سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

«طرز طنز» با مقدمه ابوالفضل زرویی نصرآباد منتشر شد

کتاب «طرز طنز» اثر صابر قدیمی در انتشارات سوره مهر با مقدمه ابوالفضل زرویی نصرآباد منتشر شد.

صابر قدیمی طنزپرداز در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کتاب جدیدش با عنوان « طرز طنز » گفت: کتاب جدیدم با عنوان «طرز طنز» در انتشارات سوره مهر منتشر شد. این کتابم را با تغییرات و اضاقاتی براساس پایان نامه ام در دوران کارشناسی ارشد نوشتم.

وی افزود: این کتاب درباره بلاغت در طنز معاصر است و در کتاب به صنایع بدیعی و آرایه های ادبی پرداختم که در شعرهای طنز استفاده شده است.

قدیمی بیان کرد:نزدیک به دو هزار بیت در کتاب از طنزپردازان بنامی مانند « ابوتراب جلی»، «ایرح میرزا » و « ابوالفضل زرویی نصرآباد » آوردم.

او افزود: کتاب «طرز طنز» در ۵۲ شگرد بدیعی از اغراق تا جناس و ایهام طبقه بندی شده است. مقدمه‌ کتابم آخرین مطلبی بود که ابوالفضل زرویی نصر آباد نوشت و کتاب با همین مقدمه در ۶۲۸ صفحه منتشر شده است. مهمترین بخش کتاب این است که بیش از دو هزار بیت خواندنی و آموزنده از طنزپردازان بزرگ آمده است و کسانی که علاقه‌مند به ادبیات و شعر طنز هستند می‌توانند در این کتاب با شگرد‌های سرودن شعر طنز آشنا شوند و نتایج حاصل از بخش های مختلف کتاب در فصل آخر آن آمده است.

قدیمی با اشاره به یکی از مشکلات علاقه مندان به طنز بیان کرد:یکی از مشکلات علاقه مندان به طنز، نوآوران و شاعران طنزپرداز ، کمبود منابع آکادمیک و غیر ذوقی درباره  طنز و سایر شاخه های شوخ طبعی  است . مخصوصا درباره  طنز معاصر، مقاله ها و کتاب های بسیار محدودی تبیین و منتشر شده است.همچنین نمونه های مشخصی از تمهیدات بدیعی معمولا در کتاب های مختلف تکرار می شوند . معرفی صنایع بدیعی موثر در ساخت طنز و ارائه تمامی ابیات مرتبط را برای اولین بار در کتاب اتفاق « طرز طنز » آورده است.

این طنزپرداز ادامه داد: هدف از  تحقیق درباره طنز معاصر دستیابی به ابزارهای مهم بدیعی در شعر طنز معاصر و ارائه بهترین نمونه‏ های هریک از این صنایع است.نمونه هایی که طنزپردازان از آن‏ ها برای تأثیر گذاری بر مخاطب استفاده می‏ کنند. هدف دیگر این پژوهش شناسایی شگردهای پرکاربرد بدیعی این شاعران و به ‏تبع شعر طنز معاصر است که سعی کردم از طنزپردازانی در این تحقیق استفاده کنم که از قله های طنزپردازی در  بازه‏ های زمانی مختلف هستند.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.