سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انتقاد دمکرات‌ها از سیاست‌های ضدایرانی ترامپ و ترور سردار سلیمانی

شش نامزد پیشتاز حزب دمکرات سه شنبه شب در یک مناظره از ترور سپهبد قاسم سلیمانی انتقاد و این سوال را مطرح کرده اند که آیا ترامپ برای مدیریت تبعات این حمله، استراتژی مشخصی دارد یا نه.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  شش نامزد پیشتاز حزب دمکرات سه شنبه شب درحالی که سه هفته تا اولین رای گیری ایالتی باقی مانده، مشغول مناظره در ایالت آیووا بوده اند.

آنها که برای کسب نامزدی حزب و رقابت با دونالد ترامپ در انتخابات نوامبر ۲۰۲۰ تلاش می کنند به طور مفصل به سیاست آمریکا در قبال ایران پرداختند و خروج آقای ترامپ از توافق اتمی را علت تشدید تنش با ایران دانستند.

پیت بوتجج، شهردار سابق شهر "سات بند" ایندیانا و سناتور ایمی کلوباچر گفتند که خروج از برجام مهار حکومت ایران را دشوارتر کرده و تاکید کردند که برای حفظ برجام تلاش خواهند کرد.

بوتجج تصمیم ترامپ برای خروج از توافق اتمی ۲۰۱۵ میان ایران و قدرت ها را به رویارویی دو کشور در پی ترور هدفمند [سپهبد] قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه در حمله پهپاد آمریکایی در بغداد گره زد.

او گفت خروج از برجام "به زنجیره ای از حوادث دامن زد که اکنون با آن دست و پنجه نرم می کنیم و ما را بیش از پیش به سوی جنگی کامل سوق می دهد."

سناتورها ایمی کلوباچر، برنی سندرز، الیزابت وارن به علاوه جو بایدن، پیت بوتجج و تام استیر، سرمایه‌دار و فعال، در این مناظره شرکت داشتند.

در این مناطره از نامزدها سوال شد آیا بدون تاییدیه کنگره حاضر به شروع درگیری نظامی خواهند بود.

همه آنها از ترور سپهبد قاسم سلیمانی در اوایل ماه جاری انتقاد و این سوال را مطرح کرده اند که آیا ترامپ برای مدیریت تبعات این حمله، استراتژی مشخصی دارد یا نه. آن ها همچنین صداقت دولت ترامپ در توجیه ترور سردار سلیمانی را زیر سوال برده اند.

جو بایدن در پاسخ به این سوال که آیا دولت او متفاوت از دولت باراک اوباما خواهد بود که به گفته مجریان مناظره بدون مجوز کنگره دست به اقدام نظامی زد، جواب کاملا صریحی نداد. او گفت که دولت اوباما برای این کار مجوز داشت و به مجوزهایی که مجلس نمایندگان و سنا قبلا وضع کرده بودند اشاره کرد.

بوتجج گفت که این مجوز باید "دوباره درخواست شود" که بایدن با آن موافقت کرد.

 بوتجج گفت: "وقتی سربازان ما در نیجر کشته شدند، بعضی از اعضای کنگره حتی نمی دانستند ما آنجا نیرو داریم."

سناتور وارن گفت او برای اقدام نظامی از کنگره مجوز خواهد خواست - مگر در مواردی که خطر قریب الوقوع باشد.

"رای کافی در سنا"

همزمان چاک شومر رهبر اقلیت دمکرات سنا سه شنبه گفت که به اعتقاد او ۵۱ سناتور هستند که از قطعنامه اختیارات جنگ رئیس جمهور حمایت خواهند کرد. این قطعنامه مانع اقدام بیشتر نظامی ترامپ خواهد شد.

این قطعنامه که نسخه مشابه آن روز ۱۰ ژانویه توسط دمکرات ها در مجلس نمایندگان تصویب شده بود "قطعنامه موازی" خوانده می شود و حتی اگر در سنا تصویب شود برای امضا تسلیم رئیس جمهور نخواهد شد و مانند قوانین کشور قدرت اجرایی ندارد.

این طرح به قانون اختیارات جنگی ۱۹۷۳ استناد می کند که به کنگره امکان می دهد قدرت رئیس جمهور در وارد کردن نیروهای مسلح به مناقشه های نظامی را مهار کند.

با این حال همچنان سوالاتی حقوقی پیرامون این موضوع که آیا کنگره می تواند با استفاده از قطعنامه ای "موازی" رئیس جمهور را به کسب مجوز جنگ ملزم کند، وجود دارد.

تهدید مجلس نمایندگان

از سوی دیگر رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان کنگره روز سه شنبه مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا را تهدید کرد در صورتی که اطلاعات مربوط به دستور دونالد ترامپ برای هدف گرفتن  سپهبد قاسم سلیمانی را ارائه نکند برای او احضاریه صادر خواهد کرد.

الیوت انگل نماینده دمکرات در آغاز جلسه ای که از پومپئو دعوت شده بود در آن شرکت کند اما حضور نیافت گفت: "اگر پومپئو نمی خواهد با کمیته همکاری کند، در آن صورت ما قویا سایر گام ها را برای آینده در نظر خواهیم گرفت، از جمله صدور احضاریه را."

او گفت که نامه ای به وزرای خارجه و دفاع خواهد فرستاد تا خواستار اطلاعاتی درباره حمله اخیر در عراق شود.

دمکرات ها که از توضیح دولت در مورد توجیه ترور سپهبد قاسم سلیمانی راضی نشده اند به دولت فشار آورده اند اطلاعاتی بیشتری دهد.

منبع: جام نیوز

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.