سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رامین در گفت‌وگوی تفصیلی با باشگاه خبرنگاران جوان:

آمریکا می‌خواست پس از ترور حاج قاسم به ایران حمله کند/ نباید بگذاریم شهید سلیمانی ترور شخصیت شود

فعال سیاسی گفت: برنامه آمریکا این بود که بعد از شهادت حاج قاسم، ایران را مورد تجاوز نظامی قرار دهد.

حوزه احزاب و تشکل‌هایگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه تورانلو؛  اگرچه آمریکا به گمان خود فکر می‌کرد که با شهادت سپهبد قاسم  سلیمانی راه او متوقف خواهد شد و نام او ازیادها خواهد رفت، اما جمعیت بی نظیری که در تشییع پیکر ایشان در سراسر شهرهای کشور حضور یافتند نشان داد بار دیگر نقشه‌های غرب نقش بر آب شده، علاوه بر این سپاه پاسداران با حمله به یکی از بزرگ‌ترین  پایگاه آمریکا در منطقه، یعنی پایگاه نظامی عین الاسد، خواسته مردم کشور مبنی بر « انتقام سخت» را تحقق بخشید و باعث شکسته شدن هیمنه آمریکا در جهان شد.

همچنین شاهد بودیم که مقام معظم رهبری در نماز جمعه تهران، روز تشییع پیکر سپهبد شهید قاسم سلیمانی و روز حمله موشکی سپاه پاسداران به پایگاه عین الاسد آمریکا را یوم الله و نقاط عطف تاریخی نامیدند، که همین موضوع بهانه گفت‌وگوی ما با محمدعلی رامین معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت‌ دهم و دبیر کل بنیاد جهانی بررسی هولوکاست را فراهم آورد که متن گفت‌وگو به شرح زیر است:

باشگاه خبرنگاران جوان: با عرض سلام و احترام از وقتی که در اختیار ما قرار دادید، به عنوان اولین سوال، چرا مقام معظم رهبری روز تشییع شهید قاسم سلیمانی و روز انهدام پایگاه آمریکایی عین الاسد را از «ایام الله» نامیدند؟

رامین: برنامه رژیم تروریستی آمریکا این بود که بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی، ایران را مورد تجاوز گسترده نظامی قرار دهد؛ درست شبیه ترور احمد شاه مسعود که متعاقباً افغانستان را بعد از این ترور به اشغال نظامی خود درآورد، اما شاهد بودیم که حضور ده ها میلیونی ملت بزرگ ایران در مراسم تشییع شهید حاج قاسم سلیمانی، ایران را از مهلکه نظامی آمریکا دور کرد؛ درست شبیه نجات قوم موسی در تعقیب و گریز از چنگال فرعونیان. پس این تشییع جنازه بی سابقه در جهان اسلام که هم مملکت را از خطر فرعونیان زمان نجات داد و هم «قاسم سلیمانی» را به مثابه «روح مشترک و نماد ایرانیان» به جهانیان ثابت کرد، در سنت الهی یک «یوم الله» به حساب می آید.

علاوه بر این بعد از حمله ژاپن به پرل هاربر (Pearl Harbor) در ۱۶ آذر ماه ۱۳۲۰ شمسی مطابق با ۷ دسامبر ۱۹۴۱ که موجب جهانی شدن جنگ دوم شد، انهدام بزرگ‌ترین پایگاه نظامی آمریکا در جهان (یعنی پایگاه عین الاسد در عراق)، کاملاً بی سابقه و استثنایی بود و تمام دولت‌های تروریستی را غافلگیر کرد؛ چنان که آمریکایی‌ها بعد از سه هفته سانسور مطلق خبری، هنوز جرئت اعتراف به انهدام مقر فرماندهی و تخریب کامل آشیانه‌های بالگرد‌ها و هواپیما‌های جنگنده و نیز اعلام چند صد کشته و مجروح خود را در این پایگاه نظامی ندارند.

این عملیات که یک شکست هولناک برای ابرجنایتکار قرن و آغاز فرار آمریکایی ها از منطقه و سرآغاز رهایی جهان اسلام از اشغال و تجاوز و غارتگری است، قطعاً یک «روز خدایی» است که باید توسط امت اسلامی گرامی داشته شود.

نباید بگذاریم آمریکا شهید سلیمانی را ترور شخصیت کند

باشگاه خبرنگاران جوان: به نظر شما بعد از شهادت سردار قاسم سلیمانی تکلیف ما چیست؟

رامین:  آمریکا توانست «سردار» ما را «ترور» کند، حالا ما نباید بگذاریم این «شهیدِ» ما را «ترور شخصیت» کنند. دشمن نمی فهمد که در فرهنگ تشیع، هیچ مقام و مرتبتی برای هیچ شخصیتی بالاتر از مقام «شهادت» نیست؛ بنابراین رژیم تروریستی آمریکا تصور کرد که با شهید کردن سردار سپهبد قاسم سلیمانی از نفوذ و حضور او در منطقه خلاص می شود تا بتواند با آسودگی بیشتری به سرکوب ملت ها و غارت سرزمین های اسلامی بپردازد.

در برابر این توهم شیطانی، ما باید اعتقاد اسلامی خودمان را درباره شهید و شهادت جهانی کنیم؛ طبق این دو آیه شریفه از قرآن کریم «وَلَا تَقُولُوا لِمَن يُقْتَلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتٌ بَلْ أَحْيَاءٌ وَلَكِن لَّا تَشْعُرُون / وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّـهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاءٌ عِندَ رَ‌بِّهِمْ يُرْ‌زَقُونَ» معتقدان به کلام الهی، چند نکته را باور دارند:
نخست: نباید «شهید» را مرده، یعنی بدون تأثیر و تأثر در عالم بپندارند؛ دوم هرکس تصور کند که شهید «مرده» است، شعور و درک واقعی ندارد و از حقایق عالم بی خبر است؛ سوم «رزق» که شامل هر نعمت و موهبت الهی از مادی و معنوی می شود، با شهادت انسان قطع نشده، بلکه نزد پروردگار تضمین می شود و خود خداوند تأمین آن رزق را بر عهده می گیرد؛ رزق معنوی انسان، یعنی حیات طیبه (با اثرگذاری وسیع و عمیق بر دیگران) و نیز افکار، انگیزه ها، آرمان ها، گفتار، کردار شایسته و خداپسنده و نظائر این موهبت های الهی، با شهادت شهید حتماً استمرار می یابند و خود خداوند برای پیگیری افکار و انگیزه ها و تحقق آرمان های شهید، دیگران را مهیا و بسیج می کند و برای انجام مأموریت ها و اجرای آرزوهای یک قاسم سلیمانی بزرگ، رسالتش را به ده ها و صدها و هزارها و میلیون ها انسان شایسته دیگر منتقل می کند.

یک شاهد که امروزه همه آن را درک می کنند، ماجرای عاشوراست؛ آیا امام حسین و همراهانش در صحرای کربلا مردند و آرمان آنها تمام شد، یا بعد از چهارده قرن اینک سالروز شهادت آنها به عنوان «روز حسین» حتی در نیویورک و واشنگتن گرامی داشته می شود؟!

تشکیل یک «نهاد انسانی» برای کمک به «مستضعفان جهان» با عنوان «بنیاد جهانی قاسم سلیمانی»، یک وظیفه انسانی است

باشگاه خبرنگاران جوان: ممکن است دقیقا بفرمایید امروز ما و هر صِنف و گروه دیگری، چه مسئولیتی در قبال شهید سلیمانی داریم؟

رامین: هر انسانی که بنا به ظرفیتش بتواند با اقدام مثبت و مفیدش، اندیشه، انگیزه، گفتار و کردار خودش را با هر «شهید جاودانه»، به ویژه حاج قاسم سلیمانی پیوند بزند، در حقیقت، خودش و کارش را به همان میزان «ماندگار» کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان: مشخصاً چه کارهایی را به عنوان «اولویت» پیشنهاد می کنید؟

رامین: تشکیل یک «نهاد انسانی» برای کمک رسانی به همه «مستضعفان جهان» و در همه ابعاد انسانی با عنوان «بنیاد جهانی قاسم سلیمانی»، یک وظیفه ملی، اسلامی و انسانی است؛ شکل گیری انواع «اتاق رسانه»، برای رصد رسانه های استکبار صهیونیستی و ممانعت از ترور شخصیت شهید بزرگ ما؛ تولید و نشر آثار هنری فاخر ملی و جهانی (شعر، موسیقی، نقاشی، رمان، فیلم‌نامه، سریال و...)؛ پیوند دادن ماهیت «روح مشترک همه قهرمانان آزادی‌بخش ملل جهان» با روح بلند قاسم سلیمانی از طریق طراحی پوستر و نقاشی و شعر و...؛ در مستندسازی از قاسم سلیمانی به کمک همه کسانی که با او همرزم، همکار، همراه و همفکر بوده اند، باید مراقب باشیم که نگاه انسانی و جهانی او را تقلیل ندهیم؛ باید بدانیم فقط بسیج، حشدالشعبی، حزب‌الله، انصارالله، علویون، نیروی وطنی، فاطمیون، زینبیون، حیدریون، حسینیون و ... تنها لشکریان قاسم سلیمانی نیستند.

قاتلان شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس باید از منطقه اخراج شوند

باشگاه خبرنگاران جوان: درباره مجاهد بزرگ، شهید ابومهدی المهندس، چه رسالتی بر دوش ماست؟

رامین: وقتی تقدیر الهی این بوده که دو مبارز بزرگ و دو مجاهد ولایی ایران و عراق (قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس) توسط جنایتکاران آمریکایی باهم به شهادت برسند، اولا ما نباید این دو شهید را از هم جدا ببینیم و ثانیاً باید به سرعت قاتلان آنها را از عراق و کل منطقه اخراج کنیم؛ رسانه ها باید آتش تهیه این عملیات را تدارک ببینند و پیشقراول اخراج مفتضحانه آمریکایی ها از جهان اسلام بشوند؛ جمعه چهارم بهمن  تظاهرات میلیونی ملت بزرگ عراق علیه حضور اشغالگران آمریکایی، حماسه ای کم نظیر و آغاز حماسه اخراج آمریکا از منطقه بود؛ اگر ما دیر حرکت کنیم، عقب می مانیم.

باشگاه خبرنگاران جوان:  آیا می توان سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را در یک جمله تعریف کرد؟

رامین: هم بله و هم نه! ممکن است ما قاسم سلیمانی را بحق اسطوره ای فراتر از عصر و نسل کنونی تشخیص بدهیم؛ همانند یک نمونه ماندگار از انسانیت اصیل برای آینده بشر؛ یا اسوه ای فرهنگ ساز و تمدن آفرین برای امت اسلامی و الگویی ممتاز برای مبارزان رهایی بخش ملل مستضعف از سیطره استکبار صهیونی؛ اما همه این توصیفات برای سردار بزرگ سپاه اسلام ناقص و ناتمام هستند و به نظرم تنها واژه ای که استعداد شناسایی او را دارد، «شیعه راستین»، «مطیع صادق ولایت فقیه» و «عبد صالح خدا» است.

شهید سلیمانی خود را سرباز رهبر معظم انقلاب می‌دانست

باشگاه خبرنگاران جوان: معمولا همه ملل جهان به صورت واقعی یا افسانه ای، «قهرمانانی اسطوره ای» دارند؛ سردار شهید ما، چه برتری هایی نسبت به دیگر قهرمانان جوامع بشری دارند؟

رامین: شهید قاسم سلیمانی، قهرمانی همه فن حریف و جامع الاطراف در عرصه صفات انسانی است؛ او با داشتن شجاعت و مناعت و کرامت نفس، حقیقتاً مجمع الفضائل اخلاقی است و در گستره زمانی چهل ساله و وسعت مکانی از خلیج فارس و تنگه هرمز تا اقیانوس هند و باب المندب و بحر احمر تا سواحل مدیترانه و کانال سوئز، مبارزی کم نظیر علیه دشمنان بشریت و در خدمت بی منت به محرومان و مستضعفان بی پناه بود؛ او در عملِ مخلصانه خود، عرفان حماسی را همراه با روح حماسی، بهم پیوسته نشان داد.

چهل سال جهاد آزادی‌بخش برای ایجاد امنیت و استقلال مردم محروم و رنج کشیده، یک استثناست؛ مردی سلحشور، مقاوم و خستگی ناپذیر؛ مبارزی بی امان در مقابله با گردن‌کشان بی رحم و تجاوزگر به مرزها و حقوق مسلمانان؛ شخصیتی فرهیخته و بسیار با هوش؛ سیاستمداری دانا و توانا؛ فرمانده ای فداکار و شجاع و جان برکف؛ انسانی رئوف، پرعاطفه و صبور؛ بنده ای خداباور و انسان دوست و با صداقت؛ مردی عاشق مظلومان و بیزار از ستمگران.

همین قهرمان بی مثال که سرداری هراس انگیز برای دشمنان ایران و پناهگاهی برای مسلمانان مظلوم بود، خودش را فقط سربازی جان‌نثار، تحت امر امام خامنه‌ای معرفی می کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا قهرمانان ملل دیگر، ویژگی های مشابهی با سردار قاسم سلیمانی داشته اند؟

رامین: البته از خدایان روم تا اسطوره های یونان، از قهرمانان افسانه ای چین و ایران باستان تا مبارزان شکست ناپذیر قصه های هندی، مصری و تمدن های بین النهرین، همگی و هر کدام غالباً نمادی از برخی ویژگی های ممتاز بشری بوده اند و حتی در تاریخ معاصر جهان افرادی مانند «ارنستو چگوارا»، «نلسون ماندلا»، «ماهاتما گاندی»، «مالکوم ایکس» و دیگران، هر یک در جنبه هایی بر سرنوشت ملل خویش اثرگذار بوده اند؛ لیکن جامعیت شهید قاسم سلیمانی، ماجرای دیگری است. البته برتر از همه این الگوها، شخصیت های برجسته ای مانند «امام خمینی» و «امام خامنه ای» را از دایره این بحث خارج می دانم، زیرا آنها باید در راستای رسالت پیامبران بزرگ الهی و ائمه معصومین (ع) مورد بررسی و بحث قرار می گیرند.

شهید سلیمانی نماد یک مسلمان شیعه است

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا سردار سلیمانی به لیست اسطوره های تاریخی ایران و جهان می پیوندد؟

رامین: قاسم سلیمانی از عوالم خیالی، مانند اساطیر تاریخی نیامده، ساخته افسانه سرایان شعر و رمان های حماسی و محصول خیال پردازان سینما و ادبیات و هنر نیست؛ بلکه انسانی در تراز انقلاب اسلامی و نمادی جذاب از یک مسلمان شیعی است. همین ویژگی ها، باعث می شود تا او برتر از اساطیر تاریخی، در بلندای آسمان حماسه سازان افسانه ای جهان، همچون ستاره ای تابناک طلوع کند و هر روز درخشنده تر شود. سردار سلیمانی در عین حال که تمام کارویژه های اساطیر تمدن های باستانی را برای برجستگان ملل و اقوام بشری دارد، اما خود به تنهایی می تواند تابلویی زیبا از نماد انسانی در یک تمدن نوین اسلامی در آینده نزدیک باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان: سردار شهید ما، چه نقشی در معرفی ملت ایران به جهانیان دارد؟

رامین: ملتی که بتواند با انقلابی آزادی‌بخش و تشکیل نظامی مردمی- اسلامی، تحت مدیریت ولایت فقیه، تنها یک انسان مثل قاسم سلیمانی را به جامعه جهانی ارائه دهد، قطعا به عنوان یک ملت آزاده و ممتاز در میان ملت ها و اقوام بشری شناخته خواهد شد. چنین قهرمانی باید به درستی و جامعیت برای سایر ملل جهان معرفی بشود تا فداکاری و صداقت و شجاعت و نجابت و مظلوم نوازی و ظالم ستیزی ملت ایران با این مصداق روشن به جهانیان شناسانده شود.

باشگاه خبرنگاران جوان: چه تفاوتی میان «اسطوره ها» و «قهرمانان واقعی» وجود دارد؟

رامین : اسطوره ها معمولا در عالم افسانه و خیال متولد می شوند تا تأمین کننده نیازهای روحی و روانی بشری باشند، عموماً خودشان به مکتب فکری تبدیل می شوند و امکان بازتولید ندارند؛ اما یک قهرمان واقعی مثل قاسم سلیمانی هم نمونه ای از انسان «متعهد و مسئول، مقاوم و مقتدر، مهربان و آزاد و مستقل» برای جوامع انسانی می تواند باشد و هم امکان بازتولید خود را دارد و هم نماد پرشکوهی از مکتب فکری اسلام و تشیع و نیز الگویی برای جبهه رو به گسترش مقاومت جهانی در برابر استکبار است.

باشگاه خبرنگاران جوان: اصولاً انسان مدرن چه نیازی به اسطوره و قهرمان دارد؟

رامین : انسان مدرن، در زندگی پر اضطراب و بدون آرمان و در تلاطم و سرگشتگی میان عقل ناقص و نفس سرکش خود، بیش از همه زمان ها، نیازمند الگو برای تجلی ارزش های فطری خویش است؛ اما در دنیای واقعی، به ندرت شخصیتی نسبتاً متکامل و متعالی می یابد؛ لذا آدمیان بخشی از نیازهای حقیقی و فطری خود را از طریق «سلبریتی»های رسانه ای، هنری و ورزشی جستجو می کنند؛ لیکن این «چهره ها»، ساختگی، تک ساحتی، ناپایدار و بعضاً مخرب و شکننده هستند؛ و زیان آنها اغلب بیشتر از سودشان است.

رسانه های استکباری تلاش دارند تا یک الگوی راستین در میان جامعه انسانی پدیدار نشود

باشگاه خبرنگاران جوان: در شرایط سلطه بلامنازع رسانه های فراگیر صهیونیستی در جهان، آیا امکان شناساندن دقیق این قهرمان ملی و فراملی وجود دارد؟

رامین: قطعاً رسانه های استکباری تلاش فراوان و متنوعی خواهند کرد تا یک الگوی راستین در میان جامعه انسانی پدیدار نشود. شما مطمئن باشید، به زودی، وقتی قدرت های وحشی غرب نتوانند بعد از ترور شهید سلیمانی، او را از یادها ببرند یا جذابیت های انسانی او را انکار کنند، حداقل برای تخریب یا تحریف شخصیت او، صنعت سینما و هالیوود را میدان دار معرفی یک قاسم سلیمانی بدلی و مطلوب خود خواهند کرد. بنابراین، نباید در معرفی «قاسم سلیمانی حقیقی و واقعی» به جهانیان، تنبلی و تأخیر کنیم؛ زیرا اگر دیر حرکت کنیم، عقب می مانیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
حمید
۱۴:۰۳ ۰۷ بهمن ۱۳۹۸
به نظر این حقیر تحلیل جناب آقای دکتر رامین نسبت به اتفاقات اخیر بسیار درست، علمی و بر پایه مدیریت استراتژیک اسلامی است. بنده این افتخار داشته ام که مدتی در کلاس ایشان حضور داشته ام.
شاهین ایمانی
۱۴:۰۳ ۰۶ بهمن ۱۳۹۸
چرا چنین گفتگوی مفیدی که پر از نکته و پیشنهاد مهم است، در صفحه اصلی سایت شما قرار نگرفته...
مهران
۱۳:۰۱ ۰۶ بهمن ۱۳۹۸
حمله به ایران برای آمریکایها هزینه سنگینی دارد و کوتاه مدت نیست و بنا بر این طرح این ادعا که آمریکا قصد حمله به ایران داشت پذیرفتنی نیست . و یک تورایی گل به خود است. ایران پتانسیل نظامی خود را از دسترس اصابت موشکها و دید دشمنانش دور نگه داشته و قابلیت ضربه دن متقابل نظامی را برای مدت های طولانی می تواند حفظ کند