او افزود: پس از سهمیهبندی و افزایش قیمت بنزین استفاده از گاز مایع (ال پی جی) در اولویت برخی افراد سودجو قرار گرفت که همین مساله موجب افزایش فعالیت مراکز غیرمجاز در این حوزه و ایجاد خطر انفجار سیلندر گاز مایع شده است.
مردانی درخصوص خطر مصرف ال پی جی به عنوان سوخت خودرو هشدار داد و بیان کرد: لازم است مردم به منظور جلوگیری از خطرات احتمالی و حفظ سرمایههای خود از نصب مخزن ال پی جی به صورت غیرمجاز خودداری کنند.
مدیر شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان جنوبی اظهار کرد: سه کارگاه مجاز نصب تجهیزات سی ان. جی برای دو گانه سوز کردن خودروها در استان فعال است،
او ادامه داد: اما تعدادی کارگاه غیرمجاز تجهیزات ال پی جی را برای خودروها نصب میکنند که این اقدام افزایش مصرف گاز مایع در استان را بالا میبرد.
مدیر شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان جنوبی بیان کرد: مجتمع رفاهی و خدماتی، رستورانهای جادهای، بخش کشاورزی، برخی اصناف مانند ایزوگام کاری و صافکاری خودرو و روستاهای فاقد گاز طبیعی جزو مصرفکنندگان واقعی گاز ال پی جی هستند.
او تصریح کرد: برآورد میزان مصرف سوخت مصرف کنندگان واقعی نشان میدهد مصرفکنندگان غیرمجاز باعث افزایش نیاز به گاز مایع شدهاند.
مردانی اظهار کرد: از پارسال تعدادی روستاها با برخورداری از گاز طبیعی از مصرف کنندگان گاز ال پی جی حذف شدند که براساس این آمار سامانه تجارت آسان شاهد کاهش ۱۹ درصدی مصرف کنندگان واقعی گاز ال پی جی هستیم، ولی بازهم مصرف این فرآورده رو به افزایش است.
مدیر شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان جنوبی گفت: حدود ۵۹ هزار خانوار در خراسان جنوبی از نعمت گاز طبیعی برخوردار نیستند که سوخت این خانوارها در بخش پخت و پز به صورت گاز ال پی جی تامین میشود و ماهانه به هر خانوار برای پخت و پز ۲ سیلندر ۱۱ کیلویی تعلق میگیرد.
او افزود: از آنجا که تاسیسات سیلندر پرکنی گاز مایع جزو صنوف هستند، نظارت بر جذب سهمیه اختصاص یافته و توزیع بهینه آن در اختیارات سازمان صنعت، معدن و تجارت استان است و هرگونه نارسایی در حوزه توزیع از طریق شکایتهای مردمی به این سازمان پیگیری خواهد شد.
مردانی بیان کرد: سه هزار و ۷۰۰ تن سهمیه گاز ال پی جی (مایع) برای رفع نیاز مصرفکنندگان این نوع سوخت در بهمن ماه امسال به استان اختصاص یافت.
مدیر شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان جنوبی اظهار کرد: میانگین مصرف گاز ال پی جی از ابتدای امسال در استان ۲ هزار و ۱۰۰ تن بوده که با پیگیریهای انجام شده و برای رفاه بیشتر مردم سهمیه گاز استان بیش از نیاز واقعی در نظر گرفته شده تا در مواقع بحرانی مشکلات کمتری ایجاد شود.
طبق مصوبه هیات دولت در سال ۱۳۸۶ خودروها از سبد سوخت گاز ال پی جی خارج شدند و اکنون استفاده از گاز مایع به عنوان سوخت خودرو غیرمجاز است و این نوع مصرف کنندگان، جزو مصرفکنندگان غیرواقعی به شمار میروند.
انتهای پیام/ ی