سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزون بر ۳۲ هزار هکتار از اراضی سیستان و بلوچستان در سیلاب خسارت دید

رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: ۲۵ هزار و ۶۴۵ هزار هکتار از مزارع و هفت هزار و دو هکتار از باغات این استان براثر سیلاب اخیر دچار خسارت شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، غلام حیدر زورقی رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: همچنین در جریان سیلاب اخیر هفت هزار و ۳۲۲ راس دام سنگین و سبک، تخریب هزار و ۴۶۸ حلقه چاه، ۵۴۰ رشته قنات، هزار و ۲۰۸ واحد دامداری، ۶۲۰ کلنی زنبور عسل، ۶ واحد مرغداری و ۱۶۲ باب استخر ذخیره آب در سیستان و بلوچستان دچار آسیب شدند.

او آسیب به چهار هزار و ۳۹۵ هکتار سیستم آبیاری نوین، ۱۰۲ کیلومتر لوله انتقال آب و ۱۶۱ کیلومتر جاده دسترسی از دیگر پیامد‌های سیلاب اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان ذکر کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: در مجموع سیلاب در ۱۵ شهرستان استان بیش‌از ۶۴۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی منطقه خسارت وارد کرده است.

او تشکیل ۲۶ تیم دامپزشکی و اعزام به مناطق سیلزده، تخلیه آب در ۱۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی، دفن بهداشتی ۳۰۰ راس دام، جابجایی هشت هزار راس دام از مناطق پرخطر به نقاط امن، توزیع ۱۸۶ تن ذرت و ۱۰۰ تن جو را از جمله اقدامات انجام شده در مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان عنوان کرد.

بارش باران سیل‌آسا که از شامگاه ۱۹ دی ماه در جنوب و جنوب شرق ایران آغاز شد، سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان را تحت تاثیر قرار داد، اما در سیستان بلوچستان نه تنها سبب جاری شدن سیل و تخریب زیرساخت‌های استان شد بلکه به دلیل پراکندگی جمعیت، ساکنان ۱۴ شهرستان و ۸۵۰ روستا را تحت تاثیر قرار دارد و راه ارتباطی اغلب روستا‌ها را قطع کرد.

با فروکش کردن آب از اواسط هفته گذشته (۲۳ دی) کار امدادرسانی به سیل‌زدگان قوت گرفت و به تدریج راه‌های روستایی در حال بازگشایی هست، اما هنوز راه دسترسی ۲۰۰ روستا قطع است.

بر اساس برآورد‌های اولیه ۲۰ هزار واحد مسکونی تحت تاثیر سیل بوده و خسارت وارده به زیرساخت‌های استان حدود سه هزار میلیارد تومان برآورد شده که به جاده ها، تاسیسات آب و برق، بخش کشاورزی، منازل مسکونی و ... آسیب زده است؛ افزون بر هفت هزار راس دام در مناطق سیل زده تلف شده‌اند.

مشکل اصلی اینجاست که معبر این روستا‌ها اغلب بستر رودخانه‌های فصلی است و به همین دلیل تا وقتی که آب فروکش نکرده امکان امدادرسانی به صورت زمینی وجود ندارد. روستا‌های باقیمانده اغلب در شهرستان‌های چابهار، کنارک، قصرقند، نیکشهر، فنوج و سرباز بویژه مناطق عورکی، تلنگ، کاجو، توتان، محمدان، پیرسهراب، گرگان و سفیدکوه قرار دارند.

انتهای پیام/گ

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.