به گزارش
حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، گردهمایی روسا و دبیران شورای فرهنگی استانداریهای سراسر کشور و سازمانهای تابعه، دوم بهمن ماه با هدف تجلیل از استانداریهای برتر در سال ۱۳۹۷ در حوزه توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز و امر به معروف و نهی از منکر، دریافت پیشنهادات و استماع مشکلات اجرایی در انجام برنامههای ابلاغی، بهره گیری از تجارب استانداریها برتر، و انعکاس آخرین تدابیر لازم برای تعیین اولویتها در انجام ماموریتها توسط مسئولین ذیربط در سالن پیامبر اعظم (ص) وزارت کشور به ریاست معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر کشور برگزار شد.
در این گردهمایی که با حضور ناصریان رئیس شورای فرهنگی وزارت کشور، شوشتری مشاور وزیر و رئیس مرکز حراست، سید نجیب حسینی؛ مشاور وزیر و مسئول هماهنگی حوزه وزارتی، زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور و مهدیان معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور برگزار شد در ابتدا ناصریان ضمن خیر مقدم، هدف از تشکیل شورای فرهنگی در مجموعه ستاد وزارت کشور و استانداریها را پیشگیری از تعدد شوراها، جلوگیری از موازی کاری در بخشهای مختلف، کاهش هزینههای ناشی از انجام برنامههای تکراری و انسجام در انجام برنامههای فرهنگی درون سازمانی ذکر کرد.
معاون وزیر کشور با اشاره به انتخاب و معرفی وزارت کشور به عنوان دستگاه برگزیده در اجلاسهای سراسری نماز در ۶ سال گذشته، این موفقیت را مرهون تلاشهای شورای فرهنگی در ستاد وزارت کشور و استانداریها دانست و گفت برگزاری این گردهمایی در واقع فرصتی است برای تجلیل از زحمات همه دست اندرکاران در حوزه فرهنگی که بحمد ا... هر ساله برگزار و از استانداریهای برتر تجلیل میشود.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت کشور با اشاره به لحاظ شدن برنامهها و فعالیتهای شورای فرهنگی در داشبورد مدیریتی در سال ۱۳۹۸ گفت: به منظور دستیبابی لحظهای به عملکرد تجمیعی بخشهای مختلف در ستاد و ردههای متناظر در استانداریها و همچنین رصد و پایش عملکرد واحدهای مختلف بر اساس میزان تحقق برنامههای ابلاغی و مصوب ناظر بر جدول زمانبندی اعلام شده به دفتر برنامه ریزی و بودجه، برنامههای مصوب شورای فرهنگی در حوزههای ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز، امر به معروف و نهی از منکر و برنامههای صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی معطوف به عفاف و حجاب و حقوق شهروندی در داشبورد مدیریتی تعریف و پایش عملکردی به صورت ماهانه انجام میگردد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت کشور، همچنین با اشاره به تفکیک معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع به دو معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه مدیریت و منابع گفت: مسئولیت شورای فرهنگی استانداریها بر عهده معاونت توسعه مدیریت و منابع گذاشته شده تا از ظرفیت و امکاناتی که در این معاونت به لحاظ در اختیار قرار داشتن منابع انسانی و مالی وجود دارد، حداکثر استفاده در پیشبرد برنامههای فرهنگی دنبال گردد.
در این همایش همچنین، قشقایی دبیر شورای فرهنگی گزارشی از نحوه انجام ارزیابی صورت گرفته از عملکرد استانداریها در سال ۱۳۹۷ در دو حوزه توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز و همچنین امر به معروف و نهی از منکر را ارائه و استانداریهای برتر در دو حوزه را معرفی کرد.
بر اساس گزارش ارائه شده از سوی قشقایی، در حوزه توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز استانداریهای سیستان و بلوچستان، بوشهر، خراسان جنوبی، سمنان، خوزستان و همدان به عنوان استانداریهای نمونه انتخاب که به لحاظ عملکردی در ارزیابی صورت گرفته از طریق سامانه سجاده امتیاز کامل را از سوی هیاتهای ارزیابی کسب کردند.
قشقایی افزود: در حوزه امر به معروف و نهی از منکر نیز عملکرد استانداریها با معیار میزان تحقق ۱۲ عنوان برنامه ابلاغی سال۹۷به انضمام یک برنامه ابتکاری مورد ارزیابی قرار گرفتند که در این خصوص استانداریهای سیستان و بلوچستان، فارس، خراسان جنوبی، زنجان و یزد رتبههای اول تا پنجم را کسب و بازخورد ارزیابیها به معاونین و روسای شورای فرهنگی استانداریها ابلاغ شد.
در ادامه این همایش، شوشتری مشاور وزیر و رئیس مرکز حراست وزارت کشور با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص)، در خصوص اهمیت محاسبه نفس قبل از فرا رسیدن مرگ توصیههایی را بیان کرد.
وی ماموریت شورای فرهنگی را به لحاظ تاثیری که تصمیمات شورا در تربیت و رشد و تعالی فکر و اندیشه و باورهای دینی و انقلابی مخاطبین اعم از کارکنان و خانواده آنان دارد بسیار مهم قلمداد نموده و اشاره کرد: با توجه به اینکه نیروی انسانی مهمترین سرمایه استانداریها است و مسئولیت آن نیز با شماست، علی رغم شرایط نا مناسب بودجهای و مالی باید شرایطی را طوری مدیریت کرد تا کارکنان دغدغه معیشتی کمتر داشته باشند و برای غنای فرهنگی و تربیتی و تعالی روح و اندیشه آنان برنامههای مناسبی تدوین و اجرا شود.
مشاور وزیر کشور در همین زمینه افزود: تعالی نیروی انسانی به لحاظ باورهای اعتقادی و دینی مهمترین عامل در پیشگیری از آسیبهای اداری و اجتماعی میباشد که در این زمینه شورای فرهنگی نقش مهمی ایفا میکند.
عضو شورای فرهنگی وزارت کشور خاطرنشان کرد: پیش بینی برنامههای متنوع فرهنگی برای خانواده کارکنان برای ارتقاء روحیه امید از جمله برنامههایی است که باید در دستور کار شورای فرهنگی قرار گیرد.
در ادامه این همایش زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور مطالبی را در حوزه توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز با توجه به جایگاه حاکمیتی وزارت کشور ارائه و ضمن تشکر از وزیر کشور به لحاظ ابلاغ بخشنامه ۱۲ مادهای به استانداران سراسر کشور در سال ۱۳۹۷، گفت: بازخورد این بخشنامه نتایج خوبی را در وضعیت اقامه نماز در استانها بالاخص در مجموعه آموزش و پرورش در بر داشت.
زرهانی با اشاره به جایگاه استانداران به عنوان نمایندگان عالی دولت در استانها گفت: از این ظرفیت میتوان، در بسیج امکانات موجود در استانها و استفاده از دستگاههای اجرایی کشور در نهادینه نمودن اقامه نماز حداکثر استفاده را برد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز استفاده از نیروی انسانی مستعد وعلاقمند به کار در حوزه نماز و بکارگیری آنها در اجرای امور، استفاده از ظرفیت دستگاهها و نهادهای دولتی و خصوصی در استانها در راستای ترویج فرهنگ اقامه نماز، توجه به اقامه نماز جماعت در مدارس با بهره گیری از روحانی واجد شرایط و توجه ویژه به کودکان، نوجوانان و جوانان را از جمله اولویتها و ماموریتها اصلی شوراهای فرهنگی ذکر کرد که میبایست برنامه ریزی لازم روی آن صورت گیرد.
در ادامه همایش، از روسا و دبیران شورای فرهنگی استانداریهای منتخب و برگزیده در دو حوزه توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز و همچنین امر به معروف و نهی از منکر در طول سال ۱۳۹۷، با حضور آقایان ناصریان معاون توسعه مدیریت و منابع، شوشتری رئیس مرکز حراست، زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور، مهدیان معاون ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور با اهداء لوح تقدیر و هدیه تجلیل شد.
بر این اساس استانداریهای سیستان و بلوچستان، بوشهر، خراسان جنوبی، سمنان، خوزستان و همدان؛ شش استانداری برتر در حوزه توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز و سیستان و بلوچستان، فارس، خراسان جنوبی، زنجان و یزد ۵ استانداری برتر در حوزه امر به معروف و نهی از منکر معرفی گردیدند.
در ادامه این همایش، همچنین معاونین استانداریهای منتخب گزارش مختصری از اهم اقدامات و فعالیتهای خود ارائه و مطالبی را پیرامون گردهمایی ذکر کردند.
تشکیل منظم و منسجم جلسات شورای فرهنگی در استانداریها، پیش بینی اعتبار لازم برای انجام فعالیتهای فرهنگی، توجه بیشتر به تهیه و جمع آوری مستندات مربوط به انجام برنامهها و بارگذاری مستندات و انعکاس آنها به وزارت کشور و مراجع بالادستی، توجه بیشتر به نظارت میدانی و سرکشی از وضعیت اجرای برنامهها در فرمانداریها و بخشداریها و همچنین وضعیت اقامه نماز جماعت و نمازخانه در فرمانداریها توسط شورای فرهنگی استانداریها، انعکاس اقدامات و عملکرد ماهانه استانداریها در حوزه امور فرهنگی در پنل داشبورد مدیریتی و نظارت بیشتر شورای فرهنگی استانداریها برای درج تمامی اقدامات و فعالیتها، ساماندهی نمازخانههای بین راهی در کارگروههای تخصصی مربوطه برای انجام اعمال عبادی گردشگران در ایام نوروزی از جمله محورهای مورد تاکید در گردهمایی بود که در جمع بندی نهایی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت کشور مورد توجه قرار گرفت.
بخش پایانی گردهمایی به موضوع اختصاصی در حوزه معاونت توسعه مدیریت و منابع اختصاص یافت که با حضور مدیران کل مرتبط با این معاونت پیگیری شد.
انتهای پیام/