سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شکوهیان‌راد در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

تشریح بیانیه آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر دانشگاه تهران در خصوص سانحه هواپیمای اوکراینی

پژوهشگر آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر دانشگاه تهران در خصوص حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی توضیحاتی را بیان کرد.

محمدعلی شکوهیان‌راد پژوهشگر آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر دانشگاه تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بیانیه شماره ۱ این آزمایشگاه پژوهشی با موضوع علت‌یابی سانحه‌ی هواپیمای اوکراینی و شبهات مطرح شده پیرامون آن گفت: از زمانی که بیانیه شماره ۱ آزمایشگاه، رسانه‌ای شده حجم چشمگیری تماس در خصوص آن دریافت کرده‌ایم که تاکنون هیچ‌کدام شامل ادعای خطای علمی نبوده و تماماً جنبه‌ی رسانه‌ای، درخواست تأیید حقوقی آزمایشگاه مذکور و نظایر این موضوعات بوده است. 

او افزود: بر خلاف برخی اخبار اشتباه، دانشگاه تهران در اطلاعیه‌ای که صادر نموده اصل وجود آزمایشگاه را از منظر حقوقی و همچنین نتایج علمی مندرج در بیانیه رد نکرده است، بلکه اعلام نظر رسمی ستاد دانشگاه را منوط به «بررسی تمامی فرضیات موجود» نموده که امیدواریم به‌زودی از سوی ریاست محترم دانشگاه اعلام گردد.

پژوهشگر آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر دانشگاه تهران تشریح کرد: جهت تنویر افکار عمومی شایان ذکر است جعلی بودن آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر یک شایعه و شیطنت رسانه‌ای برای به‌محاق بردن اصل موضوع است؛ زیرا حکم تشکیل این آزمایشگاه در سال ۱۳۹۶ توسط ریاست محترم وقت پردیس فارابی دانشگاه تهران، امضا و به موجب آن نیز سرپرست آزمایشگاه که از اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی است، منصوب شده است.

او ادامه داد: سایت رسمی آزمایشگاه یکی از زیر دامنه‌های وب‌سایت دانشگاه تهران  است که هم‌اکنون در دسترس می‌باشد، ولی در روز صدور بیانیه از دسترس خارج شده بود. چنین دامنه‌ای قابل جعل نیست، چرا که زیرمجموعه‌ی رسمی دامنه‌ دانشگاه تهران است؛ اما در هر صورت کانال رسمی این آزمایشگاه در پیام‌رسان‌های سروش و ایتا  در نامه به خبرگزاری‌ها معرفی شده بود و همواره فعال بوده است.

شکوهیان‌راد در مورد بیانیه شماره ۱ این آزمایشگاه که علت سانحه‌ی هواپیمای اوکراینی را مشخص کرده، تصریح کرد: آنچه در بیانیه آزمایشگاه آمده یک اتقان علمی و کاملاً قابل تبیین است. نتایج از یک سو مبتنی بر اطلاعات مستقیم مانند اسناد راهبردی و مصادیق میدانی آن‌ها در سال‌های اخیر است و از سوی دیگر توسط منطق و روش‌های علمی دانش سایبرنتیک تحلیل و حاصل شده است که از اعتبار علمی برخوردار می‌باشد.

پژوهشگر آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر دانشگاه تهران ادامه داد: ارکان منطق فرماندهی و کنترل در دانش سایبرنتیک، یک چارچوب شناخته شده و جهانی است و پژوهشگران آزمایشگاه با توجه به این منطق علمی، مدعی هستند یکی از محتمل ترین   علت سانحه‌ی هواپیمای اوکراینی با «قطعیت» بیان شده، اعمال عملیات فریب بر بخش فرماندهی و کنترل سامانه‌ی پدافند موشکی بوده و نقش خطای نیروی انسانی در این رخداد منتفی است.

او با بیان تفاوت مفهوم عمومی هکتیویسم و مفهوم تخصصی فریب فرماندهی و کنترل افزود: مفهوم هک، عموماً به معنای عملیات‌های غیرمجاز نظیر نفوذ و خرابکاری در سطح تکنیکی است، اما زمانی که در سطح استراتژیکی و با اتکا به دانش پیشرفته، عملیات سایبری رخ می‌دهد، از مفاهیم متفاوتی استفاده می‌شود که فریب فرماندهی و کنترل یکی از آنهاست.

شکوهیان‌راد تاکید کرد: سانحه‌ی هواپیما، معلولِ عملیات فریب سامانه پدافند موشکی بوده و جهت اثبات این ادعا ده‌ها صفحه سند در اختیار است که تاکنون بخشی از این مستندات منتشر شده است.

او ادامه داد: طبق بررسی‌های علمی ما، احتمال تأثیرگذاری عملیات سایبری و الکترونیک ایران علیه سامانه‌ی پدافند موشکی آمریکا در پایگاه عین الاسد بر هواپیمای اوکراینی که توسط برخی محافل مطرح شده، به لحاظ علمی مردود است. در واقع همان‌گونه که ایران از عملیات سایبری علیه آمریکا استفاده کرد، این کشور نیز از عملیات سایبری علیه ایران استفاده نمود که در شرایط جنگ سایبری کاملا متداول و طبیعی است.

 شکوهیان‌راد  تاکید کرد: تمامی اطلاعات آزمایشگاه از منابع معتبر عمومی و آشکار گردآوری شده و هیچگونه اطلاعات دارای طبقه‌بندی در اختیار پژوهشگران نبوده است. همچنین به دلیل شبهات و عدم قطعیت در برخی از اطلاعات میدانی، از استفاده از این دست اطلاعات نیز اجتناب به‌عمل آمده است.

پژوهشگر آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر دانشگاه تهران  افزود: حوزه‌های اتکای اطلاعاتی آزمایشگاه پژوهشی جهت اعلام فریب فرماندهی و کنترل به‌عنوان علت سانحه عبارت است از بیانیه‌ی ستاد کل نیرو‌های مسلح ج. ا. ایران، توضیحات رسانه‌ای سردار حاجی‌زاده و منطق علمی فرماندهی و کنترل که زیرمجموعه دانش سایبرنتیک است.

شکوهیان راد ادامه داد: همچنین احراز فاعلیت آمریکا در عملیات فریب فرماندهی و کنترل با اتکا بر اسناد رسمی دفاعی آمریکا، به‌ویژه مفهوم راهبردی «اخلال در پرتاب/ Left of Launch» است که به‌طور ویژه برای مقابله با توان موشکی ایران و کره‌ی شمالی از سوی وزرات دفاع آمریکا، طرح‌ریزی و عملیاتی شده است.
 
 او تشریح کرد: این مفهوم راهبردی که از حدود سال ۲۰۱۵ از سوی استراتژیست‌های دفاعی آمریکایی مطرح شده، توسط مراکز معتبر مانند اندیشکده شورای آتلانتیک و سایر اندیشکده‌های دفاعی آمریکا، به‌تدریج پرورانده شده که اسناد آن‌ها نیز در اختیار آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر دانشگاه تهران قرار دارد.

او تاکید کرد: به‌طور خلاصه آنچه از سوی آمریکا نسبت به سامانه پدافند موشکی ایران رخ داد، با دقت بالا در چند سال گذشته مطرح شده و در نبردگاه‌هایی نظیر سوریه نیز با موفقیت اجرا شده است.

شکوهیان‌راد تصریح  کرد: این رخداد به هیچ وجه ناشی از ضعف تکنولوژی نیرو‌های مسلح ایران اسلامی نیست، زیرا سامانه‌های بومی هر کشور علی‌رغم طراحی و تولید داخلی، بالاجبار از استاندارد‌های بین‌المللی (پروتکل) استفاده می‌کنند که اساس آن‌ها توسط آمریکا طراحی شده و راه نفوذ و اعمال عملیات‌های فریب فرماندهی و کنترل را برای ایالات متحده امکان‌پذیرتر می‌گرداند.

او افزود: از این رو هر سامانه‌ی پدافند موشکی متعلق به هر کشور دیگر در شرایط مشابه، دچار همان وضعیتی می‌شود که برای سامانه‌ی پدافند موشکی ایران رخ داد، مگر آنکه نسبت به بومی‌سازی پروتکل‌ها اقدام نموده باشد.

شکوهیان راد در پایان افزود: آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر دانشگاه تهران آمادگی دارد در هر رسانه‌ی علمی یا خبری مورد تأیید جمهوری اسلامی ایران، ابعاد علمی بیانیه‌ی شماره ۱ را به تفصیل بیان نماید و همان طور که وعده داده شده است، سایر جزئیات را در بیانیه‌ها و اطلاع‌رسانی‌های بعدی بیان خواهد کرد.  
 
انتهای پیام/ 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۱۹ ۰۱ بهمن ۱۳۹۸
پس آقای ذوالنوری چرا گفته حمله سایبری منتفی است؟