سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ازدواج با دختر بزرگ‌تر؛ آری یا نه؟

طبق جدیدترین آمار اعلام شده توسط سازمان ثبت احوال در ۱۲ درصد از ازدواج‌های ثبت شده، مرد و زن هم سن و در ۱۱ درصد زن بزرگ‌تر از مرد بوده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ازدواج پسر با دختر بزرگ‌تر از خود، به طور کلی مورد توصیه روان‌شناسان نیست. با این حال، هر دختر و پسری قبل از گرفتن چنین تصمیمی باید از همه جوانب تصمیم‌شان آگاه باشند تا در آینده برایشان مشکلات کمتری ایجاد شود. داستان این هفته و تحلیل آن، به این موضوع پرداخته است.

رابطه‌مان بیشتر مادر و پسری بود تا زن و شوهری!

دانشجوی کارشناسی بودیم که با هم آشنا شدیم، خودم و گلاره را می‌گویم. همان روز اولی که سرکلاس دیدمش، به همان حالتی دچار شدم که اسمش را می‌گذارند «عشق در نگاه اول»! نقشه‌های زیادی در ذهنم ریختم برای آن‌که سر صحبت را باز کنم و بیشتر با او آشنا شوم. نقشه‌ها گرفت و بعد از مدت کوتاهی صحبت و تحقیق بیشتر درباره او و خانواده‌اش، تصمیم گرفتم از او خواستگاری کنم. درست همان روز خواستگاری بود که فهمیدم «گلاره»، ۱۰ سال از من بزرگ‌تر است.

هرچند ظاهرش این اختلاف سنی را نشان نمی‌داد، شاید به این دلیل که من هنوز در سن و سالی نبودم که درک درستی از این مسئله داشته باشم. همان‌طور که انتظار می‌رفت، خانواده‌ام در اولین واکنش با چنین ازدواجی به شدت مخالفت کردند. مادرم می‌گفت: «از قدیم گفتند مرد باید توی سن و قد، از زنش بالاتر باشه!» پدرم می‌گفت: «پسرجون، وقتی با زنی که این‌قدر از خودت بزرگ‌تره ازدواج کنی، زنت به تو به چشم یه بچه نگاه می‌کنه، حرفت ارزش نداره براش!». من، اما اهمیتی به حرف‌هایشان نمی‌دادم. می‌گفتم شما بیش از حد سنتی فکر می‌کنید و دنیای امروز، دنیای تفاهم و عشق است.

اگر این دو وجود داشته باشد، دیگر تفاوت سنی هیچ اهمیتی ندارد! به گلاره دل بسته بودم و در کنار مخالفت خانواده، با او ازدواج کردم. ماه‌های اول همه چیز خوب بود، همان زندگی رویایی که آرزویش را داشتم، اما مشکلات ریز و درشت، کم کم خودشان را نشان دادند.

گلاره روی ارتباط من با زن‌های دیگر، بسیار حساس بود. گاهی سرزده به محل کارم می‌آمد و بعد، تا چند روز در خانه بحث و جدل داشتیم. انگار همیشه ترس از رها شدن داشت، ترس از مورد خیانت واقع شدن. رفتار‌های کنترل کننده گلاره در مسائل مختلف به مرور زمان بیشتر می‌شد تا جایی‌که گاهی احساس می‌کردم رابطه ما بیشتر به رابطه مادر و پسر شباهت پیدا کرده تا رابطه زن و شوهر! احساس می‌کردم در این زندگی، آن قدر‌ها که باید «مرد» نیستم، آن احترامی را که به عنوان یک مرد باید در زندگی داشته باشم، ندارم و رابطه ما روز به روز سردتر می‌شد. همه این‌ها در حالی بود که من بعد از ازدواج با گلاره، با خانواده خودم قطع رابطه کرده بودم و خلأ عاطفی دوری از خانواده‌ام، بیش از پیش آزارم می‌داد. از یک جایی به بعد، آن‌قدر فاصله عاطفی ما زیاد شد که خود گلاره به من پیشنهاد طلاق داد و من هم پذیرفتم. حالا یک سالی هست که از یکدیگر جدا شده‌ایم و من گاهی با خودم فکر می‌کنم که کاش قبل از تصمیم نهایی برای شروع زندگی‌مشترک، اطلاعات بیشتری در این باره کسب می‌کردم.
نکته: ذکر یک داستان به معنای بسط آن به همه مصادیق نیست.

نظرکارشناس
این ازدواج‌ها مورد توصیه
روان‌شناس‌ها نیست
ازدواجی که در آن خانم از آقا بزرگ‌تر باشد، چیزی است که معمولا مورد توصیه روان شناسان نیست. البته اگر این اختلاف سنی در حد چند ماه یا یکی دو سال باشد، شاید چندان حائز اهمیت نباشد، اما در اغلب موارد، ازدواجی که در آن خانم بیش از سه سال بزرگ‌تر باشد، می‌تواند پیش‌بینی کننده مشکلاتی در زندگی‌مشترک باشد. از جمله عواملی که موجب ایجاد مشکل در چنین ازدواج‌هایی می‌شود، انگیزه آقایان از این ازدواج‌هاست.

ازدواج با انگیزه شرایط مالی خوب دختر

گاهی پسر‌ها به این دلیل با دختر‌های بزرگ‌تر از خودشان ازدواج می‌کنند که آن‌ها موقعیت شغلی و درآمد خوب، مسکن یا امکانات رفاهی دیگر دارند. درواقع انگیزه ازدواج، مادی است نه عاطفی و به طور مسلم در چنین ازدواجی احتمال شکست بالاست. گاهی هم پسر‌ها به دلیل عقده‌ها و کمبود‌هایی که در زمینه مهر و محبت مادری دارند، سراغ زن‌های بزرگ‌تر از خودشان برای ازدواج می‌روند. در این‌جا شاید انگیزه عاطفی باشد، اما یک انگیزه ناسالم برای رابطه ازدواج است. گاهی هم دختر و پسر بر مبنای عشق و تفاهم و با انگیزه سالم ازدواج می‌کنند، اما باز هم این اختلاف سنی، مشکل ایجاد می‌کند. خانم‌ها ممکن است به لحاظ ظاهری زودتر شکسته شوند و همین مسئله، موجب ایجاد نگرانی‌هایی در آن‌ها می‌شود که به زندگی مشترک صدمه می‌زند.

مردی که احساس اقتدار نمی‌کند

از آن‌جا که مرد‌ها به لحاظ روان شناختی دیرتر از زن‌ها به بلوغ فکری می‌رسند، بهتر است با زنی که چند سال از خودشان کوچک‌تر است، ازدواج کنند، اما در رابطه‌ای که زن از مرد بزرگ‌تر است، این مسئله بیش از پیش پررنگ می‌شود و به اختلافات دامن می‌زند، زیرا مرد احساس می‌کند آن اقتدار و مدیریت مردانه را در زندگی ندارد و برعکس، زن نقش مقتدر و مدیر را در زندگی ایفا می‌کند.
نمونه‌های موفق هم داشتیم، اما ...

البته مواردی هم وجود داشته که چنین ازدواج هایی، نتیجه خوبی داشته و زوجین به لحاظ روانی و عاطفی به قدری پخته و آگاه بوده‌اند که توانسته‌اند زندگی مشترک مطلوبی بنا کنند، اما این موارد به دلیل فراوانی کم باعث شده‌اند تا به طور کلی، ازدواج با اختلاف سنی معکوس نه تنها توصیه نشود بلکه متخصصان این حوزه، جوانان را از آن نهی کنند.

منبع: روزنامه خراسان

انتها یپیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.