وی گفت : «اگر ملاحظه کنیم که اروپا برای کمک نظامی به لیبی چندان با انگیزه نیست، در این صورت، همکاری با ترکیه که از هم اینک کمک نظامی خود را وعده داده است، بهترین گزینه است.»
همچنین اردوغان چندی پیش و طی دیداری که با فائز السراج، نخستوزیر دولت وفاق ملی لیبی داشت، تاکید کرد که آنکارا آمادگی ارسال نیروهای نظامی خود به لیبی را جهت دفاع از دولت قانونی این کشور دارد.
پس از آن لایحه اعزام نظامیان ترک به لیبی به پارلمان این کشور ارسال شد تا آنها در اینباره تصمیم بگیرند. روز پنچشنبه، رویترز به نقل از اردوغان گزارش داد ترکیه به زودی نیروی نظامی به لیبی اعزام خواهد کرد.
اردوغان طی روزهای گذشته، مشورتهای فراوانی از جمله با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه داشته است، تا فضای جهانی را آماده این اقدام کند. با این حال رئیس جمهور مصر که همسایه لیبی به حساب میآید، بارها دخالت خارجی در امور لیبی را محکوم کرده است.
هفته گذشته ترکیه و روسیه پیشنهاد آتشبس را در لیبی مطرح کردند. فائز السراج، نخست وزیر دولت وفاق ملی لیبی، و خلیفه حفتر به مسکو رفتند تا با مقامات دیپلمات و نظامی ترکیه و روسیه گفتوگویی داشته باشند. السراج و حفتر که دیدار مستقیمی نداشتند پیشنویس آتشبسی را که ترکیه و روسیه پیشنهاد داده بودند از روز یکشنبه (۱۲ ژانویه) آغاز شود، تنظیم کردند. السراج این پیشنویس را امضا کرد، اما حفتر زمان بیشتری را برای بررسی آن تقاضا و بدون آنکه آن را امضا کند مسکو را ترک کرد. السراج و حفتر هر دو به کنفرانس برلین دعوت شدهاند، هرچند هنوز حضور هر یک آنها به طور قطعی معلوم نیست.
نیروهای حفتر از ماه آوریل با هدف به تصرف درآوردن طرابلس، پایتخت لیبی و خارج کردن دولت وفاق ملی از این شهر به آن حمله و آن را محاصره کردند. از زمان سرنگونی معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ در لیبی دو قدرت پدید آمده است. دولت وفاق ملی که در طرابلس، پایتخت این کشور، مستقر است و از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته میشود و دیگری نیروهای خلیفه حفتر که در شرق این کشور مستقر هستند و از سوی عربستان، امارات و مصر حمایت میشوند.
انتهای پیام/