سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

 خوش مزه‌ بی‌رحم که عامل سرطان‌ است

غذا‌های سرخ شده حاوی کالری و چربی‌هایی با ترانس بالا هستند و خوردن مقدار زیادی از آنها، می‌تواند تاثیر منفی روی سلامت بدن داشته باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین غذا‌ها در جهان فست فود‌ها و مواد غذایی چرب هستند که افراد زیادی را به طرف خود جذب می‌کنند، اما بهتر است بدانید سرخ کردنی‌ها و مواد غذایی پرچرب مضرات فراوانی برای بدن دارند.
 

پیری زودرس 

یکی از مهم‌ترین عوارض غذا‌هایی که به مدت طولانی در روغن‌ها سرخ می‌شوند، فرآیند پیر کردن است. سرخ کردنی‌ها و غذا‌های پرچرب موجب التهاب، پیری و فرسودگی زودرس در برخی قسمت‌های مختلف بدن می‌شوند.

افزایش بیماری‌های قلبی و عروقی

غذا‌های سرخ شده با فشار خون بالا و کاهش کلسترول خون بدن در ارتباط هستند که این ارتباط موجب ایجاد بیماری‌های قلبی عروقی و چاقی می‌شود.

دیابت 

یکی دیگر از مضرات غذا‌های سرخ شده خطر ابتلا افراد به دیابت نوع ۲ است.   آزمایش‌ها و تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف سرخ کردنی‌ها ممکن است افراد را در خطر ابتلا به عارضه دیابت نوع ۲ قرار دهند. آزمایش و تحقیقات پزشکان و محققان مبنی بر این است که اشخاصی که دو وعده فست فود در هفته مصرف می‌کنند در مقایسه با افراد دیگر بیشتر به مقاومت انسولین دچار می‌شوند.
 
استفاده مکرر از روغن در درجه بالای حرارتی موجب سوختن آن شده که در نهایت عامل بسیاری از سرطان‌ها خواهد بود. در مواد غذایی ترکیباتی وجود دارد که در هنگام سرخ شدن مواد به ماده‌های سرطان‌زا (آکریل) تبدیل می‌شوند و سرطان‌هایی همچون (گوارش، سینه، ریه و تومور‌های مغزی) را ایجاد می‌کند.
بیشتر بخوانید: چه غذایی بخوریم کبدمان چرب نشود؟
پایین آمدن ضریب هوشی کودکان 

از مضرات دیگر سرخ کردنی‌ها می‌توان به پایین آمدن ضریب هوشی کودکان اشاره کرد. آزمایشات و تحقیقات روی کودکان ۳ ساله ای که پیتزا و سیب زمینی می‌خورند؛ نشان می‌دهد از ضریب هوشی کم تری برخوردارند. کودکان در حال رشد بهتر است برنامه غذایی سالمی داشته باشند. گرچه عادت دادن کودکان به برنامه غذایی سالم و مفید کاری سخت است، اما مادران با تلاش و ابتکار در آشپزی می‌توانند کودکان خود را به غذا‌های مفید عادت بدهند.
 
ناباروری در مردان 
غذاهای سرخ شده  ناباروری مردان را هم به دنبال دارد. خوردنی‌های چرب و سرخ کردنی موجب کاهش تعداد اسپرم‌ها شده و ممکن است باعث عقیم شدن مردان شوند. براساس آزمایش‌ها که بر روی مردان انجام شده پزشکان و محققان پی بردند اسپرم‌ها در مردانی که به مقدار زیاد از مواد غذایی چرب و سرخ شده استفاده می‌کنند تا حدود ۴۰ درصد کاهش یافته و همچنین  موجب کاهش کیفیت عملکرد اسپرم‌ها نیز می‌شود. به همین علت مردان ممکن است نابارور شوند.

سوزش‌های آزار دهنده در زنان باردار

اکثر بانوان در ماه‌های ۴ تا ۶ ماه بارداری از سوزش‌های آزار دهنده سر دل خود رنج می‌برند. اما محققان و متخصصین تغذیه بر این باورند که سوزش‌های سر دل با رژیم غذایی آن‎‌ها مرتبط است. آن‌ها توصیه می‌کنند بانوان مواد غذایی آبپز و بخارپز را جایگزین غذا‌های چرب و سرخ کرده کنند. بانوان باردار برای رفع سوزش دل بهتره است از رژیم و برنامه غذایی مناسب استفاده کنند.
 

غذایی که افسردگی را تشدید می‌کند

سعی کنید تاحد امکان از مصرف غذاهای چرب دوری کنید، چون می‌توانند وضعیت روحی شما را وخیم‌ کنند. محققان بر این عقیده هستند اشخاصی که در برنامه غذایی خود از این مواد غذایی استفاده می‌کنند، بیشتر از افراد دیگر دچار افسردگی می‌شوند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۲۴ ۰۷ بهمن ۱۳۹۸
هر چی خوش مزه و خوش طعمه ، مضره .