سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا محصولات لبنی آلوده به سم هستند؟ + واکنش وزارت بهداشت

خبری در فضای مجازی مبنی بر سمی بودن شیرهای پاستوریزه منتشر شد که واکنش مسئولان بهداشتی کشور را به دنبال داشت.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، خبری در فضای مجازی مبنی بر سمی بودن شیرهای پاستوریزه منتشر شد که واکنش مسئولان بهداشتی کشور را به دنبال داشت.

مردم بدون نگرانی لبنیات مصرف کنند

محمدرضا شانه ساز، رئیس سازمان غذا و دارو در واکنش به اخباری که در ارتباط با آلوده بودن شیرهای پاستوریزه و مواد لبنی مطرح شده است، گفت: مردم به این تبلیغات سو توجه نداشته باشند و مصرف شیر را متوقف نکنند.

او با عنوان این مطلب که اطلاعات ارائه شده در مورد میزان آفلاتوکسین لبنیات قطعاً غلط است، افزود: آمار اداره کل غذا کمتر از ۳.۵ درصد آلودگی را نشان می‌دهد در حالی که بسیاری از کشورهای همسایه و کشورهای دیگر میزان آلودگی بسیار بالاتر است.

شانه ساز ادامه داد: بدون شک در صنعت غذا و کارخانجات لبنی با حضور مسئولان فنی، آزمایشگاه‌های مجهز و نظارت مستمر سازمان غذا و دارو نگرانی به مراتب کمتر از مراکز سنتی است که لبنیات در آنها عرضه می‌شود.

او گفت: شیر یک ماده و نعمت الهی ارزشمند غذایی است و حساسیت‌های ویژه در قبل، حین و بعد از تولید داریم و نظارت‌ها از سوی ۶۶ معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کشور صورت می‌گیرد و این دانشگاه‌ها امکانات دقیق سنجش و پایش کیفیت شیر را دارند.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: کارخانه های لبنیات هر شیری را تحویل نمی‌گیرند و کنترل حین تولید توسط متخصصان و بازرسان صورت میگیرد و نظارت در بازار پس از فروش وجود دارد.

میزان خطرناک آفلاتوکسین در شیر صحت ندارد

شانه ساز بیان کرد: میزان خطرناک آفلاتوکسین در شیر صحت ندارد و اخبار منتشر شده را تایید نمی‌کنیم و استاندارهای ما در دنیا و منطقه قابل دفاع است  و یکی از دلابل صادرات مواد لبنی ایران نیز رعایت استاندارهای بالاست.

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به میزان مصرف پایین شیر در ایران گفت: شیر یک محصول ارزشمند غذایی است و یکی از نگرانی های ما سرانه مصرف شیر پایین تر از میانگین جهانی بوده و به دنبال آن آمار پوکی استخوان در جمعیت میانسال و سالمند کشور بالاست؛ سرانه شیر در کشور یک پنجم میزان استاندارد است و اطلاع رسانی غلط در این شرایط ما را در یک گرداب گرفتار خواهد گرفت و باید مصرف شیر را تا پنج برابر بالا ببریم.

شانه ساز درباره اینکه چرا آفلاتوکسین در شیر وجود دارد؟ پاسخ داد: در همه دنیا آلودگی های موجود در شیر وجود دارد، میزان آفلاکوسین در هیچ شیری صفر نیست و حد مجاز تعریف شده باید رعایت شود. استاندارهای اروپا درباره میزان آفلاتوکسین در شیر سخت گیرانه و استاندارهای آمریکای شمالی سهل گیرانه است و استاندارد میزان آفلاتوکسین شیر در ایران بین این دو قرار دارد.

برخی صنعت غذایی کشور را نشانه رفته اند

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: اطلاعات این چنینی که در فضای مجازی منتشر می‌شود، درست نیست و نباید ناخواسته با جریانات مخالف همراه شویم؛ صنایع غذایی ما در صادرات موفق است و اخبار ناصحیح اقتصاد کشور را در حوزه غذا خدشه دارد،می کند.

او افزود: به نظر می‌رسد بعد از قضیه کیک‌ها و دستکاری هایی که صورت گرفته بود، الان صنعت لبنیات ما مورد هجمه قرار گرفته است.

ایران رتبه ۱۱ دنیا در تولید شیر خام

علی‌صفر ماکنعلی معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی اظهارات مطرح شده در خصوص وجود سم افلاتوکسین در شیرخام مصرفی صنعت لبنیات را کذب محض، غیر علمی، غیر مستند و مصداق واقعی تشویش اذهان عمومی عنوان کرد.

وی افزود: بر اساس برنامه های توسعه ای انجام گرفته، در حال حاضر ۴۰۰ کارخانه شیر پاستوریزه در کشور فعال هستند و در حوزه‌ تولید شیرخام رتبه ۱۱ دنیا متعلق به ایران است.

استاندارد سلامت شیر در ایران و جهان

ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت  با بیان این که حتی در کشور‌های اروپایی که سختگیرانه‌ترین کدکس‌ها را دارند هم آفلاتوکسین در لبنیات وجود دارد، گفت:  باید توجه داشت میانگین این سم حدود ۵۰ تا ۶۰ نانو گرم در لیتر در تمام شیر‌های کشور است.

معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه عدد کدکس اروپا ۵۰ نانوگرم در لیتر است، افزود: اگر کدکس ایران باشد حدود ۱۰۰ است که قابل قبول و اگر کدکس آمریکا باشد که میزان آن ۵۰۰ نانوگرم است، با این معیار، تقریبا تمام نمونه‌ها قابل قبول هستند.

میزان سم آفلاتوکسین  در شیر رو به کاهش است

حریرچی تاکید کرد: بررسی ۵۰ مطالعه در ایران در چند سال اخیر نشان می‌دهد در طی ۱۰ سال گذشته میزان این سم در شیر رو به کاهش است. اگرچه هنوز با میزانی که با محصولات کشور‌های اروپایی است قابل مقایسه نیست و حداقل ۳۰ تا ۴۰ نانو گرم در لیتر بیشتر است.

او با بیان این که با توجه به ارزیابی خطر باید به قضاوت این موضوع نشست، گفت: همین امروز هم میزان مصرف شیر در جامعه ما پایین است. مصرف شیر در مقایسه با کشور‌های اروپایی شاید یک چهارم باشد و به مردم توصیه می‌کنیم که مصرف شیر را از سبد غذایی خود حذف نکنند. نکته دیگر این که خطر جدی این ماده با دوز ۳و نیم میلی گرم به ازای وزن مصرف کننده دیده شده که بسیار بعید است به این میزان از دوز در بدن فرد برسد.

حریرچی تصریح کرد: سرطان کبد اولیه در ایران عمدتا ناشی از سیروز هپاتیت مزمن است و سرطان ناشی از آفلاتوکسین نادر است. حتی ابتلا به سرطان اولیه کبد هم در ایران در سال‌های اخیر رو به کاهش است.

گزارش از هانیه جلیل نژاد

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۲۶ ۰۲ اسفند ۱۴۰۰
شیر بادام جایگزین مناسبی برای شیر است اگر به فکر سلامت خود و خانواده محترمتان هستید شیر بادام را جایگزین نمایید
ناشناس
۱۲:۳۷ ۱۱ آبان ۱۴۰۰
اگه واقعا راست میگن ( که کلا دروغ میگن ) چرا شیری که تو روستا یا از گاوداری تهیه میشه یا شیر کارخانه های لبنی فرق داره ؟ شیر پاکتی یا کارخانه ای فرقی با آب نداره و عملا کیفیت پایین داره .اگه راست میگن یه پاکت شیر ترکیه ای یا از کشور دبی رو مقایسه کنند با محصولات ایرانی متوجه میشن چقدر بی کیفیته ..من دانشجو بودم ارمنستان و واقعا شیر پاکتی اون کشور بهیچوحه قابل مقایسه با محصولات ایران نیست متاسفانه بشدت این شیر مواد شیمیایی اضافه شده و بیشتر اب هست و تمام خچاص و مواد مغذی اش رو گرفتن
ناشناس
۲۰:۴۸ ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
ما که تو روستا هستین
شیر و ماست و سرشیر و اینجورچیزا رو از همسایه هامون که گاو دارن می‌خریم
آشناهم که هستن برا همین نگرانی ندارد برامون
ناشناس
۰۱:۱۵ ۲۸ بهمن ۱۳۹۸
عجب
ناشناس
۱۳:۰۷ ۱۳ بهمن ۱۳۹۸
چی بگم والا
پسرشجاع
۱۱:۲۶ ۰۱ بهمن ۱۳۹۸
مسئولین،آلودگی موادغذایی حتی خیلی کمش روهم جدی بگیریدچون
قطره قطره جمع گردد وانگهی دریاشود
ناشناس
۱۰:۳۶ ۰۱ بهمن ۱۳۹۸
آقاماحرف همون کارشناس اولی قبول داریم دیگه هرکس حرفی بزنه ماقبول نداریم.
ناشناس
۱۹:۱۸ ۳۰ دی ۱۳۹۸
والا شیر محلی هم دیگه اون مزه وطعم قبل را نداره .خدا میدونه چی داخل شیر میریزن ...برای کسی مهم نیست که مردم بی گناه چی می خورند....یه فکر اساسی کنید
ناشناس
۱۸:۵۹ ۳۰ دی ۱۳۹۸
در مرگ و میر سالانه جهان
۹۵۶۰۰۰۰ نفر به خاطر سرطان هست اگه به خاطر مواد مصنوعی و شیمیایی و سمی نباشه به خاطر چیه این همه جون که تو ۲۵ سالگی تاس میشن دلیلش چیه
اومده مقدار سمی بودن رو با کشورهای همسایه مثل افغانستان مقایسه میکنه کشور باید کشوری باشه که خودشو با شاگرد آخر مقایسه نکنه به مسیر پیشرفت بره قانع بودن به معنای این نیس که همینی که دارم بسه بلکه به معنای قدر دونستن چیزی که داری نه اینکه اونم از دست بدی
بهار
۱۷:۱۲ ۳۰ دی ۱۳۹۸
اگر مسئله مهمی نبود اینقدر به تکاپو نمی افتادن.
ناشناس
۱۶:۵۷ ۳۰ دی ۱۳۹۸
آخه تو اون مصاحبه کجا گفتن میزان سم در شیر ها در مثلا ساری ۶۰ درصد هست؟ گفتن در ۶۰ درصد شیر های عرضه شده مقدار این سم بیش از حد مجاز هست یعنی از هر مثلا۱۰ پاکت شیر عرضه شده ۶ پاکت حاوی مقادیر غیر مجاز از این سم هست. معلومه که امکان نداره ۶۰ درصد شیر حاوی سم باشه اصلا این کاملا مضحکه‌. هر جا که به نفعتون باشه عدد ها رو خوب جابجا میکنین و چه مغالطه هایی که در نمیارین . تلاشهاتون برای تکذیب آدمو یاد اون دلایل و استدلال هایی میندازه که قویا احتمال برخورد موشک به هواپیما رو تکذیب میکرد.
ناشناس
۱۶:۰۶ ۳۰ دی ۱۳۹۸
همه چیو میگن سرطانزاست؛ مواد خوراکی،هوا،آب،زمین زمان
دلسوز
۱۳:۳۳ ۳۰ دی ۱۳۹۸
سلام ، امیدوارم حرفهای ایشون درست باشه و سلامت مردم به خطر نیفته.
ناشناس
۱۲:۲۷ ۳۰ دی ۱۳۹۸
با سلام پس مردم چی بخورند
ناشناس
۲۱:۳۶ ۳۰ دی ۱۳۹۸
اب
روزبه
۱۲:۰۳ ۳۰ دی ۱۳۹۸
باسلام بااین که مصرف شیرپایینه و مصرف کننده کم هستش این همه قیمتش بالاست اگه قراربود مصرف کننده شیرزیادبشه بببن قیمتس دیگه سربه فلک میزنه
پسرشجاع
۱۱:۱۶ ۰۱ بهمن ۱۳۹۸
همین مصرف کم شیر هم واسه اینه که والدین فقط به بچه هامون شیرمیدن،درنتیجه ده سال دیگه تمام جمعیت ایران سرطان دارن،پس بجای ساختن داروی سرطان که هیچ فایده ای هم ندارد
ناشناس
۱۰:۵۰ ۳۰ دی ۱۳۹۸
وقتی 99 درصد نهاده های دامی وارداتی هستن و وقتی در سازمان فائو نام اون کشورهایی که نهاده ازشون وارد میکنیم میبینیم که بیشترین میزان مصرف سموم خطرناک کشاورزی در این کشورهاست چطور باید حرف مثلا کارشناسهامون رو باور کنیم
Ahmad
۱۸:۳۹ ۳۰ دی ۱۳۹۸
چرا نمی فهمی منظورش موادی که تو کارخانه بهش اضافه میکنن
سیما
۰۹:۴۳ ۳۰ دی ۱۳۹۸
با سلام. با نظر شما چرا مصرف شیر پایین است .اگر درست میگویید ،قیمت شیر و لبنیات را پایین بیارید تا مردم بتونن استفاده کنن .
اران
۰۸:۵۶ ۳۰ دی ۱۳۹۸
این موضوع رفت کنار ذرت الوده زود فراموش میشه سر خودمان را درد نیاریم خداحافظ تا فیلم بعدی
محمد
۰۸:۰۱ ۳۰ دی ۱۳۹۸
من دامدار هستم و از محصولات لبنی گاوداری ام وقتی برای خرید می آیند جلوی خود من در شیر وایتکس می ریزند؛ بارها پرسیده ام نکنید این کار را ولی جواب آنها جالب است ، می گویند چون مسیر تا شهر طولانی است و شیر زیاد تکان می خورد احتمال فاسد شدنش وجود دارد؛ این کار ما مانع فساد شیر میشود.
نیکان
۲۰:۳۷ ۰۱ خرداد ۱۴۰۱
حالا اگر هم وایتکس نباشه من می خورم پاستوریزه دل درد می گیرم . به طور کلی گفتم
ناشناس
۰۱:۵۸ ۳۰ دی ۱۳۹۸
خوبی ما فقرا این ک پول نداریم شیر بخوریم:)))
ناشناس
۰۱:۴۳ ۳۰ دی ۱۳۹۸
حالا بگیم سم میزانش مجاز باشه اوکی در مورد وایتکس چی میگی? چرا یک کلمه از اون حرفی نزد ? چون تو همه شیرها میریزن
بابک
۰۱:۲۰ ۳۰ دی ۱۳۹۸
موافق این هستم که سیاه نمایی نشه ، اما باید باشرکتهای متخلف برخورد بشه ، کارشناس شبکه سه چند تا از مراکز استانها رو امد میزان و درصد آلودگی رو گفت به عنوان نمونه همه رو نگفت آقا ، و تمام ایران رو نگفت ، شما امدی همه رو جمع زدی بعد تقسیم کردی گفتی سه و نیم درصد! شما اصلا بگو نیم درصد ، بجای اینکه مشکل رو حل کنی صورت مسئله رو پاک میکنی ؟
ناشناس
۰۱:۲۰ ۳۰ دی ۱۳۹۸
آقای به اصطلاح کارشناس ! مردم اگر شیر نمیخورند بله خاطر اینه که قدرت خریدش رو ندارند ... ترس از آلوده بودنش دلیل عدم مصرفش نیست !
علی
۰۰:۳۶ ۳۰ دی ۱۳۹۸
شیر بخورین نترسین .اگه نمردین با پراید میمیرین.چرا؟
چون آمار نشون میده.
ناشناس
۰۰:۳۱ ۳۰ دی ۱۳۹۸
این موصوع، درشبکه 3 سیما وتوسط مجری سرشناس، مطرح شد، آیاصدا وسیما دروغ می گویند، وبربرنامه شان نظارتی نیست!!؟؟
ناشناس
۲۱:۳۸ ۳۰ دی ۱۳۹۸
من دیدم اون برنامه رو
موج
۰۰:۲۹ ۳۰ دی ۱۳۹۸
قبلا هم در مورد برنج های وارداتی می گفتند به فلزات مضر آلوده نیستند اما آزمایشگاههای آلمان وجود آنهارا در برنجهای وارداتی ایران تایید کرد ..حتی در یک زمان وجود ماده سفید کننده یا همون وایتکس را در شیر تایید کردند .به یقین بازهم در شیر ناخالصی های مضر وجود دارد اما نمی خواهند با مردم شفاف صحبت کنند
ناشناس
۰۰:۲۸ ۳۰ دی ۱۳۹۸
هر.قت مسؤلین موضوعی راتکذیب می کنند، آن هم بااین سرعت!!!! یعنی آن موضوع راسته!! چون بعدازمدتی مجبورمیشوندراستش رابگویند!!؟؟
رضا
۰۰:۰۵ ۳۰ دی ۱۳۹۸
گوشه ای از واقعیات ناخواسته لو رفت. حالا هی پشت سر هم بیانیه تکذیب بدین
Fani
۲۳:۴۰ ۲۹ دی ۱۳۹۸
ولی وجدانن شیرا مزه شیر نمیدن
ناشناس
۲۳:۱۵ ۲۹ دی ۱۳۹۸
ما خیلی وقته شیر محلی مصرف میکنیم اونم شیر گاومیش عالیییییه
ناشناس
۲۲:۲۰ ۲۹ دی ۱۳۹۸
چرا اصلا همون مقدار کمشم باید باشه تازه به گفته خودتون خیلیم کم نیست اون از هوای آلوده اونن از شیر خوب اگه روی خوراک گاو داریها نظارت کنید در ضمن نون های کپک زده را هم ندین به گاو داریها مشکل خیلی زود حل میشه چرا همیشه میخواین توجیح کنید فکر چاره باشین تو را خدا
ناشناس
۲۲:۰۲ ۲۹ دی ۱۳۹۸
تکذیب کردن خیلی راحته، اما واقعا نظارتی هست؟ خدا به داد مردم برسه.. من که واقعا نمیدونم چه غذایی بخورم که کمتر مشکل داشته باشه
ناشناس
۲۱:۱۷ ۲۹ دی ۱۳۹۸
نمی دونم چرا باورم نمیشه؟؟؟
ناشناس
۰۷:۴۷ ۳۰ دی ۱۳۹۸
از بس دروغ شنیدی
سیروس
۲۰:۴۲ ۲۹ دی ۱۳۹۸
هیچ ماستبندی نمیگه «ماستم تُرشه»... 30% شیرهای صنعتی تهران و 60% در تبریز آلوده به سم آفلاتوکسین هستند....
نیکان
۱۶:۴۸ ۲۳ خرداد ۱۴۰۱
من فیلم همون کارشناسی که توی شبکه ۳ الودگی شیر ها را به پالم و یک سم گفتند . دیدم . چون خودم دیشب شیر پاستوریزه خوردم شب موقع خواب دل درد و حا ل تهوع داشتم
ناشناس
۲۰:۴۲ ۲۹ دی ۱۳۹۸
یعنی شیر، پنیر، کره، دوغ، ماست، شیر کاکائو، خامه، کشک که تا حالا می خوردیم مشکلی داشت؟ پس چرا چیزی نشد و هیچ اتفاقی نیفتاد.! ! ؟ ؟ ! ! ؟
اگه پولش رو دارین بخورید نوش جان. هر چی شد با من.
ناشناس
۰۸:۴۳ ۳۰ دی ۱۳۹۸
عجب
ناشناس
۲۰:۳۷ ۲۹ دی ۱۳۹۸
همش دروغه وقتی مهندسی که رشوه میگیره مدیری که تخلف میکنه همه چیزو با پول حل میکنن شما چیرو میخای ثابت کنی
ناشناس
۲۰:۳۰ ۲۹ دی ۱۳۹۸
اگر یه ماده غذایی سم داشت طرف می مرد
ناشناس
۰۹:۱۹ ۳۰ دی ۱۳۹۸
بعد سرطان میگیریم پیر جوون هم نداره ممکنه بچه ایکه دنیااومده پنج سالش شد سرطان بگیره
ناشناس
۲۲:۲۹ ۳۰ دی ۱۳۹۸
خیلی بلدی
ناشناس
۱۰:۳۴ ۰۱ بهمن ۱۳۹۸
آخه بدبخت خدازده تدریجی میمیری سرطان کبدمیگیری
ناشناس
۱۹:۴۸ ۲۹ دی ۱۳۹۸
تا میتونید و در دسترستون هست شیر محلی تهیه و مصرف کنید و گول این حرف ها را نخورید...
اگر مجبور هستید که دیگه کاریش نمیشه کرد ولی به نظرم کمتر بخورید بهتره!!! داستان مثل روغن پالم هست رو بطری میزنن بدون پالم اما بیشترش پالمه....
تخمه آفتاب گردان کیلو ۴۰ تومنه روغنش لیتری۸ تومن خخخخخ پالمه بابا پالم....
ناشناس
۱۹:۴۰ ۲۹ دی ۱۳۹۸
اگه راسته خدایی خودتون شیر شرکت‌ها بدون هماهنگی مسولین به اداره استاندارد ببرید و بگید آزمایش کنند و شما هم نظارت کنید که باز دروغ نگن که به مردم نگید راست دروغ رو
ناشناس
۱۹:۳۹ ۲۹ دی ۱۳۹۸
مواد غذایی ملت هیچ کدامش سالم نیس روغن های صنعتی الکی میگن افتاب گردان وذرت هست گندم بدون سبوس برنج پاکستانی که ساخته گی هست از چسب پلاستیک ونشاسته درست شده لبنیات که‌ چندسال هست از ذرت الوده شده هست پفک گوشت مرغ هرمونی فک کنیم مسولین قصد جونمون را کردند( علی برکت لله)
ناشناس
۱۸:۵۷ ۲۹ دی ۱۳۹۸
یه مدت دیگه که کشته داد میگن ما هم همین الان فهمیدیم
ناشناس
۱۸:۳۵ ۲۹ دی ۱۳۹۸
اخه شما راست میگید یا کارشناس مواد غذایی ؟ دیگه کسی باور نمیکنه ذرت های الوده را بخورد گاوها دادین مردم را مریض کردین
ناشناس
۱۸:۲۹ ۲۹ دی ۱۳۹۸
علت این همه سرطان چیه پس؟
ناشناس
۱۸:۲۰ ۲۹ دی ۱۳۹۸
گرانی شیر ااز افلاتوکسین سمی تر است..

با وجود سن بالا و تجویز ، دست برداشتیم از سم گرانی
ناشناس
۱۷:۴۴ ۲۹ دی ۱۳۹۸
واقعا راسته؟
ثابت کنید تا مردم اعتماد و قبول کنند
تشکر از زحمات مسولان محترم و ذیربط.
علی
۰۰:۴۶ ۳۰ دی ۱۳۹۸
درسته
شما شیر مصرف نکن!!
ناشناس
۰۸:۵۸ ۳۰ دی ۱۳۹۸
تشکر چرا؟
ناشناس
۱۶:۱۱ ۲۹ دی ۱۳۹۸
هیچ پس از ان قرار یک گاو شیرده بخریم تو خونه نگه داریم
ناشناس
۲۳:۴۳ ۲۹ دی ۱۳۹۸
تو مایه داری میتونی گاو بخری بقیه چیکار کنن
ناشناس
۱۵:۰۵ ۲۹ دی ۱۳۹۸
چیکار کنیم ؟
ناشناس
۱۲:۳۶ ۳۰ دی ۱۳۹۸
بخوریم بنظر من
ناشناس
۱۵:۰۵ ۲۹ دی ۱۳۹۸
چیکار کنیم شیر بخوریم یا نخوریم؟
ناشناس
۲۳:۰۹ ۲۹ دی ۱۳۹۸
من که با جون زن و بچم ریسک نمیکنم.
ناشناس
۰۷:۴۰ ۳۰ دی ۱۳۹۸
سالم ترین شیر شیر الاغ هست چون انتی بیوتیک ان 200 برابر گاو هست
مخصوص درمان عفونی هست
ناشناس
۱۲:۳۸ ۳۰ دی ۱۳۹۸
نه