سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معرفی ۵ عادت خطرناک در هنگام استفاده از تلفن هوشمند

استفاده نادرست از تلفن هوشمند، صدمات جبران ناپذیری را در طولانی مدت به سلامت انسان وارد می‌کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اغلب افراد حالا به جای ساعت، از تلفن همراه خود برای بیدار شدن استفاده می‌کنند، به همین دلیل شب‌ها آن را جایی در نزدیکی خود می‌گذارند تا به محض زنگ خوردن آن بیدار شوند. با این حال تلفن‌های همراه همنشین خوبی برای وقت خواب نیستند. اما مضرات تلفن همراه محدود به زمان خواب نیست و این وسیله در طول روز هم به اشکال مختلفی به سلامت ما صدمه می‌زند.

در ادامه به ۵ اشتباه رایج در استفاده از تلفن همراه خواهیم پرداخت. با رعایت این نکات می‌توانید به شکل سالم تری از تکنولوژی بهره‌مند شوید.

۱- خوابیدن با تلفن همراه

تلفن همراه در حقیقت یک فرستنده و گیرنده‌ی امواج الکترومغناطیس است. این بدان معنی است که از آن امواج رادیویی منتشر می‌شود. گرچه هنوز اثبات نشده، اما تحقیقات درباره‌ی تأثیرات احتمالی این امواج بر روی مغز بعد از قرارگیری طولانی مدت در معرض آن ها، ادامه دارد. در بهترین حالت، نوتفیکیشن‌های تلفن همراه تان می‌توانند باعث بیدار شدن شما در میانه‌ی چرخه‌ی خواب تان شوند. اگر خاموشی کامل تلفن همراه یا گذاشتن آن در یک اتاق دیگر برایتان مقدور نیست، آن را روی حالت پرواز بگذارید.

۲- قرار گرفتن در معرض نور آبی به مدت طولانی

یک دلیل دیگر برای دور نگه داشتن تلفن همراه در هنگام خواب، نوری است که از صفحه‌ی تلفن همراه ساطع و باعث سرکوب ملاتونین در بدن می‌شود، یعنی همان هورمونی که چرخه‌ی خواب تان را تنظیم می‌کند. این نور آبی باعث سردرد و بروز مشکل در چشم و بینایی هم می‌شود. شب‌ها نور صفحه‌ی تلفن همراه تان را کمتر و فیلتر نور آبی را هم فعال کنید.

۳- استفاده از تلفن همراه با آنتن ضعیف

وقتی آنتن تلفن همراه تان ضعیف است، در واقع معنایش این است که تلفن همراه شما در حال ارسال سیگنالی قوی‌تر به عنوان یک فرستنده است و هر چه انرژی بیشتری از تلفن همراه شما ساطع شود، آسیب بیشتری به سلامت شما وارد خواهد شد. پزشکان توصیه می‌کنند در مواقعی که آنتن ضعیف است، به جای تلفن همراه تان از تلفن ثابت استفاده کنید یا تلفن همراه را تا حد ممکن از خود دور نگه دارید. ضعیف بودن آنتن باعث داغ شدن گوشی هم می‌شود که این هم خود یک خطر محسوب می‌شود.

۴- در تماس نگه داشتن مداوم تلفن همراه با پوست

تحقیقات متعددی درباره‌ی رابطه‌ی میان استفاده از تلفن‌های همراه و بروز سرطان، به ویژه در مورد سیگنال‌های ارسالی آن‌ها وجود دارد. این سیگنال‌ها نزدیک به ۹۰۰ مگاهرتز هستند و باعث داغ شدن تلفن همراه می‌شوند. هر بار که تلفن همراه را به بدن خود نزدیک می‌کنید، پوست اندکی از گرمای آن را جذب می‌کند. گرچه هیچ مورد اثبات شده‌ی دیگری درخصوص اثر امواج رادیو فرکانسی بر بدن انسان وجود ندارد، اما می‌دانیم که اگر فاصله‌ی خود را با تلفن همراه مان حفظ کنیم، از میزان این جذب به اندازه‌ی چشمگیری کاسته می‌شود.

سعی کنید هنگام صحبت با تلفن همراه از یک هدست استفاده کنید تا از تماس آن با خود جلوگیری کنید. اگر هم از تلفن همراه استفاده نمی‌کنید، آن را دور از خود نگه دارید تا کمتر در معرض آن قرار گیرید.

۵- نامناسب بودن وضعیت بدن در هنگام استفاده از تلفن همراه

استفاده از تلفن همراه باعث وارد شدن صدماتی به انگشت شست مثل بروز تاندونیت (التهاب تاندون همراه با پارگی‌های میکروسکوپی) شود. یک مشکل دیگر تکست نک (Text Neck) است که به مشکلات گردنی ناشی از استفاده از تلفن همراه اطلاق می‌شود. هنگام کار با تلفن همراه، وقتی گردن خود را برای نگاه کردن به صفحه‌ی آن خم می‌کنید، مهره‌های گردنی تحت فشاری قرار می‌گیرند که به تدریج افزایش می‌یابد.

با گذشت زمان، گردن زیر بار وزنی می‌رود که شاید ۵ برابر بیشتر از وزن واقعی سر باشد. این مسأله باعث گردن درد و بروز ناهنجاری در فرم بدن می‌شود. تلفن همراه را در همان ارتفاع چشم هایتان بگیرید و گردن را تا حد ممکن صاف نگه دارید.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
محمدتقی
۲۱:۴۴ ۰۵ بهمن ۱۳۹۸
عالی
طاها
۲۱:۰۱ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
سلام من قبلا اصلا سردرد نداشته ام ولی یگسال است گوشی را زیر بلش میگذارم هم سردرد گرفتم وهم چشمم ضعیف شده ایاامکان داره
Iran
۱۸:۴۵ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
صد البته که ضرر داره به خصوص برای مهره های گردن ولی نمیشه کنار گذاشت
ahmad
۱۸:۳۵ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
شاید باور نکنید اما شرکتهای سازنده نرم‌افزاری و سخت‌افزاری دست به یکی کردن و دانشمندایی که تو این زمینه در حال تحقیق هستن رو با سیاستهاشون یا به اونا وعده‌هایی میدن که دست بکشند و یا اونها رو تهدید می‌کنند شاید احمقانه به نظر برسه ولی به خاطر سود خودشون هر کاری میکنند
علیرضا
۱۹:۳۰ ۰۳ بهمن ۱۳۹۸
عالی و مفید
ناشناس
۱۳:۵۶ ۰۳ بهمن ۱۳۹۸
تو یه جمع هزارنفری که همه موبایل دارند چه اتفاقی می افته؟؟؟؟؟
دنی
۱۸:۳۳ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
اتفاقای بد
ناشناس
۰۹:۴۰ ۰۳ بهمن ۱۳۹۸
روستای ما با داشتن 2000 نفر جمعیت فقط آنتن تلفن همراه داره که اونم همیشه اوقات ضعیف هست و تلفن ثابتی هم وجود نداره.لطفا پیگیری کنید
استان بوشهر شهرستان دشتی.روستای باغان
روح
۰۹:۳۷ ۰۳ بهمن ۱۳۹۸
پارازیت های ماهواره هی!پس اینو چی میگید؟ این پارازیت ها به غیر از امواج موبایل خود به تنهایی در فضا با قدرت بسیار زیاد پخش هستند البته در ایران، و نتها باعث سرطان در بدن انسان بلکه باعث گرم شدن جو ، در ایران میشود و در آن منطقه موجب خشکسالی میگردد
ناشناس
۱۹:۲۹ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
وقتی نخوای بفهمی !
مطلب علمی رو ول کردی یه چیز اثبات نشده رو چسبیدی (البته هرچی تو شبکه های ماهواره بگن و تو فضای مجازی وحی منزل) باید چشم و گوش بسته قبول کرد
ناشناس
۱۹:۳۱ ۰۴ بهمن ۱۳۹۸
باعث جنگ جهانی هم میشه ،،
ناشناس
۰۸:۰۷ ۰۳ بهمن ۱۳۹۸
عالی بود
یزدان
۰۷:۰۵ ۰۳ بهمن ۱۳۹۸
تلفن همراه دارای آنتن ۳۶۰درجه هست که سیگنال را درهمه جهات میفرسته تا به دکل مخابراتی که ازما دورهست بفرسته پس اگه ازخودمون فاصله هم داشته باشه بازم سیگنالش بما برخورد میکنه .تازه این متعلق به خود تلفن همراه هست دکل فرستنده امواج برای تلفن همراه که ۲۴ساعته داره برسرمردم امواج میفرسته چکارش کنیم اونم امواج ماکروویو که خطرناکه .این یکطرف امواج رادیو تلوزیون ماهواره بیسیم ها وای فای ها همه دارای مضراتی هستند .
ناشناس
۱۲:۱۲ ۰۳ بهمن ۱۳۹۸
من مهندس برقم. حتما دیدی که هرچی فاصله گوشی از اسپیکر بیشتر باشه نویز گوشی روی اسپیکر کمتره. پس فاصله روی قدرت موثره. توجیه شدی؟