به همین خاطر بیشتر هزینه فیلمها به جلوههای ویژه ساخته شده توسط کامپیوترها و به اصلاح CGI اختصاص داده میشود. بیشتر فیلمها با چنین جلوههایی تجربههایی باورنکردنی از سینما را خلق میکنند، اما همیشه میزان بودجه و هزینهای که برای ساخت این فیلمها صرف میشود مورد سوال مخاطبان قرار میگیرد. البته همه آنها هم با موفقیت روبرو نمیشوند؛ چنانکه در سال ۲۰۱۹ میلادی شاهد شکست فیلمهای «مرد ماه جوزا» و «گربه ها» بودیم که جلوههای ویژه زیادی را استفاده کرده بودند.
در اینجا لیستی از پر هزینهترین فیلمهایی که تا کنون ساخته شده اند را میبینید که دلیل آن جلوههای ویژه گسترده آنهاست.
پارک ژوراسیک: سقوط پادشاهی (۲۰۱۸)
این، آخرین و جدیدترین فیلم سینمایی از دنیای محبوب دنیای ژوراسیک است که به خاطر استفاده از جلوههای ویژه برای خلق دایناسورها به یک فیلم با هزینه سنگین تبدیل شد. طبیعتاً این روزها برای خلق دایناسورها باید از جلوههای ویژه کمک گرفت که باعث میشود بودجه این فیلم علمی تخیلی با نقش آفرینی کریس پرت به نزدیکی ۲۰۰ میلیون دلار برسد.
آلیس در سرزمین عجایب (۲۰۱۰)
با نگاه کردن به این فیلم سینمایی متوجه خواهیم شد که چه میزان از جلوههای ویژه بصری برای ساخت آن استفاده شده است. در حالی که گریم و طراحی لباس این فیلم قابل توجه بوده است، از جلوههای ویژه هم برای خلق تعداد زیادی از موجودات عجیب و غریب آن استفاده شد. این فیلم سینمایی ۲۰۰ میلیون دلار خرج کرده تا بتواند مخاطبان را به دنیای جلوههای ویژه خود بیاورد.
کینگ کونگ (۲۰۰۵)
این فیلم توسط پیتر جکسون کارگردانی شده است و قطعاً هزینه زیادی برای ساخت داشته است؛ چرا که خلق یک گوریل غول پیکر با جلوههای ویژه کار سخت و پر خرجی خواهد بود. بیشتر سهم بودجه ۲۰۷ میلیون دلاری این فیلم برای خلق شخصیت کینک کونگ و همچنین انفجارها و تصادفهایی که برای هلی کوپترها به وجود آمد، صرف شده است.
تبدیل شوندگان: آخرین شوالیه (۲۰۱۷)
پنجمین فیلم سینمایی از مجموعه سینمایی رباتهای بیگانه، سرمایه زیادی را برای ساخت این ماشینهای تبدیل شونده با جلوههای بصری به خود اختصاص داده و بودجه این فیلم بالای ۲۰۰ میلیون دلار اعلام شده است. یکی از سکانسهای این فیلم به تنهایی ۱۵ میلیون دلار هزینه داشته و جلوههای بصری گستردهای را درگیر کرده است.
هابیت: ویرانیهای اسماگ (۲۰۱۳)
این فیلم باز هم توسط پیتر جکسون کارگردانی شده و فیلم دیگری است که از طراحی لباس و گریمهای سنگینی استفاده کرده است؛ اما مثل همیشه جلوههای بصری نیز به کمک آن آمده اند. برای شروع، خلق شخصیت اسماگ جلوههای ویژه گستردهای نیاز داشت. به خصوص سکانسی که شخصیت هابیت برای دزدی به «کوه تنها» رفته بود، چون به دقت زیادی نیاز داشت. ۲۲۵ میلیون دلار بودجهای است که برای ساخت این فیلم خرج شده است.
آواتار (۲۰۰۹)
این فیلم سینمایی اوج برترین جلوههای ویژه در هالیوود است. این فیلم سینمایی به کارگردانی جیمز کامرون هزینه زیادی برای ساخت داشته است و شاید به این دلیل است که جلوههای ویژه زیادی در آن استفاده شده؛ چرا که شخصیتهای این فیلم به رنگ آبی هستند و تمامی سیاره پاندورا هم با جلوههای ویژه ساخته شده است. فروش این فیلم هم خوب بوده و جزو پرفروشترینهای تاریخ سینماست.
دزدان دریایی کارائیب: سوار بر امواج ناشناخته (۲۰۱۱)
این عنوان چهارمین فیلم از این مجموعه سینمایی محبوب با بازی جانی دپ به عنوان جک اسپارو است. در این فیلم شخصیتهایی درگیر هستند که جلوههای ویژه زیادی را نیازمندند؛ چرا که کل فیلم سینمایی در اقیانوس به همراه کشتی ارواح روایت میشود. در نهایت این فیلم ۲۵۰ میلیون دلار خرج داشته و بیشتر آن هم صرف جلوههای ویژه شده است.
انتقام جویان: پایان بازی (۲۰۱۹)
فیلمهای سینمایی مارول به این موضوع مشهور هستند که اکثر فیلمهای آنها با جلوههای ویژه ساخته شده است. در حالی که فیلم سینمایی «عصر اولتران» هزینه بسیار زیادی را صرف سکانسهای خود کرده بود، اما این هزینه در فیلم سینمایی «پایان بازی» کاهش اندکی داشت. خلق شخصیت تانوس در این فیلم نیازمند جلوههای ویژه زیادی است و طبیعتا دیگر شخصیتهای ابرقهرمانی هم به صورت بصری ساخته شده اند. اما این هزینهها نتیجه داد تا این فیلم را پرفروشترین فیلم تاریخ بدانیم.
انتهای پیام/
مثلاً لحظه تصادف بازیگر مرد سریال ستایش و خاستگاری از ستایش حین به کما رفتن و جان دادن!
مرز خلاقیت رو جابجا کردن که هیچ، تازه هزینش هم ریالی بود نه دلاری