سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس کنترل دخانیات مطرح کرد:

تحمیل هزینه ۳۰هزار میلیاردی استعمال دخانیات به حوزه سلامت

ولیزاده گفت: ۳۰ هزار میلیارد تومان هزینه در حوزه سلامت به دلیل درمان بیماری‌های ناشی از استعمال دخانیات تحمیل شده است.

بهزاد ولیزاده رئیس اداره کنترل و دخانیات وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به سهم ۵۰ درصدی وزارت بهداشت از مالیات و دخانیات اظهار کرد: بر اساس دستورالعمل ابلاغی سهم وزارت بهداشت از مالیات بر دخانیات در حدود ۵۰ درصد است که در این میان وزارت بهداشت و آموزش و پرورش به ترتیب ۳۰ و ۲۰ درصد دیگر مالیات بر دخانیات به آن‌ها اختصاص داده می‌شود.

او ادامه داد: بر اساس ماده ۷۳ قانون برنامه ششم توسعه سهم هر یک از دستگاه‌ها از مالیات بر دخانیات مشخص شده است و بر خلاف اخبار منتشر شده وزارت بهداشت با هدف کسب درآمد به دنبال افزایش مالیات بر انواع محصولات دخانی نیست هرچند که این قانون مالیات بر سیگار و اختصاص درآمد آن به وزارت بهداشت هیچ وقت اجرا نشده است و تمامی اقدامات پیشگیری و درمان ناشی از مصرف محصولات دخانی از محل مالیات بر دخانیات نبوده و وزارت بهداشت آن را از سایر بخش‌ها اعتبار درمان افراد را تأمین می‌کند.

ولیزاده تأکید کرد: بخشی از درآمد مالیات بر دخانیات مربوط به سازمان‌های مردم نهاد برای آموزش، پیشگیری و ترویج کاهش مصرف دخانیات است که متأسفانه این بودجه نیز برای آن‌ها محقق نشده است و این نهاد‌های مردمی اعتباری برای انجام این گونه اقدامات دریافت نکرده‌اند.

رئیس اداره کنترل و دخانیات وزارت بهداشت بیان کرد: به دلیل استعمال دخانیات و درمان بیماری‌های ناشی از آن ۳۰ هزار میلیارد تومان خسارت بر حوزه سلامت تحمیل می‌شود که کل مالیاتی که برای دخانیات وضع شده در حدود ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است که در سال گذشته تنها هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان محقق شده است که سهم وزارت بهداشت در حدود ۹۰۰ میلیارد تومان بوده است که این رقم بسیار کمتر از تحمیل هزینه ۳۰ هزار میلیاردی بر نظام ارائه خدمات بهداشتی درمانی کشور خواهد بود.


بیشتر بخوانید: قلیان و ضررهای جدی برای سلامتی انسان


او ادامه داد: بر اساس قانون مالیات در خرده فروشی محصولات دخانیات باید در حدود ۷۰ درصد باشد که اگر این قانون رعایت می‌شد ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد نصیب دولت می‌شد و به دلیل افزایش قیمت ما شاهد کاهش مصرف انواع دخانیات در کشور می‌شدیم.

ولیزاده اظهار کرد: به ازای هر ۱۰ درصد افزایش مالیات محصولات دخانی ما شاهد کاهش ۵ درصدی مصرف آن هستیم.

او اگر در خرده فروشی دخانیات حدود ۷۵ درصد مالیات اخذ شود ما شاهد کاهش مصرف ۳۰ درصدی انواع محصولات دخانی در کشور خواهیم بود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.