او ادامه داد: عملکرد مثبت جمهوری اسلامی ایران در عمل به تعهداتش نشان می دهد که کشورمان همواره تلاش داشته با آژانس و جامعه جهانی در چارچوب قوانین جاری و توافقات برجام همکاری کند، اما با خروج ایالات متحده آمریکا از برجام و کارشکنی های سه کشور اروپایی انگلیس آلمان و فرانسه ، کشورمان ناچار به کاهش تعهدات خود به صورت گام به گام شد.
کارشناس سیاست خارجی بیان کرد: در حال حاضر مدیرکل آژانس باید یک نوع بازنگری و بررسی در سیاست های خود اعمال کند، به دلیل اینکه عملکرد آژانس تحت فشار آمریکا و کشورهای غربی تعریف می شود. اما به نظر می رسد مدیر کل جدید آژانس سعی می کند به نوعی استقلال این نهاد بین المللی را حفظ کند. باید در انتظار بود ودید که آیا مدیرکل آژانس سیاست های گذشته این نهاد را ادامه خواهد داد یا به طورمستقل عمل خواهد کرد و تحت تاثیر فشارهای آمریکا قرار نمی گیرد.
هانی زاده تصریح کرد: به نظر می رسد طی روزهای آینده مذاکرات فشرده ای بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی آغاز خواهد شد که خروجی این مذاکرات در صورت توافق طرفین می تواند به نفع آژانس و ایران خاتمه پیدا کند اما در حال حاضر آژانس رویکرد شفافی نسبت به ایران ندارد.
کارشناس سیاست خارجی در پایان خاطر نشان کرد: قاعدتا ایران مایل است همکاری های خود را در برجام با آژانس بین المللی اتمی ادامه دهد، ولی این امر نباید به صورت یکجانبه باشد. کشورمان انتظار دارد گام مهمی در راستای اجرایی کردن برجام بردارد و سایر کشورها را هم وادار کند که در این خصوص گام های بهتر و مثبت تری بردارند.
بیشتر بخوانید:دیدار غریب آبادی با مدیرکل جدید آژانس
انتهای پیام/