سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از دستاورد‌های بومی پهپادی/ ۳۴

پهپاد شناسایی مرصاد، اسلحه مخفی بسیج در نبرد با تروریست‌ها + تصاویر

پهپاد شناسایی رزمی مرصاد در گردان نهم امام حسین (ع) لشکر عملیاتی پنج نصر ساخته شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پهپادها یا پرنده‌های هدایت‌پذیر از دور همان پرنده‌هایی هستند که نخستین بار در سال ۱۸۴۹ در اتریش مورد استفاده قرار گرفت. استفاده از آنها در سال‌های اخیر به قدری گسترش پیداکرده که در بیش از ۳۰ کشور جهان در زمینه‌های مخابرات، ناوبری جهانی، تحقیقات هواشناسی، جغرافیایی و نظامی به کار گرفته می‌شوند.

پهپاد‌ها به انواع مختلف تقسیم می شوند که مدل‌های بسیار کوچک، منیاتوری و پهپاد‌های سنگین دارند. البته باید توجه داشت که نمونه سنگین پهپادها در حوزه نظامی با امکان حمله به اهداف زمینی یا هوایی ساخته می‌شوند. پهپاد‌های تجسسی و جاسوسی، پهپاد‌های پشتیبانی و لجستیکی از دیگر انواع پهپادها هستند.

در حال حاضر ۳۲ کشور در حال ساخت و گسترش ۲۵۰ مدل پهپاد هستند.

ما در گزارش‌های قبلی از این مجموعه، پهپاد‌های شاهد ۱۲۹،  مهاجر ۱، سیمرغ،  مهاجر ۲، صاعقه، مهاجر ۳ و ۴ ، صادق، مهاجر ۶ ، کرار، یسیر، حماسه، ابابیل، سریر ، ابابیل ۲، کمان ۱۲ ، کیان ، حازم، مهاجم ۹۲، فرپاد، سفره‌ماهی، سینه سرخ ، دلتا، طارق، سیمرغ دریاپایه ، فراز ۱۰۲ ، فراز ۳ و کلیاک را بررسی کردیم. در گزارش سی و سوم  پهپاد محرم  را بررسی کردیم که متن آن را در ادامه مطالعه می‌کنید.

این گزارش از مجموعه گزارش‌های دستاوردهای بومی پهپادی به بررسی پهپاد مرصاد اختصاص دارد که متن حاصل از آن را در ادامه مطالعه می‌کنید.

پهپاد مرصاد

این پهپاد توسط مسئولان سازمان بسیج مستضعفین پنجم آذرماه سال ۹۷ در سالروز تشکیل این سازمان مردم نهاد در شهر قوچان با حضور مسئولان قرارگاه امام حسین(ع) لشکر عملیاتی مردم پایه ۵ نصر در شهر قوچان رونمایی شد.  

مشخصات فنی

جنس بدنه این پهپاد از ترکیب چوب، فایبرگلاس و الیاف کربن با وزن ۳ کیلوگرم ساخته شده است. پیشرانه پهپاد مرصاد از نوع الکتریکی بوده و شعاع عملیاتی آن نیز ۳ کیلومتر تخمین زده می‌شود.

سرعت اولیه پهپاد مرصاد در هنگام برخاستن ۶۰ کیلومتر بر ساعت و حداکثر سرعت آن نیز در حدود ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت است. مداومت پروازی این پهپاد ۴۰ دقیقه، شعاع پروازی آن ۳ کیومتر و  زمان آماده سازی این پهپاد هم در حدود ۱۰ دقیقه است.

پهپاد مرصاد به صورت تاکتیکی طراحی شده و این ویژگی یعنی توانایی پرواز و انجام عملیات در هر نقطه از زمین. البته درباره نحوه حمل آن نیز باید گفت که یک نیروی پیاده می‌تواند به تنهایی پهپاد مرصاد را حمل کرده و از آن استفاده کند.

همچنین، قابلیت نصب دوربین دید در شب، رادارگریزی و امکان قابلیت نصب موشک انداز(لانچر) از ویژگیهای پهپاد شناسایی رزمی مرصاد است.

کلام آخر 

ایران که روزی برای تامین کوچک‌ترین نیاز‌های خود مجبور بود تا  به بیگانگان وابسته باشد امروز، اما با تلاش‌های محققان و دانشمندان خود یکی از کشور‌های پیشرو در حوزه دستاورد‌های دفاعی به ویژه حوزه پهپاد و پرنده‌های بدون سرنشین به شمار می‌رود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۲۳ ۳۰ دی ۱۳۹۸
و من الله التوفیق
ناشناس
۱۷:۴۰ ۳۰ دی ۱۳۹۸
زنده باد نیروهای مسلح
ناشناس
۱۶:۰۳ ۳۰ دی ۱۳۹۸
خدا یار و نگهدار شما باد
محسن
۱۳:۰۶ ۱۷ بهمن ۱۳۹۸
شماها که منفی میزنید از توان نظامی ایران ناراحتید پس از این ناراحتی بمیرید چون ایران ما چه بخواهید چه نخواهید روز به روز قدرتمند تر میشه ان شاء الله
ناشناس
۱۵:۳۱ ۳۰ دی ۱۳۹۸
به فکر اقتصاد کشور هم باید مسئولان باشند وقتی پول نباشه موشک و پهپاد و.... قدرت نظامی هم افت پیدا می کند.
ناشناس
۱۵:۴۹ ۳۰ دی ۱۳۹۸
هر کسی باید کار خودشو درست انجام بده پهباد لازمه اونم که مسئول اقتصاده باید کارشو درست انجام بده
علی رضا
۱۸:۲۹ ۳۰ دی ۱۳۹۸
اقتصاد هرگز درست نمیشه تا سبک زندگیمون مدرن هست
م
۱۵:۰۱ ۳۰ دی ۱۳۹۸
زنده باد ایران وسپاه پاسداران
ناشناس
۱۴:۰۹ ۳۰ دی ۱۳۹۸
ایران ایران ایران پس چرا هیچ کاری در مورد سامانههههههههههههه خودرووووووووو سازی انجام نمیگیردددددددددددددددددد برادر دولت عزیز
ناشناس
۰۹:۰۳ ۳۰ دی ۱۳۹۸
چراسامانه بسیارقدرتمندی درست نمیکنید که هرلحظه کل هواپیماهای غیرنظامی درآسمان ایران روبصورت انلاین باتصویر حقیقی ازهواپیما نمایش بده تا امنیت آسمان ایران حتی دربدترین شرایط جنگ وجنگال! برای همه جهانیان روشن بشه چون متاسفانه درجریان این اشتباه بسیاربزرگ صورت گرفته تا سالیان سال این مسئله مورد سوءاستفاده بدخواهان چه بخواهیم چه نخواهیم قرارخواهدگرفت.صدافسوس..
میریم بالاتر
۱۳:۴۴ ۳۰ دی ۱۳۹۸
برای هر سیستمی ضد سیستمی میتوان درست کرد.در دنیای الکترونیک هرچیزی ممکنه ولی برنده وقوی کسیست که هوشیارتر پرتلاشتر و البته کم اشتباهتر باشه.هرطرحی هزینه ای داره و پیشنیازهایی.این فکر بسیار خوبیه
ناشناس
۱۳:۴۵ ۳۰ دی ۱۳۹۸
مگه فیلم هندیه!!!
ناشناس
۱۵:۰۰ ۳۰ دی ۱۳۹۸
انشاالله درست میکنیم ناشناس
ناشناس
۱۵:۴۱ ۳۰ دی ۱۳۹۸
شاید با استقراریک ماهواره که توسط موتوری خاص اون رودرمرکزیت کشورثابت نگهداره!! بشه چنین نظارتی داشت ولی بازابرها مزاحم اشراف کامل میشن.
ناشناس
۰۷:۱۶ ۳۰ دی ۱۳۹۸
لطفا سامانه های بسازید که مشابه ای نداشته باشند تا هیچ کسی فکر تجاوز به کشور مون نداشته باشه
ناشناس
۱۳:۳۵ ۳۰ دی ۱۳۹۸
چشم
ناشناس
۱۴:۰۰ ۳۰ دی ۱۳۹۸
دقیقا شبیه چی باشه؟
ناشناس
۱۴:۲۰ ۳۰ دی ۱۳۹۸
چشم ؟، اگر پول بچه های سازنده سامانه سوم خرداد را که پهباد آمریکایی را متلاشی کرد ، و الان بدهکار بانکی ایران ( با ناراحتی تمام و غصه ) را دادند ، ما هم به تلاش دیگری جهت ساخت سامانه جدید اقدام خواهیم کرد که در دنیا تک باشد و آواکس ها و حتی ماهواره های آمریکایی و روسی و چینی ، گیج شوند .