ انجام کلیه هزینههای انتخاباتی و تبلیغاتی و همچنین انجام کارها و یا فروش محصولات یا ارائه خدمات که به طور مستقیم یا غیر مستقیم مربوط به انتخابات بوده و در قبال آن پول پرداخت میشود بدون اخذ رضایت کتبی از نامزد یا حزب و یا نماینده مجاز امور مالی آنها و بدون پرداخت از طریق حساب مربوطه ممنوع است.
تبصره ۴_ میزان کمک و هدایای هر شخص حقیقی به یک نامزد یا مجموعه نامزدها جهت تأمین هزینههای انتخاباتی حداکثر به میزان ۲۰ درصد سقف هزینه انتخاباتی نامزد مقرر این ماده است.
همچنین بر اساس ماده ۶: هزینههای انتخاباتی هر داوطلب صرفا شامل موارد زیر است:
هزینههای مربوط به دایر کردن محل ستاد انتخابات اعم از اجاره بهای آن و هزینههای خدمات و حمل ونقل و سایر هزینههای متعارف ستاد
هزینههای سرپایی تجمع عمومی مرتبط با اهداف انتخاباتی
هزینههای تبلیغات مجاز
هزینه حق الزحمه نماینده مالی و عوامل اجرایی و کارشناسی ستادها در فعالیتهای انتخاباتی
تبصره_ سایر هزینهها و تعهدات به جز موارد موضوع این ماده از جمله ارائه کمک و خدمات نقدی و غیر نقدی به افراد توسط نامزد یا از طرف وی ممنوع و در حکم خرید و فروش رای محسوب میشود.
فرمانداریها و بخشداریهای مربوطه مکلفند ضمن ارائه تذکر کتبی و انجام اقدامات لازم جهت جلوگیری از این اقدامات مراتب را به مراجع قضایی صالح و هیئتهای اجرایی و نظارت گزارش دهند.
نامزدها مکلف هستند از طریق ستادهای انتخاباتی خود نحوه و نوع تبلیغات را مدیریت کرده و از تخلفات مقرر در قوانین جلوگیری نماید.
انتهای پیام/