سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرعامل سازمان تعاونی مرکزی روستایی ایران مطرح کرد؛

نیاز به کشف قیمت منصفانه در بازار عادلانه داریم

شیرزاد در همایش توسعه کشاورزی گفت: ما نیاز به کشف قیمت منصفانه در بازار عادلانه داریم و بورس کالا به کمک آمده است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین شیرزاد مدیرعامل سازمان تعاونی مرکزی روستایی ایران در همایش توسعه کشاورزی اظهار کرد: ما نیاز به کشف قیمت منصفانه در بازار عادلانه داریم؛ این در حالی است که بورس کالا در برخی محصولات همچون زعفران، خرما، شیرخشک، چای و گوجه فرنگی که اخیرا حاصل شده است به کمک ما آمده‌ است.


بیشتر بخوانید: خیز دلالان برای مُفت بردن زرشک/تدابیر هوشمندانه برای حمایت از کشاورزان در دستور کار قرار گیرد 


این مقام مسئول با اشاره به اینکه در محصولات پسته و‌ زعفران ضعف داریم، افزود: این در حالی است که در زعفران بسته‌بندی‌های خوبی داریم.

شیرزاد با اشاره به اینکه ما نیازمند یک بسته هستیم تا بتوانیم زیرساخت های لازم را در این بخش بکار ببریم تصریح کرد: امیدواریم که کمک این زیرساخت ها بتواند در جهت بهبود آن کمک رسان باشد.

استفاده از ظرفیت اتاق بازرگانی بین‌المللی برای ظرفیت‌سازی بخش کشاورزی

در ادامه محمد خزائی، دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC) از آمادگی این نهاد برای کمک به اجرای هر چه بهتر ایده ناب کا در کشور با استفاده از ظرفیت اتاق بازرگانی بین‌المللی خبر داد و تأکید کرد: با توجه به مطالعاتی که صورت گرفته، در حوزه کشاورزی، ظرفیت‌سازی لازم انجام نشده و همین مسئله مانع از رشد این حوزه شده است؛ متأسفانه هنوز در ایران با کشاورزی سنتی روبه‌رو هستیم.

وی با بیان این مطلب که در بخش آموزش‌های تجاری و حقوقی می‌توان از پتانسیل‌های اتاق بین‌الملل استفاده کرد، گفت: باید اتاق‌های استانی را نیز تهییج کنیم تا در برنامه‌های مربوط به ظرفیت‌سازی حوزه کشاورزی مشارکت کنند.

حوزه کشاورزی از نبود بازار پایدار صادراتی رنج می‌برد

مهدی کاظم نژاد، سرپرست معاونت توسعه صنایع تبدیلی و کسب‌وکار‌های کشاورزی به روند کند توسعه کشاورزی ایران اشاره و تصیریح کرد: علی‌رغم تأکید در برنامه‌های توسعه‌ای مختلف همچنان کشاورزی ایران در مرحله سنتی باقی مانده است.

وی معتقد است در این سال‌ها نبود گفتمان مؤثر بین دولت و بخش خصوصی مانع جدی در برابر توسعه حوزه کشاورزی بوده است.

کاظم نژاد ادامه داد: اگر بتوانیم در سیاست‌گذاری‌ها، رفتار‌ها و برنامه‌ها تغییر ایجاد کرده و نوع گفتمان موجود را اصلاح کنیم، بخش قابل توجهی از مشکلات حل می‌شود.

به اعتقاد او سهم کشاورزی در میزان ارزش افزوده نیز باید مورد توجه باشد، این سهم به هیچ عنوان ناچیز نبوده و باید مورد توجه سیاست‌گذاران باشد. در کنار آن کاهش مجوزها، تسهیل در فضای کسب‌وکار کشاورزی و شفاف‌سازی فرآیند‌ها باید مورد توجه باشند.

سرپرست معاونت توسعه صنایع تبدیلی و کسب‌وکار‌های کشاورزی نحوه واگذاری‌ها در استان‌ها را نیز مسئله‌ای مهم ارزیابی کرد که باید به طور مداوم رصد شوند. شاید در بیان، توجه به این موضوعات آسان باشد، اما در عمل پیچیدگی‌های خاصی وجود دارد.

این مقام مسئول نبود بازار‌های هدف پایدار و عدم پیوند بین صنایع و صادرات را به عنوان دو مشکل اصلی در حوزه کشاورزی نام برد و افزود: متأسفانه همواره توجه خاصی روی بازار غیرپایدار عراق داشتیم یا نتوانستیم از بازار اوراسیا برای صادرات محصولات کشاورزی بهره ببریم. از سویی حوزه تولید و تجارت ما نیز پیوند و هماهنگی لازم را با یکدیگر ندارند.

وی اظهار امیدواری کرد تا این طرح که روی آموزش بخش‌های مختلف تولید تا صادرات متمرکز است، بتواند زمینه بهبود کسب‌وکار‌های کشاورزی را فراهم کند.

پیوند بین بازار و تولید را جدی بگیریم

شاهرخ رمضان نژاد، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور از لزوم تجاری‌سازی انواع محصولات کشاورزی و برنامه‌ریزی دقیق برای موفقیت در این بخش سخن گفت. پیوند بین بازار و تولید، تقویت و تعریف یک سیستم برای این بخش نکته دیگری بود که به باور او می‌تواند به بهبود وضعیت کشاورزی کشور کمک کند.

بر اساس اظهارات رمضان نژاد طرح ناب کا می‌تواند در این حیطه به حوزه کشاورزی کمک کند.

وی استفاده از دانش و تکنولوژی در حوزه کشاورزی و ترغیب سرمایه‌های موجود به ورود در این بخش را مورد تأکید قرار داد و گفت: تا به امروز برای جذب سرمایه در حوزه کشاورزی قدم‌هایی برداشتیم. هرچند محدود بوده و باید افزایش پیدا کند.

بورس کالا محل مناسبی برای عرضه محصولات کشاورزی است

در ادامه حامد سلطان نژاد، مدیرعامل بورس کالا از موفقیت‌های این نهاد در عرضه و قیمت‌گذاری انواع محصولات کشاورزی مانند پسته، زعفران و ... خبر داد و گفت: ایران باید به نقطه‌ای برسد که در حوزه این نوع از محصولات کشاورزی، تعیین کننده قیمت جهانی باشد؛ این مهم نیز به کمک بورس اتفاق می‌افتد. شاید در گذشته تصور می‌شد که برای عرضه محصولات کشاورزی، بورس کالا نهاد مناسبی نباشد، اما تجربه ثابت کرد که این نگرش صحت ندارد.

وی ادامه داد: امروز بورس به ۲۰۰ هزار کشاورز خدمت‌رسانی می‌کند و عملکرد موفقی داشته است. آنچه اهمیت دارد تغییر نگرش‌ها نسبت به بورس است. باید توجه داشته باشیم که بورس تنها میدان بازی فعالان اقتصادی بوده و می‌تواند به بهبود وضعیت کسب‌وکار‌ها کمک کند.

مدیرعامل بورس کالا همچنین به تجربه بورس کالای چین اشاره و از آن به عنوان یکی از بورس‌های موفق در دنیا یاد کرد و گفت: در گذشته همواره بورس‌های فعال در کشور‌های غربی را مثال می‌زدیم، اما امروز می‌توانیم بورس چین را مورد توجه قرار دهیم که توانسته در سال‌های اخیر رشد قابل ملاحظه‌ای را تجربه کند. در ایران متأسفانه هنوز جایگاه بورس به درستی تبیین نشده و نتوانستیم بهره درستی از آن ببریم. در هر حال بورس ظرفیت خوبی برای عرضه و قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی است و باید از آن بیش‌ترین استفاده از داشته باشیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.