سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

سردرگمی تولیدکنندگان گوشت قرمز برای بازار شب عید/ انتقاد مسئولان از تاخیر دولت در صدور مجوز دام

با توجه به خروج غیرقانونی دام از مرز بانه انتظار می‌رود که مسئولان تمهیداتی برای خروج غیرقانونی دام از مرز‌های کشور بیندیشند.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سال گذشته در پی نوسان نرخ ارز و خروج غیرقانونی دام از مرزهای کشور، قیمت گوشت با تلاطماتی در بازار روبرو شد که همین امر زمینه را برای خروج قابل توجه ارز در شرایط بحران ارزی و جنگ‌اقتصادی در کشور فراهم کرد.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که امسال با وجود شرایط مساعد مرتع و بارش های مناسب، تولید دام سبک و سنگین در حدی است که بسیاری از دامداران از انباشتگی دام در واحدهای دامداری گلایه مند هستند و همواره خواهان صادرات برای رفع بحران فعلی هستند و در مقابل فروشندگان قصابی معتقدند که صادرات محدود دام می تواند همانند سال گذشته بر نوسان مجدد قیمت در بازار دامن بزند.

آمارها نشان می دهد که امسال به سبب فراوانی تولید قیمت دام سبک ۴۰ درصد و دام سنگین ۲۵ درصد کاهش یافته که بدین ترتیب قیمت منطقی هر کیلو گوشت گوساله ۶۰ هزار تومان و گوشت گوسفندی ۷۲ هزار تومان است که متاسفانه در سایه کمبود نظارت دستگاه های متولی، گوشت در خرده فروشی ها با نرخ های بالاتری عرضه می شود که اخیرا گزارش هایی مبنی بر قاچاق دام از مرز بانه اعلام شده است که اگر مسئولان همانند گذشته تمهیداتی نیندیشند، در ایام پایانی سال بازار مجدد دچار التهاب خواهد شد.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین وضعیت قیمت گوشت و تاثیر قاچاق دام بر بازار با خبر شویم:

خرید تضمینی دام راهگشای دامداران نیست/صادرات دام زنده تنها مرهم پیش روی دامداران

منصور پوریان رئیس شورای صادر کنندگان دام کشور در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش عرضه دام در بازار خبر داد و گفت: بنابر پیش بینی‌های صورت گرفته عرضه دام به سبب ازدیاد تولید و روند افزایشی در بازار روبرو شده و همین امر در کاهش قیمت تأثیر به سزایی داشته است.

وی افزود: با توجه به زایش‌های مناسب پاییز و انباشت دام در واحد‌های دامداری وضعیت فعلی بازار به زیان دامداران است که از مسئولان ذیربط انتظار می‌رود تمهیداتی برای کاهش انباشت دام در واحد‌های دامداری بیندیشند چرا که این امر معضل جدی پیش روی دامداران به شمار می‌رود.

پوریان ادامه داد: در حال حاضر اتخاذ برخی سیاست‌ها مبنی بر خرید تضمینی دام راهگشای کاهش انباشت دام در واحد‌های دامداری نیست و تنها صادرات مدیریت شده می‌تواند بخشی از معضل پیش روی تولید کنندگان را مرتفع کند، در غیر این صورت دامداران دیگر تمایلی به پرواربندی برای دوره‌های بعد نخواهند داشت.

رئیس شورای صادر کنندگان دام کشور با اشاره به اینکه امسال تولید دام در بخش سبک و سنگین بی نظیر بوده است، بیان کرد: ازدیاد تولید در بخش دام نسبت به مدت مشابه سال قبل روند نزولی قیمت در بازار را به همراه داشته است، اما برای جبران هزینه تولید کنندگان انتظار می‌رود که با صادرات محدود دام موافقت شوند.

این مقام مسئول قیمت گوشت در ایام پایانی سال را پیش بینی کرد و گفت: با توجه به زایش‌های مناسب دام در بخش سبک و انباشت چشمگیر دام در واحد‌های دامداری نوسانی برای بازار شب عید نخواهیم داشت چرا که میزان تولید بیش از نیاز بازار است.


بیشتر بخوانید: نگران مرغ و گوشت برای شب عید نباشید


به گفته وی، در شرایط فعلی اوزان دام‌های سبک به وزن ۶۰ کیلوگرم رسیده است که برای خروج از وضعیت فعلی صادرات تنها راه حل است که می‌تواند تا حدودی زیان دامداران را مرتفع کند.

پوریان از کاهش ۲۲ هزار تومانی قیمت گوساله زنده نسبت به ابتدای سال خبر داد و گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو گوساله زنده ۲۲ هزار تومان و گوسفند زنده ۳۵ هزار تومان است در حالی که در ماه‌های ابتدای سال هر کیلو گوسفند با نرخ ۴۹ تا ۵۰ هزار تومان و گوساله ۴۴ هزار تومان به فروش می‌رسید.

رئیس شورای صادر کنندگان دام کشور با اشاره به اینکه قیمت گوشت در خرده فروشی‌ها ارتباطی به تولید کننده ندارد، اظهار کرد: با توجه به افت قیمت دام زنده قیمت گوشت در عمده فروشی‌ها کاهش محسوسی داشته و حال ممکن است به سبب سودجویی عوامل واسطه و دلال این موضوع در خرده فروشی تأثیر چندانی نگذاشته باشد، در حالیکه در شرایط فعلی به سبب ازدیاد دام سطح کشتار خارج از زنجیره کشتارگاهی به محدوده ۴۰ تا ۴۵ درصد رسیده به طوری که در ورودی شهر‌های بزرگ دامداران پس از کشتار اقدام به عرضه دام با قیمت پایین در بازار می‌کنند.

وی افزود: با توجه به زایش‌های مناسب و انباشت دام در واحد‌های دامداری شاهد ازدیاد عرضه و روند نزولی قیمیت در بازار هستیم که همین امر نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است چرا که قیمت‌های فعلی سنخیتی با هزینه‌های تولید ندارد.

قیمت گوشت در ایام پایانی سال نوسانی ندارد/ قیمت منطقی هر کیلو گوشت گوسفندی ۷۲ هزارتومان

سعید سلطانی مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از بی توجهی مسئولان نسبت به انباشتگی دام در واحد‌های دامداری گفت: با توجه به انباشت تعداد قابل توجهی دام سنگین روی دست دامداران انتظار می‌رود که هرچه سریع‌تر صادرات دام به بازار‌های هدف صورت گیرد، در غیر این صورت شاهد تعطیلی واحد‌های دامداری خواهیم بود.

وی از افت محسوس قیمت دام زنده طی ماه‌های اخیر در بازار خبر داد و افزود: هم اکنون قیمت هر کیلو گوساله زنده ۲۵ هزار تومان و گوسفند زنده ۳۶ هزار تومان است که نسبت به ابتدای سال قیمت دام سنگین ۴۰ درصد و دام سبک ۲۵ درصد کاهش یافته است.

سلطانی نرخ منطقی هر کیلو گوشت گوساله برای مصرف کننده را ۶۰ هزار تومان و گوشت گوسفند را ۷۲ هزار تومان اعلام کرد و گفت: این در حالی است که به سبب سودجویی عوامل واسطه و دلال گوشت با نرخ‌های بالاتری در خرده فروشی‌های سطح شهر عرضه می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه دامداران کشور ادامه داد: با توجه به زایش مناسب در بخش دام سبک و ازدیاد دام در واحد‌های دامداری از مسئولان ذیربط انتظار می‌رود که مجوز صادرات دام را صادرکنند یا نسبت به خرید تضمینی و نگهداری گوشت در سردخانه‌ها به منظور عرضه در زمان مناسب به بازار اقدام کنند چرا که با استمرار روند فعلی دامداران قادر به ادامه تولید نخواهند بود.

این مقام مسئول صادرات دام به بازار‌های هدف را سوپاپ اطمینانی برای دامدار برشمرد و افزود: با وجود تعدد دام در واحد‌های دامداری و زیان چشمگیر تولید کنندگان از ناحیه قیمت صادرات راه حل مناسبی برای حمایت از تولید داخل به شمار می‌رود، در غیر این صورت بی توجهی به این موضوع احتمال شیوع بیماری در واحد‌ها را افزایش می‌دهد.

سلطانی درباره آینده بازار گوشت بیان کرد: با توجه به ازدیاد عرضه در برابر تقاضا قیمت دام و به تبع آن گوشت قرمز در ایام پایانی سال نوسانی نخواهد داشت.

استمرار قاچاق دام شوک قیمت به بازار وارد می کند/گوشت مورد نیاز شب عید تامین‌است

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از ثبات قیمت گوشت در بازار خبر داد و گفت: با توجه به ازدیاد عرضه در برابر تقاضا قیمت گوشت نسبت به هفته‌های اخیر در بازار نوسان چندانی نداشته است.

وی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه دام به بازار وجود ندارد، افزود: با توجه به کاهش خرید از سوی خانوار‌ها شوکی به بازار وارد نشده است، هرچند استمرار خروج غیرقانونی دام از مرز بانه می‌تواند بر التهاب بازار دامن بزند.

وی با اشاره به اینکه داشته‌های فعلی دام ر واحدهای دامداری جوابگوی نیاز کشور است، افزود: با ورود بره های نو از دهم تا پانزدهم اسفند به بعد به طور کامل نیاز بازار شب عید را تأمین است و خللی در این خصوص وجود ندارد.

این مقام مسئول از کاهش واردات گوشت قرمز خبر داد و گفت: با توجه به واردات گوشت با ارز نیمایی و نبود تفاوت چندان بین قیمت گوشت داخل با وارداتی، وارد کنندگان و خریداران رغبتی به این امر ندارند ضمن آنکه کیفیت گوشت داخل قابل مقایسه با وارداتی نیست.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی کشور از کاهش چشمگیر قیمت گوشت در بازار خبر داد و گفت: بنابر آمار قیمت گوشت گوسفندی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان و گوشت گوساله ۲۵ هزار تومان کاهش یافته است که اگر مسئولان امر همانند گذشته جلوی قاچاق آن را بگیرند نوسانی در بازار شب عید نخواهیم داشت.

به گفته وی، با وجود آنکه شرکت های بسته بندی دیگر از گوشت خارجی استفاده نمی کنند، همین امر به بهبود شرایط دامداران کمک کرده است. 

ملکی در پایان با تاکید بر این مسئله که  صادرات دام زنده زمینه را برای التهاب قیمت گوشت در بازار فراهم می کند، تصریح کرد: بنابر رصد بازار راهکارهایی مبنی بر ذبح دام سنگین و عرضه با قیمت های مناسب به سازمان حمایت داده ایم و مازاد دام به هیچ عنوان نباید صادر شود چرا که این امر می تواند مجدد التهاب قیمت را به بازار گوشت بازگرداند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۴۸ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
آقای اصغر ملکی شما تو این وسط نمیدونم چه منفعتی عاید تون میشه که اینطوری نطق میکنین من دامدار که ضرر میکنم جمع میکنم این شغلو و همکارام مثل من از سال دیگه که تولید گوشت نبود چیکار میکنین البته شما تا اون موقع جیبتونو پر میکنید فکری ندارید که. ما نمیگیم دام گرون بشه چون ملت گناه دارن ماهم از این ملت هستیم ما میگیم این نهاد ها مگه دست شما نیست یونجه شد 4هزار تومن کاه 2هزار تومن آقا صرف نمیکنه تو ضرر هستیم نهاد های دام داری رو نظارت بکنین
مهدی
۱۵:۲۶ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
شما جلو واردات گوشت رابگیرید نمیخواد صادر کنید گوشت داخل کشور به اندازه است وقتی گوشت وارد میکنید دامدار ضرر میکنید
ناشناس
۱۰:۲۸ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
ای که میگی دام نباید صادر بشه خودت بیا کنار ما تولید کن ببینم صرف میکنه یا نه
ناشناس
۰۸:۴۲ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
وقتی گوسفند زنده کیلو ۳۵ هزارتومان است گوشت کیلویی ۷۰ تومان در میاد چجوری ۷۲ فروخته بشه ؟
ناشناس
۰۷:۱۴ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
من یک دامدار هستم دخلم با خرج نمیخونه.دارن طلم میکنن.چرا که با نامردی جلو صادرات را گرفتن.زورشون به دامدار میرسه هیچ تدبیری ندارن دولت علوفه قیمتش سر به فلک کسیده ولی گوشت زنده گوساله کیلویی ۲۲ تومن میخرن و قصابی ها گوشت را کیلویی ۸۵ تومن میدن ایا انصافه چرا من باید ضرر کنم تا قصاب سود کنه واقعا مسخرا است
محمود
۰۷:۰۱ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
سلام

وقتی برای دام دارسود نداشته باشد تولید کم می شود واردات زیاد آن وقت امثال این بابا که بادلالها و وارد کندگان در ارتبات هست سود می برند بعد خودشان را........
ناشناس
۰۱:۴۰ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
بادرود وسلام.اگر چنین شتابان صنعت دام وگوشت قرمز را نابود نگه دارند.اکثر دامداریهای کشور به تعطیلی کامل درمی آیند ودرسالهای آینده که دلار۴۲۰۰تومانی وجودنداشته باشدگوشت کیلویی دویست هزار تومان هم می رسد.
بنیامین
۰۱:۳۴ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
من جوان تحصیل کرده رشته کشاورزی دامداری هستم.. با وام من بره کیلو 90 تومن خریدم پروار بندی کنم الان 65 تومن هم ازم نمی خرند.. ..من اگه کل زندگیمو هم برم کارگری کنم دیگه نمی تونم این ضرر رو جبران کنم..
ناشناس
۰۰:۲۸ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
خواهش میکنیم از مسولان که راه صادرات دام زنده را باز کنند. ومجوز صادرات را بدهند
احمد
۲۳:۰۳ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
اگه مردید نظر منو پخش کنی بدون سانسور با احترام به همه خوانندگان عزیز من خودم دامدار هستم و درد دامداران را میفهمم در طول چهل سال گذشته تا به حال بازار دام این طوری خراب ندیده بودم خرید علوفه و دارو و بقیه موارد از پارسال تا حالا سه برابر شده اما قیمت دام زنده به نصف کاهش یافته هست اما سود ان نصیب کسانی میشوند که از خارج گوشت با دلار چهار هزارتومانی وارد میکنند و کمی سود ان به آقایانی مانند علی اصغر ملکی میدهند تا مخالفت کنند با صادرات دام زنده یا خرید تضمینی از طرف دولت وفقط میگویند بااین کار بازار گوشت ملتهب میشود تا خودشان از دلال رشوه گیری کنند و سلام نامه تمام
ناشناس
۲۲:۴۲ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
72 هزار تومن مطمئن آید نود هزار دیدم خدا لعنت کنه مسببین گرانی که سفره مردم خالی کردند
ناشناس
۲۲:۲۰ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
جرا دم عیدی هوس صادرات میکنید نکنه میخواهید مردم نتونن موقع عید گوشت بگیرن
ناشناس
۲۲:۱۶ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
کوپول همش بدبختی وماتم این عید برای شماگردن کلفتا خوبه نه منی که شرمنده بچه هام هستنم نه یارانه نه چیزی حداقل بااین چندر غازمیشد لباسی براشون تهیه کرد خدارسواتون کنه
ناشناس
۲۱:۰۵ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
این هم نتیجه یکی از بی تدبیریهای دولت به اصطلاح تدبیر است !!!!!
ناشناس
۲۰:۳۶ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
اشغال گوشت گوساله 85 تومنه کجا هفتاد میدن انهم گوشت خارجی یخ زده
سعید
۰۰:۴۵ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
تو اشتهارد کرج تمام قصابی ها گوشت کیلویی 65000تومن می دند
محمد
۲۰:۲۵ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
برای چه نمی توانیم صادر کنیم حدود ۵۰در صدگوشت درایران مصرف میشود پس بقیشونو خاک کنیم تا بازار ثبات بگیرد من دامداری ۴۰۰ راسی دام دارم بااینکه کشاورزی دارم اما اگه یونجه رو ازاد بفروشم کیلویی ۴۳۰۰ به نفع بنده است تادا مداری داشته باشم از سال اینده روستای ما که در همدان هست دیگر دامداری نمیکنیم و یونجه رو سر خرمن میفروشیم به قم اگه ۳۰ تن یونجه تولید کنم بهتره تا ۱۰۰۰کیلو هر سال دام تولید کنم بهد ضرر کنم چون ۱۲۰ ملیون یونجه میفروشم ولی گوسفن بخوام بفروشم میشه ۷۰ملیون پس پنجا ملیون هم سودداره تاز دامداری کا و خوراک هم میخواد
سعید
۰۰:۴۸ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
قیمت پارسال را دیدی گفتی بذار خودم گوساله بریزم ونتیجش این شد که شما وامثال شما به خاطر طمع باعث شدید همه دامدارها زمین بخورند.!!!!!!!!
ناشناس
۰۷:۲۷ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
همین دلالها مردم را آزار می دهند و فکر می کنند خودشان را جای دام پرور بگذارند
Ali
۲۰:۰۳ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
در کل دولت به مردم حقوق میده و اونا میرن مراکز تفریحی دولتی مثل استادیوم سینما پارک پولو به دولت برمیگردونن .بعد از این دولت باید بانکو هم دولتی کنه تا بتونه پولو به جامعه تزریق کنه تا نقدینگیو افزایش بده.پس ما هیچ جایی برای خصوصی سازی نمی بینیم به نظرم این ایده یک ترفند آمریکاییه تا آمریکا بتونه کشور هارو راحت نابود کنه چون به عنوان مثال یه شرکته موبایل خصوصی ایرانی نمیتونه در برابر اینتل توی بازار جهانی رقابت کنه
حامد
۲۰:۰۳ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
سلام پس شما فقط به فکر ارزانی قیمت گوشت هستید پس ما دامدار که هر کیلو یونجه باقیمت۳۵۰۰تومان وکاه ۱۲۰۰ تومان چطور برای ما بماند فکری به حال دامداران بکنید داریم بر شکست میشیم
Ali
۱۹:۵۲ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
همه مشکلات از عدم کنترل دولت بر بازار شروع میشه .
حیدری
۱۹:۲۳ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
چرا ما این کاهشی که میگویید نمی بینیم؟؟
سعید
۰۰:۵۱ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
مرد حسابی کجای کاری گوشت کیلویی 110هزارتومن عید الان شده 65هزار تومن برو اشتهارد کرج بلوار اصلی مقابل بسیج گوشت تازه کشتار همون روز 65هزارتومان هم چه گوشتی می دن واقعا دستشون درد نکنه.
علی اکبر
۱۸:۵۹ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
این چه وضعیتی هست که برای تولیدکننده به وجود اوردید حرامی ها... چطور باید توای کشور همه چیز گران شود ولی گوشت ارزان بشود ....
سعید
۱۸:۴۱ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
با این لج بازی‌ها صنعت دامداری که بزرگترین صنعت کشور است به نابودی کشیده می‌شود،، لطفا راه صادرات را باز کنید تا سالهای آینده گوشت به کیلو دویست،، سیصد نرسد، تشکر
سعید
۰۰:۵۴ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
خیالت راحت اونقدر امثال شما وما هستند که باز هم طمع می کنند وبا ترفند دولت مذکور زمینه موج سواری اقتصادی دولت را مرتفع می کنیم
ناشناس
۰۷:۲۹ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
اتفاقا اگر راه صادرات باز شود ، همین گوشت را به 300 هزارتومان می رسانید .
زمانه ثابت کرده است .
آزاده
۱۷:۴۵ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
مسئولان و مدیران نالایق دولتی هیچوقت نمیخوان قبول کنند که اساسا مدیریت سر در نمیاورند