سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

ویروس کرونا سوغاتی مسافران از سرزمین چین +نکات بهداشتی

ویروس کرونا به سرعت در چین در حال گسترش بوده و موارد ابتلا به این بیماری در سایر کشورهای دنیا هم رو به افزایش است.

به گزارش  خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس کرونا موجب قرنطینه ۴۳ میلیونی چینی شده و به سرعت در حال گسترش است. این ویروس موجب بروز بحران و تعطیلی مدارس و دانشگاه ها، برنامه‌های فرهنگی و هنری و اقدامات و جشن‌های آغاز سال چینی شده است و هر روز به جمع قربانیان و شمار شهر‌های قرنطینه شده افزوده می‌شود و این ویروس موجب ترس و نگرانی زیادی حتی در سایر کشور‌های دنیا شده است چرا که این ترس وجود دارد که اتفاقاتی شبیه کرونا ویروس سارس در سال ۲۰۰۳ را شاهد باشیم.

ویروس کرونا چیست؟

نام ویروس کرونا از شکل آن گرفته شده چرا که در هنگام تصویربرداری با استفاده از میکروسکوپ الکترونی این ویروس شبیه به یک تاج خورشیدی است.کرونا ویروس جدید با نام nCoV-۲۰۱۹ حدود ۷۰ درصد قرابت ژنتیکی با سارس دارد و در زیرگونه Sarbecovirus قرار می‌گیرد. این بیماری جدید یک بیماری قابل انتقال از حیوان به انسان محسوب می‌شود.
 
بسیاری از اقدامات تشخیصی و کنترل عفونتی توصیه شده برای این بیماری در حال حاضر مشابه با دستورالعمل کوروناویروس MERS است.

طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC) ویروس کرونا خانواده بزرگی از ویروس‌ها را تشکیل می‌دهند که موجب بروز بیماری در انسان و برخی دیگر حیوانات از جمله شترها، گربه‌ها و خفاش‌ها می‌شود.

در برخی موارد ویروس‌های کرونای حیوانی می‌توانند گسترش پیدا کنند و موجب بروز بیماری در انسان و شیوع بیماری در کشور‌ها شوند که مورد آن را برای ویروس‌های سارس و مرس (سندروم عفونت تنفسی خاورمیانه) داشتیم و حالا به نظر می‌رسد که تراژدی سارس و مرس در حال تکرار شدن برای کرونا ویروس ۲۰۱۹ با نام ۲۰۱۹-nCoV است.

حسین عرفانی رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: در سال ۲۰۰۳ نوع خطرناک ویروس کرونا به نام سارس در چین شناسایی شد و موارد مثبت آن در زمان کوتاهی از ۲۷ کشور دنیا گزارش و در نهایت طی مدت چند ماه به سرعت کنترل شد.
 
عرفانی ادامه داد: در ایران شماری از موارد ابتلا به کرونا ویروس مرس ( نوع دوم خطرناک کرونا ویروس که حدود هفت سال پیش شناسایی شد و در کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس بیشترین تعداد آن گزارش شده است) ثبت شده اما تاکنون استقرار و طغیان بیماری را نداشته ایم و به موقع از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری شده است.
 

ویروس کرونا از کجا آمده  است؟

ویروس کرونا در دسامبر ۲۰۱۹ میلادی، در شهر ووهان (Wuhan) استان هوبای کشور چین گزارش شد و برای نخستین بار در تاریخ ۸ ژانویه، نیویورک تایمز اعلام کرد که ویروس کرونای جدید کرونا در چین شناسایی شده است و به‌نظر می‌رسد ۵۹ نفر در ووهان چین به این بیماری مبتلا شده باشند.
 
ووهان ۱۱ میلیون نفر جمعیت دارد و  در ابتدا بر اساس مشاهدات این گونه به نظر می رسید که برخی از بیماران تاریخچه حضور یا کار در بازار عمده فروش ماهی و غذاهای دریایی را دارند اما پس از گذشت چند روز منشاء های دیگری مثل مار و گرگ هم معرفی شدند. به هر حال بازار دریایی در ووهان بلافاصله  تعطیل شد و اقدامات سلامت محیط و گندزدایی در آنجا به طور کامل به انجام رسید.
 
چند روز بعد پس از رد تشخیص آنفلوانزا فصلی، آنفلوانزا پرندگان، آدنوویروس، کوروناویروس سارس، کوروناویروس مرس و سایر عوامل بیماریزای دیگر هم تشخیص داده و در ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰ اولین مورد فوت ناشی از این ویروس در چین ثبت شد.
 

آخرین آمار ابتلا و فوتی های ویروس کرونا

رئیس اداره مراقبت بیماری های واگیر وزارت بهداشت درباره ویروس کرونا که در چین شیوع پیدا کرده است، اظهار کرد: ویروس کرونا ۲۰۱۹ در چین شیوع پیدا و بیش از ۱۳۰۰ نفر را گرفتار کرده و عامل مرگ ۴۱ نفر شده است.

عرفانی بیان کرد: این بیمار برای نخستین بار در شهر ووهان چین گزارش شده و تاکنون موجب قرنطینه چند شهر و ۴۰ میلیون چینی شده است.

رئیس اداره مراقبت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: پیش بینی ها مبنی بر آن است که که بین هزار و ۷۰۰ تا ۴ هزار نفر در چین به ویروس کرونا ۲۰۱۹ مبتلا شده باشند.

بنابر گزارش ها بیشتر فوتی ها بر اثر ویروس کرونا افراد مسن و سالخورده بودند که بیماری های مزمن زمینه ای مانند دیابت یا فشار خون بالا داشتند چرا ه سیستم ایمنی این افراد در برابر بیماری آسیب پذیرتر است،که موجب شده بود آن‌ها نسبت‌به عوارض بیماری آسیب‌پذیرتر شوند و حداقل ۲۴  چینی که جان خود را از دست دادند، از استان هوبئی بودند که ووهان در مرکز آن قرار دارد و  جوان‌ترین فرد فوت‌شده، خانمی ۴۸ ساله و پیرترین فوتی ها، دو مرد ۸۹ ساله بودند.

گزارش موارد مثبت نیز از کشورهای دیگر مانند تایلند، تایوان، سنگاپور، هنگ کنگ، استرالیا، بریتانیا، ژاپن، عربستان، ماکائو، کره جنوبی، مکزیک، آمریکا و فرانسه اعلام شده است.

پیشگیری  و درمان ویروس کرونا ۲۰۱۹ 

در حال حاضر واکسن و درمان مناسب برای nCoV وجود ندارد و لذا داشتن ظن بالینی بالا و پرسش از شرح حال سفر و تماس از بیماران تب دار و بیماران دارای علائم تنفسی نقش بسیار مهمی در برنامه پیشگیری و کنترل این بیماری دارد.
 
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، ۴۵۰ پزشک ارتش چین وارد کانون شیوع ویروس کرونا در این کشور شدند تا بتوانند به درمان بیماران کمک کنند.
 
هیج دارویی برای بیماری ناشی‌ از ویروس کرونای  جدید تأیید نشده است. درمان اصلی مراقبت‌های حمایتی برای بیمار است و بیمار به‌ قدر کافی اکسیژن دریافت کند و درصورت لزوم استفاده از دستگاه ونتیلاتور برای فرستادن هوا به ریه‌ها انجام می شود و بیماران درحالی‌ که سیستم ایمنی آنها فعال است، باید استراحت و مایعات زیادی مصرف کنند.

با چند نکته بهداشتی ساده می‌توان خطر ابتلا به ویروس کرونا را کاهش داد، کافی است دستان خود را مرتب با صابون بشویید، دهان و بینی خود را هنگام عطسه یا سرفه بپوشانید، گوشت و تخم مرغ را کاملا بپزید، از تماس با افرادی که علائمی شبیه آنفولانزا نشان می‌دهند، خودداری کنید و از تماس محافظت نشده با حیوانات وحشی و اهلی خودداری کنید.

ساخت بیمارستان هزار تختخوابی در ۱۰ روز به دست چینی ها

شهر ووهان چین با بسیج ماشین آلات و نیروی انسانی خود به سرعت در حال ساخت یک بیمارستان جدید ۱۰۰۰ تختخوابی است تا بتوانند هر چه بهتر برای درمان مبتلایان به ویروس کرونای جدید اقدام کنند و این بیمارستان در مدت ۱۰ روز ساخته می‌شود.

کرونا چقدر خطرناک است؟

عرفانی گفت: سازمان جهانی بهداشت تاکنون ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بین المللی قلمداد نکرده و فعلا در چین وضعیت بحرانی اعلام شده است.

مقامات بهداشتی سرتاسر جهان نگران شیوع این ویروس هستند اما ارزیابی دقیق میزان کشنده بودن ویروس جدید دشوار است و مشخص نیست مقامات چینی چقدر در بیان آمارها شفاف و صادقه بوده اند، اما روند شیوع بیماری سرعت بالایی دارد.

علائم ویروس کرونا چیست؟

رئیس اداره مراقبت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به علائم ویروس کرونا ۲۰۱۹ اظهار کرد: دوره کمون بیماری حدود هفت روز است و تب، سرفه، گلو درد، درد عضلانی، آب ریزش پبینی، سر درد و بدن درد از علائم این بیماری محسوب می‌شوند و در مواردی تهوع و اسهال بروز می‌کند.

روش تشخیص ویروس کرونا ۲۰۱۹

عرفانی با اشاره به روش تشخیص ویروس کرونا ۲۰۱۹ گفت: کیت تشخیص ویروس کرونا ۲۰۱۹ در کشور آلمان تولید شده است و ما نیز پس از شیوع ویروس در چین و گسترش ان برای تهیه کیت اقدام کرده ایم و آزمایشگاه مرجع سلامت برای شناسایی ویروس کرونا ۲۰۱۹ آمادگی دارد.

آماده باش بهداشتی در مرزهای ایران برای مقابله با کرونا ویروس

رئیس اداره مراقبت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مراقبت های مرزی برای پیشگیری از بروز بیماری ناشی از ویروس کرونا صورت گرفته است و تیم های بهداشتی در فرودگاه امام خمینی(ره) مستقر هستند.

عرفانی افزود: در سایر مبادی ورودی به کشور که احتمال دارد پس از سفر به چین به کشور دیگر رفته و از آنجا به ایران سفر کرده باشند نیز تدابیر بهداشتی اندیشیده شده است.

توصیه هایی به مسافران کشور چین

عرفانی ادامه داد: با توجه به اینکه هموطنان ایرانی به کشور چین و سایر کشورهایی که در انها ویروس کرونا گزارش شده است رفت و آمد دارند، توصیه می شود که علائم و راه های انتقال بیماری را بشناسند و در صورت بروز هر گونه علامت مشکوک به سرعت به پزشک مراجعه کنند.

او افزود: در مورد ویروس جدید کرونا ۲۰۱۹ ( سومین نوع خطرناک کرونا ویروس) نیز خوشبختانه تاکنون مورد ابتلا در ایران نداشته ایم.

مسافرانی که قصد سفر  به چین را دارند، باید از بازارهای حیوانات زنده دوری کنند و در مناطق روستایی به حیوانات نزدیک نشوند، افزون بر این، مسافران باید بهداشت دست را کاملا رعایت کنند و دست‌های خود را به‌طور مکرر بشویند و از تماس دست با صورت خودداری کنند، همچنین از کسانی که سرفه یا عطسه می‌کنند، تا حد امکان فاصله گرفت  و پس از  بازگشت به کشور وضعیت سلامتی خود را مورد پایش قرار داد و اگر  فردی دچار سرفه یا عطسه شده است ، قبل از ورود به کشور با نیروهای بهداشتی مستقر در پایانه های مرزی تماس بگیرد.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC)، تماس نزدیک را «قرار گرفتن در محدوده‌ی ۱.۸ متری و یا داخل یک اتاق به‌مدت طولانی و بدون پوشش محافظ مناسب با فردی که دارای ویروس کرونا است» یا «تماس مستقیم با ترشحات عفونی بیمار ویروسی بدون پوشش محافظ مناسب» عنوان می‌کند.

 سفارت ایران در چین درباره ویروس کرونا همم توصیه‌های به ساکنان و مسافران چین داشت، بنابر این توصیه ها سفارت ایران درخواست کرد تا هموطنانی که قصد سفر به چین را دارند پیش از سفر آخرین وضعیت شیوع ویروس در مقصد را رصد و از تردد در اماکن مشکوک به آلودگی اجتناب  کنند، همچنین در صورت مشاهده علائم ابتلا به ویروس‌ به مراکز درمانی مراجعه کنند و برای دریافت خدمات کنسولی با سفارت یا کنسولگری‌های ایران تماس بگیرند.

کرونا مسابقات بوکس انتخابی المپیک در چین را لغو کرد

رقابت‌های گزینشی المپیک در سطح قاره آسیا که قرار بود از ۱۴ بهمن در شهر ووهان چین برگزار شود، به علت شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاد و محل برگزاری مسابقات هم تغییر کرد.

 طبق برنامه جدید IOC این مسابقات از ۱۲ اسفند به مدت ۸ روز در شهر امان پایتخت اردن برگزار خواهد شد.

گزارش از هانیه جلیل نژاد

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۵۳ ۰۱ اسفند ۱۳۹۸
وقتی اسلام چیزی رو حروم اعلام میکنه من باب همین مشکلات هست.با اون چشای تنگشون درد بی علاج همه زهر ماری رو میخورن. اینا گند وکثافات میخورن بقیه باید تاوانش رو پس بدن.
ناشناس
۱۸:۲۲ ۱۱ بهمن ۱۳۹۸
لباسای کسانی که درجه حرارت مسافران رو چک میکنن اصلا مناسب نیست
حتی پوشیدنه زیور الات هم مشکل داره
ناشناس
۱۸:۴۰ ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
وااای خدانکنه که تو ایرانم بیاد
ناشناس
۲۱:۱۳ ۰۱ اسفند ۱۳۹۸
اومد
کرونا
۱۴:۱۱ ۰۷ بهمن ۱۳۹۸
گرفتنه کارت سلامت قبل از پایان دوره ی کمون بیماری
یا بعد از گرفتنه کارته سلامت یه نفر تو صورتشون سرفه کنه
"بعد یا قبل" از گرفتنه کارته سلامت دست بزنه به یه قسمته الوده و یکی از وسایله توی چمدون و کیفشون الوده بشه ...
«کارته سلامت ریسکه پنجاه درصدی داره»
ناشناس
۱۰:۲۵ ۰۷ بهمن ۱۳۹۸
با سلام آقای وزیر محترم بهداشت و آموزش پزشکی ، آقای رئیس سازمان هواپیمائی کشوری با توجه به ویروس خطرناک (کذونا) لطفا هر چه سریعتر جلو پرواز شرکتهای هواپیمایی که از ایران عازم کشور چین هستند را بگیرید . (باز زود دیر نشه ها) . امروزه این خانمها و آقایانی که روزانه با چند پرواز عازم کشور چین هستند ، هیچ کار واجبی ندارند ، حتی یکماه بعد هم سفر کنند هیچ اتفاقی نخواهد افتاد .با این نحوه کنترل قرون وسطایی ویروس در فرودگاههای ورودی کشور راه بجایی ندارد . بخدا این مردم شریف گناه دارند که فدای یک عده تاجر و کاسب شونده که مرتباء عازم کشور چین جهت خرید کالاهای بنجول می شوند .
ناشناس
۰۱:۴۶ ۰۶ بهمن ۱۳۹۸
در هر جنایتی میتوان دست پلید بعضی کشورهارو دید
ناشناس
۰۰:۰۴ ۰۶ بهمن ۱۳۹۸
ای داد بیداد
علیرضا
۲۰:۴۰ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
این همه آشغال وجک وجونورمیخورن خوب مخشونم کارمیکنه
یکسره هم کارمیکنن!!!!
ناشناس
۲۰:۳۸ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
ساخت بیمارستان در ده روز ، منو یاد مدیریت بحران مسئولین میندازه
ناشناس
۲۰:۱۵ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
بدرک همشون بمیرن تااین جانورهاهم ازدست اینانجات پیداکنن
ناشناس
۲۰:۰۹ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
با این مسئولینی که ما داریم عن قریب است کرونا وارد کشورشود
ناشناس
۱۷:۴۸ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
اون از ایدز اینم از کرونا،باید نگهداری حیوانات خانگی ممنوع بشه، حیوون جاش تو طبیعته نه تو خونه.
ناشناس
۱۵:۱۲ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
برای حفظ جان مردم پرواز از ایران به چین را فعلا کنسل کنید و مسافران و پروازهای برگشتی را کنترل کنید. اگه این ویروس در کشور پخش بشود قربانیان زیادی خواهد داد. لطفا نظارت در فرودگاه ها را زیاد تر کنید.
رستم
۱۵:۰۷ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
اینه که اسلام دین کاملیه خوردن گوشت بعضی پرندگان وحیوانات را حرام کرده قبول کنیددر پس فرمایشات دین اسلام چه رازهایی نهفته
ناشناس
۱۵:۰۵ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
آقا تو رو خدا کسانی که از چین تشریف میارن رو خوب چک کنید. خواهش میکنم کسانی که از بهداشت میرن فرودگاه اونا هم لباس مخصوص بپوشن.
ناشناس
۱۴:۱۶ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
اینقدر که اینها سگ و شغال میخورن این مدل بیماریهارو میگیرن
ناشناس
۱۴:۰۷ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
ساخت بیمارستان 1000 تخت خوابه در 10 روز؟؟؟؟
دقت کنید 10 روزنه 10 سال
ایران
۲۲:۰۰ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
اینم در نظر بگیر که اگه نسازن ۱۰ میلیون مبتلا میشن
ناشناس
۱۴:۰۷ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
تو رو خدا دیگه دست از این جونورای زبون بسته بردارن.
Shut
۱۳:۴۱ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
خدا کنه نیاد ایران
ناشناس
۱۳:۳۶ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
از بس سوسک و کرم و کرم شبتاب و عقرب و عنکبوت و 8 پا خوردن بدبختا
ناشناس
۱۳:۳۳ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
لطفا پروازها به چین را مثل اروپایی ها کنسل کنند مگه ما چی کمتر از اروپایی ها داریم چین وفیلیپین وتایلند کشورهایی هستند که راحت موش توی فاضلاب رو هم به عنوان غذا می خورن من خودم این کار رو تو رستورانهای فیلیپین وچین عینا مشاهده کردم که موش رو قطعه قطعه می کرد بوی گندش تا کیلومترها می رفت علت شیوع بیماری های عجیب وغریب هم همیشه از این کشورهاست
ناشناس
۱۳:۲۲ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
تو کشور ما هم داریم یا نه؟
ناشناس
۱۳:۲۰ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
از بس این چینی ها حیوانات زنده رو میخورن.مار و خفاش و سوسک و عقرب و هرچی دستشون میاد میخورن!
:(
۱۲:۴۵ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
آقا من همه این علائمو دارم
ینی کرونا گرفتم؟
ناشناس
۱۳:۱۹ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
برو آزمایش بده
ناشناس
۲۱:۱۲ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
منم دارم الان 3هفته است یه بند سرفه میکنم
ناشناس
۲۳:۰۵ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
شب رو به صبح نمیرسونی
ناشناس
۱۲:۰۰ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
این سوپ خفاششون انگار غذای گرونی هم هست. چیزی که زیاده خفاشه این همه پول بابتش هم بدددی
ناشناس
۱۱:۱۶ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
آقا یه مدت نذارین مسافر از چین بیاد شوخی که نیست حالا اونا موندن چی کار کنن چه برسه به اینجا
امییییییر
۲۱:۲۱ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
ما اگه همه ماشین آلات رو بسیج کنیم ، نهایت بتونیم تو 10 روز یه بیمارستان صحرایی 10 تخته خوابه با چادر درست کنیم
البته اگه چادر رو هم تحریم نکرده باشن !البته تدابیر لازم درصورت تحریم شدن چادر هم اندیشیده شده توسط مسئولان نازنین که 10 تختخواب رو تو فضای باز به شیوه
4-3-3 میچینن !
علی برکت الله
(البته مخاطب این مطلب مسئولان دلسوز ،مردمی،مهربان و سخت کوشمون هستند)
ناشناس
۱۱:۱۵ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
سوغاتی نخوایم کیو باید ببینیم
ناشناس
۱۱:۱۰ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
مرده شور این غذاها و بیماری هاشونو ببرن.
ناشناس
۱۱:۱۰ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
میگه سوپ خفاش غذای مورد علاقه چینیاست آخر عاقبتش هم شد این کرونای مرگ بار. آدم حالش به هم میخوره به این سوپ یه نگاه بندازه اه چجوری به این غذای چندش علاقه دارن. جورشو هم باید بقیه بکشن با این بیماری درست کردنشون
ناشناس
۱۱:۰۷ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
چینیا یه علاجی پیدا کنن مهار کنن تا دنیارو نگرفته
ناشناس
۱۱:۰۶ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
نخواستیم این سوغاتشون درواقع مرگه مررررگ
مرتضی معین
۱۲:۴۲ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
کار امریکای لعنتیه
ناشناس
۲۲:۲۴ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
تو تاکسی هم میگفتن همه اینا کار آمریکاست خخخخخخ
ناشناس
۱۱:۰۵ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
این چینیا یه مدت همون جا بمونن این طرفا نیان لطفا تا ما رو به کشتن ندادن
حسین علیخانی
۱۰:۵۷ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
ساده برخورد نکنید مثل همیشه.اگر به جان مردم اهمیت میدهید حتما یک واحد پایش در فرودگاه امام و سایر فرودگاهها بگذارید چون امکان دارد مسافری از چین مثلا به دبی برود برای کاری از آنجا به هر فرودگاهی در ایران برگردد لطفا بجای آمار و مطالب ویروسی که مردم میدانند عملا کار کنید مثل ساده اندیشان ننشینید تا ملت به درد جدیدی دچار شوند بعد کاسه چکنم دست بگیرید
ناشناس
۱۰:۱۱ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
از بس که موش و مارمولک و آت آشغال میخورن
ناشناس
۱۸:۴۳ ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
واقعا که