سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ردپای خون آشام در ویروس مرموز چینی؛ آیا سبک زندگی چینی‌ها دلیل انتشار بیماری‌های مرموز است؟

در این مطلب سعی کرده ایم در کنار آخرین آمار از مبتلایان، کشته‌ها و کشور‌های آلوده به ویروس مرموز چینی، از دلایل انتشار این گونه ویروس‌ها بنویسیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ۳۰ میلیون نفر در قرنطینه قرار دارند. شهر در محاصره نیرو‌هایی که لباس‌های عجیب و غریبی به تن دارند، قرار گرفته و آدم‌ها به طرز عجیبی نا خواسته روی زمین افتاده و جان می‌دهند. دیگر آدم‌ها جرئت ندارند از یکدیگر حتی یک گل هدیه بگیرند.

خیابان‌هایی که آدم‌هایش همگی ماسک زده اند و هیچ کس حتی چهره دوستانش را تشخیص نمی‌دهد.» در نگاه اول شاید این کلمات انسان را به یاد فیلم‌های ترسناک و تخیلی بیندازد، اما این یک فیلم تخیلی نیست بلکه همه این‌ها واقعیتی از چهره این روز‌های برخی شهر‌های چین است که به دلیل شیوع ویروس مرموزی که جان بسیاری از مردم را نه تنها در چین که در برخی کشور‌های دیگر به مخاطره انداخته، قرنطینه شده اند. ویروسی از خانواده کرونا که منشأ حیوانی دارد و به تازگی دانشمندان چینی اعلام کرده اند از طریق انسان به انسان هم منتقل می‌شود. این ویروس نه تنها در چین که در برخی کشور‌های دیگر هم دیده و باعث نگرانی در سطح بین المللی شده است.

امروز سعی کرده ایم در کنار آخرین آمار از مبتلایان، کشته‌ها و کشور‌های آلوده، از دلایل انتشار این گونه ویروس‌ها بنویسیم البته امیدواریم از آن جا که کالای زیادی از چین وارد می‌کنیم و همچنین رفت و آمد‌های تجاری دو کشور زیاد است، مسئولان برای جلوگیری از ورود این ویروس به کشور تمهیدات لازم را به کار ببندند.
آخرین اخبار از ویروس مرموز
از لحظه شیوع این ویروس تا کنون حدود ۹۰۰ نفر به آن آلوده شده اند که ۲۶ تن از آن‌ها تا لحظه نوشتن این مطلب جان خود را از دست داده اند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، دولت چین برای جلوگیری از شیوع این ویروس، رفت و آمد به ۹ شهر و روستا را دست‌کم در دو استان مرکزی این کشور تعلیق کرده است. به این ترتیب ۳۰ میلیون نفر از شهروندان این کشور عملا در «قرنطینه» قرار گرفته اند که بنا بر ادعای گودن گالئا، نماینده سازمان جهانی بهداشت، این محدودیت تاکنون بی سابقه بوده است. با این حال غیر از چین، این ویروس در آمریکا، مکزیک، تایلند، کره جنوبی، فرانسه، عربستان، هنگ کنگ، ماکائو، تایوان و ژاپن هم شناسایی شده است.
منشأ ویروس‌های ناشناخته
هنوز اطلاعات زیادی درباره این ویروس جدید منتشر نشده است، اما بیشتر ویروس‌های ناشناخته معمولا دو منبع انتشار دارند، یکی از طریق حیوانات و یکی هم توسط انسان. این نظریه‌ها درباره این ویروس ناشناخته از خانواده کرونا که اولین بار در بازار شهر ووهان چین دیده شده و به آن «ویروس ووهان» هم می‌گویند، می‌تواند درست باشد. باید در این باره اول به این موضوع اشاره کنیم که برخی از خطرناک‌ترین ویروس‌های ناشناخته از آمریکا و چین وارد جهان شده و مردم بسیاری را آلوده کرده است.

پیش از این هم در سال ۲۰۰۲ ویروس سارس در چین از حیوان به انسان منتقل و باعث شد بیش از هفت هزار نفر آلوده شوند که ۷۷۴ نفر از آن‌ها جان خود را از دست دادند. برخی معتقدند از آن جایی که سبک زندگی چینی‌ها به نوعی است که هر حشره، پرنده و خزنده‌ای را پخته، خام و حتی زنده می‌خورند، این احتمال را که ویروس‌های ناشناخته از طریق حیوانات به انسان منتقل شوند، افزایش می‌دهد.

به گفته برخی از دانشمندان و پژوهشگران، بیشتر ویروس‌های ناشناخته از طریق خوردن حیوان یا رابطه جنسی انسان با آن‌ها به انسان منتقل می‌شود. این ویروس هم از این قاعده مستثنا نبوده و به اعتقاد تیم پژوهشگر ویروس‌شناسی در چین، ویروس جدید و مرموز و وهان هم از طریق نوعی مار به انسان منتقل شده است که این مار‌ها هم به نوبه خود احتمالا این ویروس را از گونه‌ای خفاش گرفته‌اند.

پروفسور وِی ژی و تیم تحقیقاتی‌اش در دانشگاه پکینگ چین، پنج نمونه از این ویروس تازه را با ۲۱۷ ویروس مشابه که در جانوران مختلف یافت و طبقه‌بندی شده بود، از نظر ژنتیکی مقایسه کردند. نتیجه این بررسی نشان می‌دهد که ویروس کرونای اخیر که اختصارا «ان. کوو۲۰۱۹» نام گرفته، شبیه ویروسی است که پیشتر در خفاش‌ها یافت شده، اما بیش از آن، به ویروسی شباهت دارد که در مار‌های بومی (مار کریت و کبرای چینی) دیده شده است. آقای ژی اعلام کرده: «نتایج آنالیز نشان می‌دهد که برای نخستین بار احتمال دارد جاندار حامل این ویروس، مار باشد.»

شاید جالب باشد که بدانید هردو این جانوران در بازار‌های چین به فروش می‌رسند و سوپ خفاش در چین مشتریان پروپاقرصی هم دارد. پیش از این هم ویروس «نیپاه» در سال ۱۹۹۸ از خفاش به انسان منتقل شده و در عرض یک سال بیش از ۱۰۰ نفر را به کام مرگ کشانده است.

عامل انسانی یا بیوتروریسم
جدای از آن چه گفته شد فیلم‌های زیادی همچون رزیدنت اویل، ظهور سیاره میمون ها، قرنطینه، عفونت، وحشت در خیابان ها، موج پنجم و ... درباره شیوع ویروس‌های آزمایشگاهی به منظور کاهش جمعیت انسان بر روی کره زمین و کسب منافع مالی توسط کمپانی‌های دارویی در جهان ساخته و به نمایش گذاشته شده است که می‌تواند فرضیه ساخت ویروس‌های ناشناخته جدید توسط انسان را قوت بخشد. پیش از این هم مجله تایمز لندن درباره ساخت ویروس ایدز توسط آمریکا برای کنترل جمعیت جهان خبر داده بود. گاردین هم از انتشار ویروس آنفلوآنزای خوکی برای فروختن واکسن ضد آنفلوآنزای خوکی توسط شرکت دارویی - انگلیسی «گلاکسو اسمیت کلاین» مطلب نوشته و مدعی شده این شرکت پنج میلیارد دلار از فروش این واکسن‌ها سود برده است.

منابع: یورو نیوز

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.