سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با بدترین فناوری‌های سال ۲۰۱۹ آشنا شوید

همراه با فناوری‌های کاربردی و مفید، محصولات و فناوری‌هایی بودند که به هیچ وجه انتظارات را برآورده نکردند و به یک شکست تبدیل شدند.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، سال ۲۰۱۹ پر از تبلیغ در مورد فناوری‌های نوین بود که به طور بالقوه می‌توانستند تغییری اساسی در این صنعت به وجود آورند. اما برخی محصولات حوزه فناوری، به این شکل بودند، بسیاری از موارد موجود در فهرست فناوری‌های بد امسال قربانی بیش از حد تبلیغات بودند، اما مواردی نیز وجود دارد که واقعا غیرکاربردی هستند که از جمله از آن می‌توان به اولین تلفن هوشمند تاشو سامسونگ اشاره کرد. می‌دانیم که معمولا نام شرکت‌های بزرگ در فهرست بدترین‌های سال قرار نمی‌گیرد، اما شرکت‌های معتبر سیلیکون‌ولی مانند فیس‌بوک و آمازون در سال ۲۰۱۹ روزمه نچندان مناسبی از خود به جای گذاشتند و به شدت لایق قرار گرفتن در این لیست بودند.

اشتباه کردن بخش مهمی از فرایند یادگیری است و به شرکت‌ها فرصتی برای یادگیری و اصلاح نشان می‌دهد. بیایید زمانی‌که بدترین فناوری سال را یاداوری می‌کنیم، از تجربیات درس بگیریم.

گوشی سامسونگ گلکسی فولد

در سال ۲۰۱۹ شرکت سامسونگ با یک فاجعه مقابله کرد و به راحتی ارائه یک فناوری جذاب مانند گوشی تاشو گلکسی فولد‌ ۲۰۰۰ دلاری را از بین برد. سامسونگ گلکسی فولد جاه طلبانه‌ترین گوشی هوشمند سامسونگ تا کنون شناخته شده است. این شرکت پس از عرضه اولیه نا موق، در طی چند ماه دوباره گلکسی فولد را با مونتاژ صفحه نمایش محکم‌تر طراحی کرد، اما با این وجود نتوانست شکنندگی زیربنایی این گوشی تاشو را برطرف کند و مشکلات صفحه نمایش نرم و انعطاف‌پذیر به طور کامل برطرف نشد.

دیری نگذشت که مشکل سامسونگ روی بقیه گوشی‌های تاشو صنعت تأثیر گذاشت. شرکت هوآوی نیز عرضه گوشی موبایل میت ایکس را به خاطر انجام آزمایشات بیشتر به تاخیر انداخت و عرضه گوشی تاشو موتورولا ریزر که این شرکت در ابتدا برای تابستان در نظر گرفته بود، پس از اندکی تأخیر، اکنون در اوایل ژانویه سال ۲۰۲۰ به بازار موکول شد. در حال حاضر شرکت‌هایی مانند LG تا حد زیادی تصمیم گرفته‌اند که ساخت تلفن تاشو را کنار بگذارند و در عوض، برای نمایش برخی از جدیدترین تلفن‌های هوشمند خود، برروی نمایشگر‌های ثانویه ضربه‌گیر سرمایه‌گذاری کرده‌اند. گوشی تاشو اندرویدی مایکروسافت سرفیس دو و تبلت لنوو با صفحه نمایش تاشو نمونه‌های دیگری هستند که با ملاحظات مشکلاتی که سامسونگ با آن درگیر بود، تولید شدند.

در هر صورت، شرکت سامسونگ جسورانه تلاش می‌کند تا از این تجربه استفاده کند و شکل گوشی‌های هوشمند را تغییر دهد. اما در پایان، گلکسی فولد، یکی از محصولات شکست خورده سال است.

مایکروسافت سرفیس پرو ایکس

تلاش‌های اولیه مایکروسافت برای ارائه‌ ویندوز ۱۰ برروی پردازنده‌ی ARM یک شکست بود. مایکروسافت با اعلام اینکه پردازنده‌های اسنپدراگون کوالکام از ویندوز ۱۰ پشتیبانی می‌کند، پس از شروع استفاده چند منظوره از چیپست‌های تلفن‌های هوشمند مانند اسنپدراگون ۸۳۵ کوالکام، شروع به ساخت تراشه‌هایی کرد که برای لپ‌تاپ‌ها طراحی شده و اولین لپ‌تاپ‌های اسنپدراگون از سال گذشته به بازار عرضه شد. اما با وجود تلاش‌های حامل‌ها OEM‌ها و کوالکام، دو موج اول دستگاه ثابت کردند که مایکروسافت برای تشویق پشتیبانی ARM از توسعه‌دهندگان باید کار‌های بیشتری انجام دهد.

مایکروسافت سرفیس پرو ایکس اولین تلاش واقعی مایکروسافت برای ایجاد ویندوز بر روی اسنپدراگون بود، این شرکت سعی کرد برنامه‌های ویندوز را برای ARM 64 بهبود بخشد، اما اکوسیستم هنوز از سازگاری محدود برنامه‌ها رنج می‌برد.

گوگل WearOS

سیستم عامل ساعت هوشمند گوگل در سال ۲۰۱۹ پنج ساله شده، اما به نظر می‌رسد سال گذشته نیز توسعه این سیستم عامل ادامه پیدا کرده است. ما در مورد نرم افزار یا ویژگی‌های جدید چیزی نشنیدیم، بروزرسانی‌ها و هیچ یک از وعده‌های مربوط به باتری عملی نشد و بروزرسانی این سیستم عامل به عنوان یکی از مایوس‌کننده‌ترین کار‌های گوگل در سال ۲۰۱۹ شناخته می‌شود. معاون مهندسی گوگل، دیو بورک بیان کرد این شرکت همچنان به استخدام و سرمایه گذاری در سیستم عامل WearOS ادامه می‌دهد.

در ماه نوامبر، گوگل برای خرید فیت بیت ۲.۱ میلیارد دلار هزینه کرد، این شرکت اعلام کرد که این معامله فرصتی برای سرمایه‌گذاری بیشتر در WearOS است و افزود که گوگل سخت افزار فیت بیت را با تلفن‌های هوشمند نرم افزاری این شرکت ترکیب می‌کنند. به نظر می‌رسد که تلاش‌های گوگل برای کسب موفقیت تازه افزایش یافته است و سال ۲۰۲۰ ممکن است ساعت‌های هوشمند با قابلیت و ماندگاری بیشتری را برای ما به ارمغان آورد، اما در سال ۲۰۱۹، این اتفاق رخ نداد.

شکست‌های فیسبوک، آمازون و سیلیکون، ولی

اگر ۲۰۱۸ سالی بود که جهان فناوری‌های بزرگ با رشد فراوانی همراه شد، اما سال گذشته این فناوری‌ها بیشتر به یک اتفاق غیرکاربردی تبدیل شدند. مطمئناً، شرکت‌هایی مانند فیسبوک، گوگل و آمازون می‌گویند که با گرد هم آوردن مردم و ارائه اطلاعات به شما در هر کجا و تحویل بسته‌ها به درب منزل شما، کار خوبی را برای بشر انجام می‌دهند. اما در طول انجام همه این موارد، آن‌ها چندین اشتباه نیز مرتکب شده‌اند، سوءاستفاده از داده‌های شخصی مشتریان، امکان فاش شدن اطلاعات و ایجاد محیط‌های سمی برای کارمندان خود، از جمله مواردی است که فیسبوک و آمازون به آن متهم شدند.

فیس‌بوک احتمالاً بدترین مجرم ۲۰۱۹ بود. این شرکت سعی کرد، با تلاش‌های جدید در زمینه حفظ حریم خصوصی از طریق ذخیره میلیون‌ها رمز عبور به متن ساده و از بین بردن اطلاعات نادرست، شکست‌های سال گذشته را جبران کند و همچنان به پیشرفت‌های خود ادامه دهد. این شرکت ویدئوی جعلی نانسی پلوسی را که از اول سال منتشر شده، حذف نمی‌کند، همچنین فیسبوک از ممنوعیت تبلیغات دروغین از سوی سیاستمداران امتناع ورزید.

از دیگر شرکت‌های سیلیکون، ولی باید به گوگل اشاره کرد، این شرکت کارمندان خودش را مجبور می‌کند تا ساعات اضافی در محل کار خود فعال بمانند، حتی کار تا آنجا پیش رفته که تعدادی زیادی از کارمندانش این کار گوگل را مورد انتقاد قرار داده‌اند. بسیاری از شرکت‌های مدافع حقوق کارمندان، از محیط کار مسمومی که کارمندان گوگل را تهدید می‌کند و ساعات اضافی در محیط کار فعال باشند، انتقاد کرد.

پلتفرم بازی گوگل استادیا

گوگل استادیا به دنبال اثبات این موضوع است که بازی ابری در سال ۲۰۱۹ از لحاظ تئوری امکان‌پذیر است و عناوینی مانند Red Dead Redemption 2 و Destiny 2 را در اختیار بازیکنان کروم‌کست‌ها، لپ‌تاپ‌ها، تبلت‌ها و تلفن‌های هوشمند با حداقل تاخیر و گرافیک کاملاً قابل پخش، قرار گرفته شد.

شاید گوگل استادیا بهترین سرویس بازی‌های ابری در تاریخ باشد، اما هنوز هم مشکلات زیادی دارد. با توجه به مسائل زیرساخت اینترنتی خارج از کنترل گوگل، استادیا متناقض و غیرقابل اعتماد است. هیچ کس نمی‌تواند این سرویس را به عنوان جایگزینی برای بازی‌های سنتی ذخیره شده دستی ببیند.

استادیا مشکلاتی دارد و گوگل آن را می‌داند. این شرکت از عرضه اولیه استادیا به بازار جلوگیری کرد و ۱۳۰ دلار برای دسترسی و متوقف کردن گزینه‌های اشتراک‌گذاری هزینه کرد. بازی بی‌سیم با کنترلر استادیا فقط توسط تلویزیون اجرا می‌شوند، از طرفی بازی‌هایی مانند Red Dead Redemption 2 و Destiny 2 با کیفیت 4K و کیفیت بالا قابل اجرا نیستند.

اینترنت 5G

هنگامی که در حوزه فناوری برای اولین بار توافق شد تا استاندارد 5G به صورت استاندارد مطرح شود، در ابتدا تاریخ مورد نظر برای اجرای طرح، سال ۲۰۲۰ تعیین شد. با این وجود، به دلیل اینکه حامل‌ها نتوانستند به تلاش برای همسان کردن یکدیگر کمک کنند، 5G قربانی سردرگمی و خستگی مشتری در سال ۲۰۱۹ شد. ما سال گذشته را با اختراع ATGE و 5GE شروع کردیم. شرکت‌های مخابراتی با وجود نداشتن فناوری‌های قابل استفاده و استاندارد، تصمیم گرفت تا تبلیغات گیج‌کننده را برای مشتریان خود منتشر کنند. این امر باعث شد تا شرکت مخابراتی ورایزون نامه جدی به رقیب خود بنویسد.

در همین حال، حامل‌ها می‌خواستند ببینند چه کسی می‌تواند اولین شبکه‌های واقعی 5G را ارائه دهد، اما نکته آن است که حتی اگر اینترنت 5G به درستی عرضه می‌شد بسیاری از دستگاه‌ها آمادگی پذیرش 5G را نداشتند. مشکل آن است که با وجود تبلیغت فراوان، نه اینترنت 5G دردسترس قرار گرفت و نه دستگاه‌های 5G ارائه شدند.

گزارش از عبدالله مطیع

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
سعید
۱۱:۴۲ ۲۶ دی ۱۳۹۸
واقعیت اینه که بسیاری از این به اصطلاح فن آوری ها به هیچ دردی نمی خورند و هیچ بهبود قابل لمسی در زندگی افراد ایجاد نمی کنند و تنها برای خالی کردن جیب خریداران طراحی و ساخته شده اند . مواردی چون موبایل با صفحه نمایش تاشو یکی از موارد آشکار و روشن از این قبیل است که البته موفق به خالی کردن جیب مردم نشد ولی نمونه های زیاد دیگری هم هستند که کمتر شناخته شده اند ولی به خوبی جیب مردم را خالی کرده اند و هیچ کاربردی هم در زندگی فرد نداشته و تنها بر اثر تبلیغ و فضاسازی نظر خریداران را جلب کرده اند، تلفن های همراه هوشمند با انواع قابلیت های عجیب و غریب با دوربین های آنچنانی از نمونه های موفق جیب خالی کن ها هستند در حالی که خیلی از خریدارانشان تا پایان عمر مفید گوشی یا از خیلی از این قابلیت ها خبر دار نمی شوند و یا هیچوقت به کارشان نمی آید .........خلاصه اینکه حواستان به جیبتان باشد تا نتیجه و دستمزد کار و زندگیتان به راحتی به جیب مالکان این شرکت ها سرازیر نشود .