سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کنعانی مقدم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

کشور‌های نفتی در منطقه؛ سد محکمی در برابر یکجانبه گرایی آمریکا در اعمال تحریم‌ها

کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: کشور‌های نفتی در منطقه، سد محکمی در برابر یکجانبه گرایی واشنگتن در تحریم‌ها هستند.

حسین کنعانی مقدم کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اینکه چین با تحریم‌های یکجانبه و ناعادلانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران مخالفت کرده و آن را مغایر با قوانین بین المللی دانسته، اظهار کرد: با توجه به تصمیمات رئیس جمهور چین درباره تعمیر روابط استراتژیک و انعقاد قرارداد‌های دراز مدت با جمهوری اسلامی ایران در خصوص مسائل اقتصادی، نظامی، امنیتی و روابط دو جانبه، عملا پکن از دایره اعمال تحریم‌ها علیه تهران خارج شده و معتقد است که تحریم‌های یک جانبه واشنگتن بر اساس قوانین داخلی این کشور  انجام شده است و مورد تایید سازمان ملل نیست.

او افزود: چین علاوه بر انعقاد قرارداد‌های توسعه و سرمایه گذاری با جمهوری اسلامی ایران در مانور مشترک نظامی روسیه، ایران و چین در خلیج‌فارس هم شرکت کرده و این موضوع در عین  بی سابقه بودن  یک زنگ خطری برای آمریکایی‌ها بوده است.

کنعانی مقدم تصریح کرد: به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها برای اینکه چین را مجبور به عقب نشینی در  روابط با ایران کنند، به دنبال این هستند که با فشار‌های تجاری به پکن، این کشور را عقب برانند، چراکه در اقتصاد جهانی آمریکایی‌ها یکه‌تاز اقتصاد جهان نیستند بلکه قدرت‌هایی مانند چین، روسیه، هند و کشور‌های نفتی در منطقه عملا سد محکمی بر یکجانبه گرایی واشنگتن در تحریم‌ها هستند.

کارشناس مسائل سیاست خارجی در پاسخ به اینکه برای گسترش بیش از پیش اتباط ایران و چین چه باید کرد، گفت: چینی‌ها یک مصوبه‌ای در کنگره این کشور درمورد یک جاده یک کمربند، یا همان راه ابریشم داشتند، در آنجا تکلیف را برای رئیس جمهور چین تعیین کردند و بر آن اساس تا ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای ایران تنظیم کردند که بر اساس آن خط نفت، گاز، راه کشتیرانی، هوایی و برق را در نظر گرفتند. همه این‌ها در ایران انجام خواهد شد و کشور ما را به بزرگترین شاهراه انرژی تبدیل خواهد کرد.

او افزود: جمهوری اسلامی ایران باید طرح‌ها و مصوبات بین تهران و پکن را عملیاتی کند و اگر فرصت‌ها را از دست دهد، متضرر می‌شود، در حال حاضر پاکستان از این منابع استفاده کرده و اکنون درخواست منابع جدید کرده است. در واقع در این شرایط اقتصادی کشورمان باید کار ویژه‌ای مخصوص جذب سرمایه خارجی را دنبال کند.

کنعانی مقدم ادامه داد: چین یکی از بزرگترین مصرف کننده‌های انرژی ایران است و می‌تواند در رابطه با سرمایه گذاری در کشور ما مطمئن باشد که نفت و گاز خود را تامین کند و دچار بحران انرژی نشود.

گفتنی است؛ «گنگ شوانگ» وزیر خارجه چین در نشستی مطبوعاتی در واکنش به تحریم‌های آمریکا علیه ایران که شرکت‌های چینی را هدف قرار داده، گفت که پکن و چین همکاری متقابل مفیدی برای سال‌های طولانی در تمامی زمینه‌ها در چارچوب حقوق بین الملل به انجام رسانده اند و این کار، منافع کشور سومی را تضعیف نمی‌کند. باید به این مسأله احترام گذاشت. ما از آمریکا می‌خواهیم فورا تمامی اقدامات اشتباه خود در زمینه تحریم‌ها علیه شرکت‌های بین المللی را متوقف کند.


بیشتر بخوانید:آمریکا در موقعیتی قرار ندارد که پکن را در خرید نفت از ایران تهدید کند 


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.