سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشاور معاون بهداشت در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

بیماری‌هایی که در زمان سیل از هجوم مار‌ها و عقرب‌ها می‌آید

مطلق گفت: عدم رعایت موازین بهداشتی و عدم در نظر گرفتن تمهیدات بهداشتی، امکان اپیدمی انواع بیماری‌ها و مار و عقرب گزیدگی را در مناطق سیل‌زده افزایش می‌دهد.

محمد اسماعیل مطلق مشاور معاون بهداشت در امور کاهش خطر و بلایا در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: بر اثر وقوع بارش‌های سنگین و کم سابقه و همچنین طغیان رودخانه‌های فصلی در شرق هرمزگان که منجر به آسیب منازل مسکونی و آبگرفتگی شدید در معابر عمومی گردید، زیر ساخت‌هایی همانند آب، برق در این منطقه قطع شد.

او افزود: عدم دسترسی به خدمات و مراقبت‌های بهداشتی و کمبود مراقبت‌های درمان مناسب و ضروری، آب آشامیدنی، اختلال در عملکرد مسیر‌های تخلیه فاضلاب و تخریب تسهیلات حیاتی ارائه کننده خدمات مورد نیاز مردم همچنین آسیب به مزارع کشاورزی و دام‌ها از مشکلات عمده و بارز این روز‌های هرمزگان است. شهرستان‌های جاسک و بشاگرد از شهرستان‌های شرقی استان هرمزگان است لذا مسیر‌های ورود و سکونت اتباع بیگانه در این شهرستان‌های بسیار و در بررسی‌های اخیر احتمال بروز بیماری‌های وارده و بومی، کشور‌های همسایه ازاستان سیستان وبلوچستان که درگیر وضعیت بحرانی سیل وهم مرز با استان هرمزگان است افزایش می‌یابد؛ لذا اقدامات لازم جهت پیشگیری ازبروز بیماری‌های منتقله از ناقلین مانند بیماری‌های مالاریا، لیشمانیا، سیاه زخم، پولیو، وبا وهمچنین بیماری‌های ویروسی تنفسی به دلیل تراکم جمعیت در چادر‌ها همانند آنفلونزا وسرخک بسیار ضروری است.
بیشتر بخوانید : ارجاع بیمار به خارج از بیمارستان سبب ایجاد بازار سیاه می‌شود
مطلق در ادامه با بیان اینکه بهداشت محیط در مناطق شهری و روستایی می‌تواند مشکلاتی را برای افراد آن منطقه داشته باشد بیان کرد: عدم دسترسی مردم به آب سالم و عدم جمع آوری زباله‌های شهری و روستایی و همچنین مختل شدن نظافت شهری، تاخیر درجمع آوری و دفن بموقع اجساد حیوانی، در دسترس نبودن سرویس‌های بهداشتی مناسب و همچنین اقلام و کالا‌های بهداشتی مورد نیاز از قبیل صابون، تاید، شامپو، مواد گندزدا و کیسه‌های زباله و سطل‌های زباله و... از عوامل و شرایط مطلوب برای رشد و تولید و تکثیر ویروس و میکروب‌ها است به طورکلی این موارد بعد از سیل می‌تواند آسیب و تهدید جدی سلامت مردم باشد.

مشاور معاون بهداشت در امور کاهش خطر و بلایا تصریح کرد: گروه‌های آسیب پذیر به خصوص مادران باردار در شهرستان جاسک حدود ۹۶۵ شناسایی شده اند، که از این تعداد ۷۰۰ نفرجزءمادران باردار پرخطر هستند و طی روز‌های آتی شاهد چند زایمان در این شهرستان خواهیم بود بنابراین این مسئله می‌تواند نیاز مردم این شهرستان‌ها را به تجهیزات و دارو چند برابر می‌کند. همچنین در صورت عدم رعایت موازین بهداشتی و عدم در نظر گرفتن تمهیدات بهداشتی امکان اپیدمی انواع بیماری‌ها و مار وعقرب گزیدگی در این مناطق بالا است و باید تمهیداتی جهت کمبود‌های دارویی در این استان‌ها رفع شود.
 
انتهای پیام/
برچسب ها: سیل ، بیماری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.