به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، حسین زینعلی مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سالانه ۱۸۰میلیون دلار گیاهان دارویی به کشور وارد میشود که با افزایش سطح زیر کشت و تقویت دانش این حوزه میتوان میزان واردات را کاهش داد.
حسین زینعلی روز چهارشنبه در ستاد گیاهان دارویی و گلخانهای استان در سالن جلسات استانداری لرستان اظهار داشت: اکنون نگاه بشریت به سمت سلامت میباشد و در این راستا باید از طبیعت حفاظت کنیم، گیاهان دارویی قطب بندی و برخی محصولات اولویت دار شوند.
او با بیان اینکه محصولات استان براساس ارزشمندی شناسایی شوند تصریح کرد:با توجه به اینکه لرستان یکی از قطبهای پرورش موسیر میباشد، آمادگی لازم برای ایجاد تشکل موسیر در این استان وجود دارد.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: یکی از چالشهای پرورش موسیر ایجاد ماده اولیه تولیدی آن بود که نبود بذر بسیاری از مشکلات را فراهم کرد.
زینعلی گفت: سال گذشته ۵۷۰میلیون دلار گیاهان دارویی در کشور صادر شد که تنها ۴۰۰ میلیون دلار آن مربوط به یک استان است.
او با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی و مراکز تحقیقاتی باید بر یک محصول تمرکز کنند بیان داشت: محصولاتی در کشور وجود دارد که تمامی مراحل آن را میتوان مکانیزاسیون کرد، برای رقابت با دنیا باید مراحل محصولات را به روز کرد.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی افزود: یکی از اقدامات موثر در توسعه، برندسازی محصولات است که حداکثر استانداردها باید انجام شود و به اندازه کافی دانش لازم برای مراحل کاشت، داشت و برداشت وجود ندارد.
انتهای پیام/ر