عملیات کربلای ۴ که به اتمام رسید، فرماندهان خیلی زود تصمیم به انجام عملیات دیگری در همان منطقه گرفتند. نیروها باید در یک عملیات حساب شده دشمن سرمست از موفقیت در کربلای ۴ را غافلگیر میکردند. حاجقاسم سلیمانی فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله (ع) درباره شرایط تصمیمگیری درباره عملیات کربلای ۵ میگوید: «دشمن دچار یک غرور کاذب شده بود. از طرف دیگر با توجه به زحمتهای زیادی که کشیده شده بود و نیروهای زیادی که جمع شده بودند و همچنین به خاطر وضعیت سیاسی و نظامیای که در جنگ حاکم بود نمیشد این عملیات نیمهتمام گذاشته شود و نیروها برگردند. جمعبندی فرماندهان این بود بلافاصله در موقعیتی که نیروها حضور دارند و با استفاده از غرور دشمن و جشن پیروزی که گرفته عملیاتی انجام بگیرد تا جبران عدم موفقیت کربلای ۴ باشد. در همان جلسات جمعبندی به زمین کربلای ۵ رسید.»
به گفته شهید سلیمانی رزمندگان همقسم شده بودند که در عملیات کربلای ۵، انتقام خون شهدای کربلای ۴ را بگیرند و میگفتند تا زمانی که غرور و تکبر دشمن را در هم نشکنند از منطقه بیرون نخواهند رفت. کربلای ۵ با این تصمیمگیریها در ۱۹ دی ۱۳۶۵ انجام شد و نتایج موفقیتآمیزی را به همراه آورد.
در این عملیات لشکر ۴۱ ثارالله مأموریت داشت تا بعد از پاکسازی جاده و پل دشمن، یک سرپل در غرب کانال ماهی ایجاد کند. شهید سلیمانی زمین شلمچه و بوبیان و دریاچه ماهی را به یک غول نظامی و یک تابلوی گرگمانند تشبیه میکرد. جایی که نیروهایی مثل کوه میتوانستند در این منطقه به نبرد بپردازند. رزمندگان بدون هیچ هراسی از منطقه عملیاتی و موانع دشمن میگفتند: «ما برویم و ما نباشیم که امام خدای نکرده نگران و ناراحت باشد. آرزوی دنیویشان این بود که ملت ایران شاد و خندان باشد، امام شاد باشد.»
لشکر ۲۵ کربلا پس از تأمین سرپل از سوی لشکر ۴۱ ثارالله میبایست با عبور یگان از یگان از داخل منطقه پنجضلعی به سمت راست و پشت کانال ماهی رفته و سرپل را تأمین میکرد. با شروع عملیات، رزمندگان لشکر ۴۱ ثارالله از کانال ماهی عبور کردند، کاری که تصورش برای کارشناسان نظامی غیرممکن بود. لشکر ۴۱ ثارالله (ع) در عملیات کربلای ۵ یکی از سختترین محورها را برعهده داشت و با مقاومت فراوان نیروهایش توانست با سربلندی از این منطقه عبور کند. عملکرد نیروهای این لشکر به فرماندهی حاج قاسم سلیمانی یکی از دلایل موفقیت رزمندگان در کربلای ۵ بود.
با وجود موفقیتهای بزرگی که رزمندگان لشکر ۴۱ ثارالله به دست آوردند، ولی تلخی شهادت نیروها بر دل فرماندهشان ماند. در این عملیات قاسم میرحسینی جانشین فرمانده لشکر ثارالله به شهادت رسید. او با خلق و خویی که بسیار پختهتر از سن و سالِ کمش بود، در مقامِ نفر دوم لشکر، تحسین فرماندهان و همرزمانش را برمیانگیخت. «قاسم میرحسینی» در مدت کمی به نقطه ثقلی غیرقابل جایگزین در لشکر تبدیل شد و حکمِ دست راست «حاجقاسم» را پیدا کرد. «قاسم میرحسینی» در عملیات کربلای ۵ به شهادت رسید، اما فقدانش همواره برای همرزمانش ملموس بود و حاجقاسم سلیمانی سالها پس از شهادت او گفت: «سیدالشهدای همه شهدای استان سیستان و بلوچستان و بزرگ لشکر ثارالله که واقعاً من امروز در هر مأموریتی جای او را خالی میبینم شهید میرحسینی است.»
یونس زنگیآبادی و مهدی زندینیا فرماندهان تیپ لشکر ۴۱ در کنار نیروهای دیگر لشکر در این عملیات به شهادت رسیدند تا یکی از بزرگترین دستاوردهای نظامی و سیاسی ایران در دفاع مقدس را رقم بزنند. لشکر ۴۱ ثارالله به فرماندهی شهید سلیمانی با جانفشانی فرماندهان و نیروهایش در عملیات کربلای ۵، ضمن گرفتن انتقام از دشمن، قدرتشان را به همگان دیکته کردند.
منبع: روزنامه جوان
انتهای پیام/
هنوز تصویر شهدای فراوان در سرتاسر خطوط از جلو چشمم بیرون نرفته
هیچ دستاوردی برای ما نداشتند عراق با تدابیر دفاعی خوب با کمترین خسارت این دو عملیات را اداره کرد
به یاد سردار دلها . سردار شجاع اسلام .سردار همیشه در قلب مایی
و اما دیروز صحنه ای از قهرمانان آتش نشانی دیدم که با به خطر انداختن جونشون هموطنمونو نجات دادن . واقعا اشکم در آمد به این همه شجاعت و فداکاری .
برای شادی روح شهدا و سلامتی زحمتکشان کشورم صلوات
اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم