وی اظهار داشت: مردم و دولت افغانستان از جزییات این مذاکرات اطلاع دقیقی ندارند و ما نیز به آینده این صلح باور نداریم.
معاون اول مجلس سنای افغانستان گفت: دولت باید از آمریکا بخواهد تا جزئیات این مذاکرات را ارائه کند تا بدانیم چه توافقی قرار است میان طالبان و آمریکا صورت بگیرد.
به گفته وی، توافق صلح باید آتش بس و مذاکرات بینالافغانی را در پی داشته باشد؛ «کاهش خشونت» از سوی طالبان و جایگزینی آن با آتش بس در حقوق و قانون هیچ تعریفی برای آن در نظر گرفته نشده و ما آن را یک سراب میدانیم که خواسته های مردم را برآورده نمیتواند.
معاون اول مجلس سنای افغانستان تاکید کرد که گروه طالبان قصد دارد به بهانه کاهش خشونت، تجدید نیرو کرده و در سال آینده منسجم تر علیه نیروهای دولتی بجنگد.
مولوی قرلق، منشی مجلس سنای افغانستان نیز با انتقاد از روند صلح آمریکایی گفت: طالبان و زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان بعد از یک ماه منتظر نگهداشتن مردم، روی کاهش خشونت یک هفته ای توافق کرده اند که این مسخره کردن مردم افغانستان میباشد.
محمد آصف صدیقی، معاون دوم مجلس سنای افغانستان نیز گفت: آمریکا به بهانه صلح، اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری را به گروگان گرفته و نمی خواهد یک حکومت قانونی در افغانستان تشکیل شود.
وی با بیان اینکه ممانعت آمریکا دلیل تاخیر در اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری است افزود: آمریکا همانگونه که نمیخواهد یک صلح دائمی در افغانستان به میان آید، انتخابات را نیز قربانی سیاستهای خود ساخته و به گروگان گرفته است.
قابل ذکر است که مذاکرات آمریکا و طالبان حدود یک سال است که جریان دارد و اکنون به هیچ نتیجه ملموسی برای پایان یافتن جنگ افغانستان نرسیده است. آمریکا که پیش از این آتش بس را شرط اساسی برای امضای توافقنامه صلح با طالبان عنوان می کرد اکنون تنها روی کاهش خشونت ها توافق کرده است.
همچنین انتخابات ریاست جمهوری این کشور نیز حدود چهار ماه پیش برگزار شد اما نتایج آن اعلام نشده است. بسیاری از تحلیلگران و سیاسیون افغانستان آمریکا را مانع اصلی بر سر اعلام نتایج انتخابات می دانند.
انتهای پیام/