وزیر امور خارجه افزود: در نامهای که در نوامبر ۲۰۱۸ به خانم موگرینی نوشته شد، تاکید کردیم که ایران مکانیزم حل و فصل اختلافات را شروع کرده و به پایان رساندیم لذا ناگزیریم که برنامه کاهش تعهدات برجام را اجرایی کنیم.
ظریف یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران پس از نامه مذکور ۷ ماه به اتحادیه اروپا فرصت داد و در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ (می سال ۲۰۱۹) کاهش تعهدات برجام را آغاز کرد که تقریبا دو ماه پس از آن، آثار عملی داشت.
وی افزود: اظهارات اروپاییها هیچ وجه قانونی ندارد لذا ما از بلاوجه بودن اقدام اروپاییها استفاده میکنیم. اگر اروپاییها اقدام دیگری انجام دهند طبق نامه رئیسجمهور در همان اردیبهشت ۱۳۹۷، موضوع خروج ایران از NPT مطرح میشود.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه ایران پنج گام در راستای کاهش تعهدات برجام برداشته است و قرار نیست گامی دیگری برای کاهش تعهدات بردارد، گفت: در صورتی که اروپاییها به تعهدات خود برگردند ایران هم کاهش تعهدات را متوقف میکند، اما اگر اروپاییها به رویه خود بر اساس بازیهای سیاسی ادامه دهند، زیرا هیچ محمل قانونی ندارد ما امکانات متعددی داریم. در نامه رئیس جمهور آمده اگر این موضوع به شورای امنیت ارجاع شود، خروج ایران از NPT مطرح خواهد بود، اما پیش از آن برنامههای دیگر را میتوان در دستور کار قرار داد.
ظریف در پاسخ به این سوال که وزارت امور خارجه چه اقدامی در ارتباط با لغو میزبانی تیمهای فوتبال ایران در لیگ قهرمانان آسیا انجام داده است، گفت: امروز صبح جلسه یک ساعت و ۴۰ دقیقهای با حضور همه مدیران و معاونان وزارت امور خارجه و دستیاران منطقهای، وزیر ورزش و جوانان و رئیس کمیته ملی المپیک برگزار کردیم و روشهای مختلف برای بررسی و مقابله با این موضوع مطرح شد.
وزیر امور خارجه یادآور شد: روشهای مختلفی در رابطه با اقدام بدون مبنا مطرح شد. ایران امنترین کشور منطقه است از این رو اقداماتی تدارک دیدم، زیرا مشخص است که بازی غیر ورزشی شروع شده است. امیدوریم به طریق معمول ورزشی با این موضوع برخورد شود.
انتهای پیام/
و تفاوت اینجاست که جهان بی قانونی ترامپ را می پذیرد ولی ما را نخواهد پذیرفت.
یک پیشنهاد دارم البته شاید عقل کاملا ناقص من نمی تواند درست تحلیل کند و خنده دار هم باشد که هست اما خب باز گفتنش ضرر نداره
ایران این پیشنهاد را با توجه به وضعیت نامناسب ترامپ در کشورش بده ما با کنگره و سنا و... حاضر به مذاکره هستیم و ترامپ به قوانین بین المللی پایبند نیست .
در ضمن قبلا همه ی جوامع در این باره اندیشیده شود.
که بعضی از آنها به دلیل ناآگاهی از علم سیاست ناقص به ذهن بنده می رسد.!!!!!!!!
سیاست مدار بودن با تندخویی و عصبی بودن فرق اساسی دارد. نمیگم باج بدیم بلکه باید زرنگ و باهوش باشیم.
متاسفانه رفتار مسئولان بعد از جریان ترور چندان عاقلانه و هوشیارانه به نظر نمی رسد .
نه به آن انفعال های گذشته و نه به این رفتارهای عجولانه!!!!!!!!
نقطه ضعف برجام آنجا بود که با روسای جمهور کشورها امضا شد به خصوص آمریکا . طرف آمریکایی ما باید کنگره آمریکا بود نه رئیس جمهورش!!!!!!!!
خروج از NPT تازه مطرح خواهد!
بمب هسته ای هم باید ساخت،چون اینا منطق سرشون نمیشه وسلام
اشتباه سهوی یک اپراتور موشکی، گناه نابخشودنی است اما
اشتباه عمدی یک تیم پر مدعای کارشناس حقوقی در امضای قراردادی ننگین به نام برجام و عدم لحاظ سازوکار احقاق حق ملت، و نابودی اقتصاد کشور، فقط بدعهدی طرف مقابل است