در انواع فست فودها و البته پیتزاها انواع رادیکالهایی وجود دارد که در بدن آزاد میشوند و این بدن را به بستر مناسبی جهت رشد انواع سرطان تبدیل میکنند.
پیتزا حاوی مواد پرچرب و پرکالری است که از مواد غذایی مضری ساخته شده است؛ نظیر پنیر پیتزا.
مریم مظفری کارشناس ارشد تغذیه در این رابطه به جام جم آنلاین گفت: پنیر پیتزا کاربرد بسیار زیادی در دایره تولید فست فود دارد و تولید طیف وسیعی از فست فودها به خصوص پیتزاها بدون آن امکان پذیر نیست.
مظفری عنوان کرد: پنیر پیتزا یکی پرچربترین موادی است که در درست کردن انواع پیتزا به کار میرود و صد در صد چاق کننده است ضمن اینکه سرطان زا هم به شمار میرود.
این کارشناس ارشد و متخصص تغذیه گفت: پنیر پیتزا از شیر پرچرب تهیه میشود. در ایران ما دو نوع پنیر پیتزا داریم، یکی در آن از مواد لبنی نظیر روغن و کره و کازئین به کار برده میشود و نوع دیگر آن منشا گیاهی دارد.
وی با بیان اینکه هر دو نوع پنیر پیتزا در هر هر صورت حاوی چربی قابل توجهی هستند افزود: چربی موجود در پنیر پیتزا واقعا مضر است چرا که اولا اشباع شده و ثانیا ترانس است. اگر میخواهید پنیر پیتزای موجود در فست فودها ضرر کمتری برای بدن شما داشته باشد بهتر است آن را سبزیجات مصرف کنید.
مظفری تاکید کرد: حتما کش دار بودن تکههای پیتزا را دیده اید. این کش دار بودن به این دلیل به وجود آمده است که در پنیر پیتزا به شکل واقعا بدی اسید چرب ترانس به کار برده شده است. این ماده غذایی صد در صد منفی باعث گرفتگی رگهای خونی میشود.
این متخصص ارشد تغذیه یادآور شد: یک برش از پنیر پیتزا دارای موادی است که برای بدن واقعا ضرر دارد. یک گرم کامل قند در یک برش پنیر پیتزا وجود دارد و علاوه بر آن حاوی بیش از ۲۰ گرم چربی است. سلنیوم، فولات، فسفر، کربوهیدرات، فیبر رژیمی، تیامین و نیاسین از دیگر مواد تشکیل دهنده پنیر پیتزا به شمار میروند.
مظفری خاطرنشان کرد: پنیرها به دو گروه انعقادی و فراپالایش تقسیم میشوند. در نوع انعقادی آنزیم به ترکیب اضافه میشود و پروتئینهای نامحلول رسوب میکنند. پس از آبگیری به آن نمک میزنند.
وی بیان داشت: در فراپالایش از شیر کمتری برای تولید استفاده میشود. این نوع پنیر انرژی بالاتری دارند.
این متخصص تغذیه در پایان گفت: پنیر پیتزا به دلیل دارا بودن انواع مواد مضر، چربی و قند بالا قاتل سلامتی محسوب میشوند. مصرف آن با سبزیجات توصیه میشود تا مواد مضر موجود در آن کمتر جذب بدن شوند.
منبع: جام جم
انتهای پیام/