به گفته ترکان یکی از عواملی که موجب عدم تحقق وعدههای انتخاباتی روحانی شده، فشارهای ناشی از نقض برجام از سوی آمریکا و متعاقب آن نارسایی موجود در سیستم مدیریتی کشور که در دوران تحریم بروز و ظهور بیشتری دارد، است.
مشاور سابق روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بسیاری علت افت مدیریت در دولت دوازدهم را عدم مشورت روحانی در تصمیمگیریها میدانند، تصریح میکند: این مسلئه به خصوصیات شخصی رئیسجمهور برمی گردد. او از همه چیز کمی میداند و خود او فکر میکند این همین کمی دانستن برای اداره همه چیز خوب است و شاید اگر این کمی دانستن نبود برای اداره از مشورت دیگران بیشتر استفاده میکردند.
او ادامه میدهد: امروز یکی از مدیران سازمان برنامه و بودجه در وزارت بهداشت وزیر است در مورد وزارت دارایی نیز به همین شکل است. بعضی وزرا سلیقههایی که دارند بیشتر به واعظی نزدیک است. بنابراین دولت بیشتر در گرایشات واعظی و نوبخت دیده میشود. لذا کارآمدی این دوره نیز معادل کارآمدی واعظی و نوبخت است. امروز موثر ترین افراد در اداره کشور آقای نوبخت و آقای واعظی هستند.
ترکان با بیان اینکه وزرای درون دولت بعضاً تحت تاثیر آقای نوبخت و آقای واعظی هستند، معتقد است که خود روحانی است که تمایل دارد نوبخت و واعظی اینگونه در دولت نقشآفرینی داشته باشند.
مشاور سابق روحانی در بخش دیگری از این گفتوگو در واکنش به این سوال که آیا دولت روحانی نیز همانند دولت احمدی نژاد است که برخیها معتقد بودند هیچ چیز در آن دولت سر جای خود نیست؟ میگوید: من این حرف را نمی زنم ولی می گوییم همه چیز سر جای خود قرار دارد ولی از نوع درجه دو. چراکه آدمهای درجه یک را به کار نگرفتهایم و طبعاً خروجی آدمهای متوسط همین است.
عضو هیئت موسس حزب اعتدال و توسعه همچنین درباره سطح مدیریتی نوبخت و واعظی خاطرنشان میکند: آقای نوبخت و آقای واعظی بچه های خوبی هستند ولی عالی نیستند. آقای نوبخت شخص بسیار خوبی است ولی در وزارتخانهای غیر از سازمان برنامه میتواند مفیدتر باشد.
او درباره نقش جهانگیری در دولت دوم روحانی که به گفته برخی چهرههای اصلاحطلب بسیار کمرنگ شده است، تصریح کرد: اثر آقای جهانگیری در تصمیمات بعد از تاثیر آقای واعظی و نوبخت است. آقای روحانی در دور اول ریاست جمهوری خود سه فرد بسیار مهم بعنوان معاون اول داشت که 1. حسین فریدون 2. محمد نهاوندیان 3. اسحاق جهانگیری بودند که این دو نفر بسیار موثر بودند و حال دو نفر نیستند و نوبخت و واعظی به جای آن دو آمدند.
ترکان یکی از عوامل اصلی کاهش محبوبیت دولت دوم روحانی به نسبت دولت یازدهم را تحریمها ارزیابی کرده و معتقد است که اگر دولت میتوانست در سال 700 هزار شغل درست کند و نرخ رشد را مثل سال اول حفظ کند آسیب امروز را نمی دید.
مشاور سابق روحانی در بخش دیگری از این گفتوگو درباره تاثیر عملکرد دولت بر کاهش وجهه اصلاحطلبان خاطرنشان میکند: اگر چه اصلاح طلبان سعی میکنند خود را از نتایج عملکردی دولت جدا نشان بدهند ولی سرنوشت آنها با سرنوشت دولت روحانی گره خورده است. بنابراین شانس آنها در این انتخابات پایین است. محبوبیت آنها به دلیل عملکرد دولت که متغیری نوشته شده بر کارنامه آنها بود افت کرده است. آنها و ما همه مدافع آقای روحانی بودیم وقتی کارکرد دولت روحانی مطلوب نیست این عملکرد به پای همه ما نوشته می شود.
او همچنین با انتقاد از عملکرد جهانگیری به عنوان فرمانده قرارگاه اقتصاد مقاومتی تاکید کرده است: اگر به سمت اقتصاد مقاومتی میروید باید از واردات لباس خارجی و کفش و کیف خارجی جلوگیری کرد. سبک زندگی ما باید با اقتصاد مقاومتی متناسب شود و همین مساله کیفیت تولید داخل را بالا می برد. اقتصاد مقاومتی کیفیتی است که باید متناسب با درآمد ارزیمان هزینه ارزی کنیم.
انتهای پیام/