ظریف گفت: اروپاییها مسئول هرگونه عواقب بازگشت احتمالی تحریمها علیه ایران خواهند بود.
وزیر امور خارجه ایران در بخشی دیگر از این مصاحبه، در خصوص امکان مذاکره میان ایران و آمریکا، این امکان را "در صورت تغییر رویکرد آمریکا و لغو تحریمها علیه ایران" مردود ندانست.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به پرسش اشپیگل درباره اینکه چرا سه روز طول کشید تا دولت ایران تائید کند هواپیمای اوکراینی با شلیک نیروهای مسلح این کشور سقوط کرده است، گفت: در زمانی دشوار اوضاع پیچیدهای بود و آنها به زمان بیشتری نیاز داشتند. تقریبا ۳۲ سال پیش آمریکا هواپیمای مسافربری ایرانی راسرنگون کرد و تا امروز هنوز به طور رسمی عذرخواهی نکردهاست؛ افسر آمریکایی که مسئول سرنگون کردن این هواپیما بود هم مدال دریافت کرد، اما فرد ایرانی که مسئول شلیک به هواپیمای اوکراینی بود اکنون در زندان است.
ظریف افزود: مردم حق دارند از این حقیقت (هواپیمای اوکراینی با شلیک نیروهای مسلح ایران)که به آنها دیر اطلاعرسانی شده گله داشته باشند، اما دولت مسئول آن نبود.
او درباره تحقیقات بینالمللی برای سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی هم گفت: ما از اوکراینیها به عنوان مالک هواپیما و شرکت بوئینگ برای مشارکت در این تحقیقات دعوت کردهایم و از مشارکت دیگران نیز استقبال میکنیم؛ اکنون در حال انجام تحقیقات مناسبی براساس الزامات بینالمللی هستیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به این سئوال که ایران و آمریکا برای ۴۰ ساله گذشته دشمن یکدیگر بودهاند و شما پُستهای بلندپایهای را حداقل در مدت ۲۰ سال از این مدت در سیاست خارجی ایران برعهده داشتهاید. آیا پیش از این نیز با چنین شرایط خطرناکی که اکنون با آن روبرو هستید، مواجه شده بودید؟ گفت: اولا، باید این موضوع را اصلاح کنم؛ من برای ۳۰ سال است که در سِمتهای مهم بودهام و همواره سخت بوده است. در ۴۰ سال گذشته ما چندین بار در آستانه جنگ قرار داشتیم. این بار به ویژه جدی بود، چون دولت آمریکا عملیات تروریستی را علیه یک مقام دولتی و رسمی ایران انجام داد و مسئولیتش را نیز پذیرفت که پیش از این هرگز اتفاق نیفتاده بود.
او در پاسخ به این موضوع که آیا تشدید بیشتر تنشها قریب الوقوع است، نیز گفت: حمله تروریستی آمریکا علیه سردار سلیمانی بر مبنای اطلاعات اشتباه انجام شد. واشنگتن اعتقاد داشت که با ترور سردار سلیمانی، موقعیتش در منطقه بهبود مییابد. به دنبال این حمله، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا توئیت کرد که مردم در خیابانهای عراق در حال رقصیدن و شادی هستند؛ اما شاهد مراسمهای تشییع گسترده و باشکوهی بودیم. این حمله شرایط بسیار سختی را در منطقه ایجاد کرد. آمریکا به طور حتم از این حمله سودی نخواهد بود.
وزیر امور خارجه درباره پاسخ ایران به ترور قاسم سلیمانی و احتمال حملات بیشتر علیه پایگاههای آمریکا در عراق نیز اضافه کرد: حمله موشکی (به عین الاسد) پاسخ نظامی رسمی ایران بود و هیچ قصدی برای ایجاد تلفات انسانی در آن نبود. ما حق خود را برای «دفاع از خود» به گونهای مناسب به مرحله اجرا درآوردیم، اما پاسخ واقعی از سوی مردم منطقه خواهد بود؛ مردمی که نشان میدهند از رفتار آمریکا متنفرند. آمریکاییها میبینند شهید سردار سلیمانی، موثرتر و کارآمدتر از سردار سلیمانی خواهد بود.
ظریف در پاسخ به پرسشی در مورد برداشت تندروهای آمریکایی از واکنش ایران نیز گفت: خسارتی که به آمریکا زدیم گسترده بود، زیرا آنها با همه توان نظامی خود نتوانستند جلوی اصابت موشکها به پایگاهشان را بگیرند. این نشان میدهد که آمریکا چقدر آسیبپذیر است.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران افزود: خسارت واقعی که آمریکا به خود وارد کرده، نفرتی است که در میان مردم منطقه ایجاد کرده است. ترور سردار سلیمانی آغاز پایان قطعی حضور آمریکا در عراق و دیگر نقاط منطقه است.
ظریف درباره تماس تهران و واشنگتن از طریق سفارت سوئیس نیز اعلام کرد که آمریکا آغازگر این تماس و به شکلی بسیار نامناسب بود.
او توضیح داد: پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا، دیپلمات خیلی خوبی نیست؛ پیام او تحریکآمیز، توهینآمیز و تهدیدآمیز بود که کاهش تنش را از آن برداشت نمیکردم. ما پس از حمله متقابلمان از طریق سفارت سوئیس پاسخی بسیار مناسب و بدون درگیر شدن در هر نوع شعار و قدرتنمایی ارسال کردیم. به آنها گفتیم که اقدام ما پایان یافته و اگر اقدام دیگری انجام ندهند ما نیز اقدام بیشتری انجام نخواهیم داد و مسئول اقدامات دیگران نیستیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان سردار سلیمانی را دوست خوب خود معرفی کرد که شهادتش بسیار مهم و جبران ناپذیر است که البته تاثیری بر سیاست ایران در منطقه نخواهد داشت.
او افزود: آمریکا، اروپا و همه جامعه بینالمللی به دلیل پیروزی بر داعش مدیون سردار سلیمانی هستند. واقعیات منطقه برای آمریکا غیرقابل درک است. آنها مدام دَم از نیروهای نیابتی میزنند، اما ایران هیچ نیروی نیابتی ندارد. نیروهای نیابتی برای ترور یک ژنرال، میلیونها نفر را روانه خیابانها نمیکنند.
وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره اقدام احتمالی اروپاییها بعد از مهلت ۳۰ روزه برای ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت و اعمال تحریمهای سازمان ملل گفت: اروپاییها فاقد دلایل قانونی برای توسل به چنین سازوکاری هستند. آنها به دلیل آنکه «اروپایی و چشم آبی هستند» نمیتوانند چیزی را به شورای امنیت ارجاع کنند.
«فقط ما نیستیم که اینگونه فکر میکنیم، روسها و چینیها نیز همین نظر را دارند. اروپاییها باید خود را آماده یک نبرد بزرگ کنند.»
او درباره انتظاراتش از اتحادیه اروپا نیز گفت: برای اروپا فاجعه است که تسلیم بیچون و چرای آمریکا شود. آنها به ما میگویند متاسفیم، نمیتوانیم کاری کنیم. اروپاییها توان ایستادن در برابر ترامپ را ندارند، اما در برابر ایران، تلاش دارند نقش یک نهاد قدرتمند را ایفا کنند.
وزیر امور خارجه ایران درباره واکنش ایران به اعمال دوباره تحریمهای سازمان ملل گفت: حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در نامهای به شرکای توافق (برجام) اقدامات ایران را تشریح کرد.
ظریف با پافشاری خبرنگار اشپیگل برای توضیح بیشتر در این زمینه برای خوانندگان این رسانه آلمانی، اضافه کرد: خوانندگان شما باید بدانند که اروپاییها مسئول همه پیامدهای آن خواهند بود.
او همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تهدید ایران برای خروج از ان. پی. تی (پیمان منع کنترل تسلیحات هستهای) گفت: این موضوع نیز در نامه رئیس جمهوری قید شده است.
خبرنگار اشپیگل پرسید آیا این بدان معناست که ایران در مسیر ساخت بمب حرکت خواهد کرد؟ ظریف پاسخ منفی داد و گفت: نه؛ تصمیم ما برای خودداری از ساخت بمب ناشی از ان. پی. تی نیست و به دلیل مسائل اخلاقی و اعتقادهای راهبردی جمهوری اسلامی است.
وقتی اشپیگل پرسید که آیا ترور سردار سلیمانی تغییری در این ملاحظات راهبردی ایجاد کرده است، ظریف پاسخ منفی داد و افزود: اعتقادهای اخلاقی بستگی به رفتارهای غیراخلاقی دیگران ندارد.
خبرنگار اشپیگل در ادامه این موضوع را مطرح کرد که گروهی در ایران باور دارند سلاحهای هستهای تنها راهِ ایران در دفاع از خود در برابر آمریکاست و آنها ممکن است اکنون دلایل بیشتری داشته باشند؛ ظریف پاسخ داد: رهبر ایران فتوایی را صادر کرده که سلاحهای کشتار جمعی را منع میکند.
منبع ایرنا
انتهای پیام/
بیخود مجاهد انقلابی را زندان کردند.
قدر مبارزان وطن را بدانیم که این امنیت به پاس بیخوابی آنهاست.
سوال من: اگر واقعا درست شلیک کرده بود ازشون تقدیر میشد؟/دراین 40 سال شد؟ کسی که پهباد رادارگریز امریکارا زد مورد تقدیر واقع شد؟/
#انصاف
فقط و فقط عقب نرید همین خواست ملت می باشد
اما چون الان کار دستشونه هیچکسی نمیتونه بهشون بگه بالا چشمتون ابروه
۱_لغو همه ی تحریم ها بدون هرگونه قید و شرطی
۲_خروج نظامیان تروریست آمریکا از منطقه
۳_عذر خواهی از ایران بابت رفتارهای گذشته
۴_تحویل ترامپ به دستگاه قضایی ایران جهت محاکمه ب عنوان قاتل سردار ایرانی
۵_جبران همه ی خساراتی ک تا کنون به کشور و مردم ایران زده
اون کسی هم که تو زندونه از کی دستور شلیک گرفته اگه به تشخیص خودش بوده که خیلی بعیده بی کفایتی کسانیه که این افراد رو انتخاب میکنن یعنی برای اینجور مواقع هیچ اموزشی در کار نیست واقعا تو یه لحظه سیستم مخابراتی و ارتباطی نظامی دچار اختلال میشه حتما تو اون لحظه بیشترین زمان استفاده مردم از تلفن بوده و خطوط هم شلوغ بوده نتونسته زنگ بزنه
احتمالا برای مجازاتش هم میخوان پول غرامت رو از حقوقش کم کنن
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت: هواپیماهای تجاری و مسافربری خود را از طریق مخابره دائمی سیگنال شناسایی به رادارهای فرودگاههی و سامانههای پدافندی معرفی میکنند که این سیگنال از طریق یک دستگاه به نام ترانسپاندر که در هواپیما نصب شده است، به صورت دائم مخابره میشود. بررسی اطلاعات پرواز و جزیات رهگیری هواپیمای مذکور نشان میدهد که هواپیمای اوکراینی ۲۰ تا ۳۰ ثانیه قبل از اصابت موشک، مخابره سیگنال شناسایی را متوقف کرده است.
اگر شما به جای او بودید و سیگنال های موشک کروز دریافت می کردید چه عکس العملی نشان می دادید؟
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت: هواپیماهای تجاری و مسافربری خود را از طریق مخابره دائمی سیگنال شناسایی به رادارهای فرودگاههی و سامانههای پدافندی معرفی میکنند که این سیگنال از طریق یک دستگاه به نام ترانسپاندر که در هواپیما نصب شده است، به صورت دائم مخابره میشود. بررسی اطلاعات پرواز و جزیات رهگیری هواپیمای مذکور نشان میدهد که هواپیمای اوکراینی ۲۰ تا ۳۰ ثانیه قبل از اصابت موشک، مخابره سیگنال شناسایی را متوقف کرده است.
این اشتباه بسیار بسیار بزرگیه...
اون کسی که مجوز پرواز رو توی اون شرایط جنگی صادر کرده باید زندانی بشه...
البته سپاه و ارتش هم باید روی سیستم ها تمرکز کنند و مشکلات رو بصورت ریشه ای حل کنند...
مخلصیم...
دوما آیا شما حادثه ای اینچنینی را در نظر دارید که کمتر از این مهلت اعلام نتیجه شده باشد
ثانیا با توجه به فیلمبرداری که نشان می دهد فیلمبردار از قبل از حادثه در بیابان های اطراف محل حادثه آماده بوده و قسمت مشخصی از آسمان را مورد توجه قرار داده و در مقابل رویت حادثه هیچ عکس العملی را نشان نداده و این فیلم سریعا ارسال شده نشان از یک برنامه ریزی قبلی و نیاز به واکاوی بیشتر دارد
ثالثا طبق استاندارد ایکائو برای نتیجه حوادث هوایی یک ماه زمان در نظر گرفته شده است.
اونایی هم که میگن آزادش کنید از سر احساسات حرف نزنند مملکت قانون داره و مهمتر از اون رئیسی داره رهبر داره
آنقدر شلوغش نکنید بجاش درست انتخاب کنید تا ۴ سال حسرت نخورید
اقای طریف هر چه می کشیم همین برجام لعنتی بوده و هست خجالت بکشید مردم را بیچاره کردید عبرت بگیرید و این یک سال لا اقل جبران کنید اما بعید می دانم متاسفم
برف میاد تمام پروازها کنسل میشه
اما بعد از 30 سال یک روز مملکت در وضعیت جنگی 100% و حالت سه سه قرار میگیره بجای کلیر کردن آسمان !!!
به آمریکا اطمینان میدهید که حمله دیگری در کار نیست و پروازها رو حالت عادی اعلام میکنید
مقصر خون اون 170 شهید پرواز دولت بی تدبیر و دیپلماسی خنده و منفعل شما هست
نه سربازان عزیزمان که جان بر کف شبانه روز تامین امنیت همه ما را بر عهده دارند
راستی امضای کری تضمینه
قرار بود با اون برجام بیخاصیت سایه جنگ رو حداقل برطرف کنید!با اونهمه مواضع انفعالی و برجام چقدر خسارت به کشور زدید؟مجازات اون چیه؟
این سرباز به وظیفه اش عمل کرده و بدون لغو پروازها این اتفاق اجتناب ناپذیر بود!
آزادش کنید
همه ما می دانیم در شلیک موشک به هواپیما مسافربری عمدی در کار نبوده است.خانواده های معظم عزادار بدانند که ملت ایران در غم آنان شریک هستند اما ملت داغدار ایران انتظار دارند که فرزندشان(شلیک کننده موشک ) را مورد عفو و بخشش قرار دهند و با حضور در دادگاه به او رضایت دهند.چنین رفتاری نشان از شان و شخصیت خانوادگی و اجتماعی و ایرانی بودن آن عزیزان است.
دو نفر از اقوام دور ما در این هواپیما بودن کشته شدن بخاطر یک اشتباه ؛علم کافی نداشته وگرنه تفاوت داره هواپیمای مسافر بری با جنگی
اگه موشک کروز از طرف امریکا به ایران شلیک میشد ضمن همزمانی با ترور سردار ، تمام دنیا امریکا رو نشانه میگرفت
"ما پس از حمله متقابلمان از طریق سفارت سوئیس پاسخی بسیار مناسب و بدون درگیر شدن در هر نوع شعار و قدرتنمایی ارسال کردیم. به آنها گفتیم که اقدام ما پایان یافته و اگر اقدام دیگری انجام ندهند ما نیز اقدام بیشتری انجام نخواهیم داد و مسئول اقدامات دیگران نیستیم"
به نظر شما این حرف از روی قدرت هست یا ضعف ما
چرا آسمان کشور اون روز کلییر نشد ؟؟
چرا رئیس شورای عالی امنیت ملی جرات این رو نداره که مثل فرمانده هوافضا از مردم عذرخواهی کنه ؟
لابد خواب بود صبح که بلند شد دید هواپیما رو زدن !!!!
چطور ممکن بود که یه موشک از تمام استانها عبور کنه و تو رادارها دیده نشه بعد بیاد تو تهران مشاهده بشه
بعدش چطور شده که شما قصد حمله به یک ابر قدرت را داشتید پروازها را موقتا لغو نکردید تا اوضاع قاطی نشه
واقعا دارید چیکار میکنید
امنیت فروشی نیست.با اینکار فقط امنیتمون رو دارید به خطر می اندازید
در زمان جنگ وقتی اعلام وضعیت قرمز می شد پروازهای در منطقه خطر لغو می شد، این هم دست کمی از جنگ نبود. و هر لحظه احتمال درگیری می رفت.هواپیمای شهید بابایی هم توسط پدافند خودی زده شد.
در عملیات والفجر هشت میگ های عراق بجای نیروهای ایران لشکر گارد ریاست جمهوری عراق را بشدت بمباران شیمیایی کردن.
خوبه که زندانیش کردن
لیاقت این امنیت و تو نداری
مسئول واقعی نابودی هواپیما و مسئول مستقیم ده ها تصمیم مخرب دیگر طی شش سال اخیر که به ضعف و ناکارامدی نظام و ملت ایران انجامید و نمک به زخم مردم میزند !
ظریف خیلی بی انصافی خیلی