سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

آخرین آمار فوتی‌ها و مصدومان سیل در کشور/ هشدار‌های مهم به سیل زدگان در جنوب ایران

سیل سه استان جنوبی کشور به ویژه سیستان و بلوچستان را درگیر کرده است و مردم باید برای حفظ جان خود توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند.

به گزارش  خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، چند روزی است که مردم سیستان و بلوچستان گرفتار  سیل شده اند و شدت سیلاب به حدی است که راه ارتباطی بسیاری از مناطق روستایی قطع شده و تنها راه امدادرسانی بالگردهای امدادی است، همچنین محورهای ارتباطی ۵۰۰ روستا و  ۲۶  مسیر فرعی قطع شده است.
 
۱۳۰ روستا در خاموشی به سر می برند و  ۳۰۰ روستا در مناطق مرکزی و جنوبی با مشکل آب آشامیدنی مواجه هستند، همچنین بخش کشاورزی از جمله باغات موز و مزارع در شهرستان‌های کنارک، چابهار و دلگان آسیب دیده اند و شبکه ارتباط تلفن در شهرستان‌های نیکشهر، فنوج، بخش‌هایی از دلگان، سرباز، کنارک و قصرقند قطع شده بود، بسیاری از منازل مسکونی ساکنان مناطق سیل زده آسیب دیده اند و خطر ریزش وجود دارد.

سیل در مناطق سیل زده شماری کشته و مصدوم هم بر جای گذاشته است و تنها راه نجات خانم های باردار در برخی مناطق استفاده از بالگردهای اورژانس است.

سیل؛ سومین بلای طبیعی با مرگ و میر بالا در جهان

آرزو دهقانی دانشجوی دکترای تخصصی سلامت در بلایا و فوریت‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان بیان کرد: بر اساس آخرین گزارش جهانی در مورد بلایا سومین حادثه با مرگ و میر بالا در سال ۲۰۱۸، سیل بوده است.

او افزود: در بررسی‌های صورت گرفته از سال ۱۹۹۵ تا سال ۲۰۱۵ (در یک بازه ۲۰ ساله) بیش از ۴۳ درصد از بلایای طبیعی که در سراسر جهان رخ داده، سیل بوده است. در کشور ما نیز از اسفند ماه سال گذشته شاهد چندین سیل در اقصی نقاط کشور بوده ایم و متاسفانه اکنون مردم سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی کشور درگیر سیل شده اند.

آخرین آمار فوتی‌ها و مصدومان سیل در سه استان کشور

مجتبی خالدی سخنگوی اورژانس کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان با اشاره به آخرین آمار مصدومان و فوتی‌ها بر اثر سیل در جنوب کشور اظهار کرد: تاکنون بر اثر سیل ۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند که دو فوتی در هرمزگان و ۲ فوتی در سیستان و بلوچستان بوده است. همچنین ۴ مصدوم بر اثر وقوع سیل داشتیم و به ۲۴ خانم باردار و ۲۰۰ نفر از مردم در مناطق سیل زده خدمات درمانی داده شده است.

او گفت: در ایرانشهر ۲۹۰ روستا، در هرمزگان بندرجاسک و حاجی آباد و در جنوب جیرفت در استان کرمان با مشکل سیل مواجه هستند.

خالدی ادامه داد: در هرمزگان مشکل ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مناطق سیل زده مرتفع شده است و دانشگاه علوم پزشکی توانایی ارائه خدمات را در حوزه سلامت دارد. علوم پزشکی جیرفت نیز خدمت رسانی به مردم مناطق سیل زده در جنوب کرمان را به خوبی مدیریت می‌کند.


بیشتر بخوانید: چند نکته بهداشتی و درمانی هنگام وقوع سیل


نیاز سیل زدگان سیستان و بلوچستان به محل اسکان و آب آشامیدنی

سخنگوی اورژانس کشور با اشاره به مشکل مردم در سیستان و بلوچستان بر اثر وقوع سیل اظهار کرد: در محدوده ایران شهر سیستان و بلوچستان و شهر‌هایی مثل چابهار، سرباز، کنارک و نیکشهر مشکلاتی وجود دارد و بیشتر نیاز مردم اسکان، تغذیه و آب آشامیدنی سالم است.

او گفت: از نظر خدمات بهداشتی،درمانی و فوریت های پزشکی مشکلی وجود ندارد و خدمات درمانی مناسب در بیمارستان‌ها به مردم داده می‌شود. اورژانس کشور در این مناطق نیز در حالت آماده باش قرار دارد و مشکلی در حوزه فوریت‌های پزشکی نداریم.

تیم بهداشتی و آمبولانس ویژه به مناطق سیل زده

خالدی با اشاره به اعزام تیم بهداشتی و فوریت‌های پزشکی به مناطق سیل زده در استان سیستان و بلوچستان گفت: یک تیم بهداشت محیط، مبارزه با بیماری‌ها و بهداشت خانواده به همراه یک دستگاه خودروی ارتباطات و یک دستگاه آمبولانس  «فور ویل درایو» (آمبولانس‌های دو دیفرانسیل) به مناطق سیل زده ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان اعزام شده است.

او تصریح کرد: همچنین بالگرد اورژانس از گناباد به سیستان و بلوچستان اعزام شده است و در مجموعه ۳ بالگرد ایرانشهر، گناباد و ایرانشهر به سیل زدگان خدمات فوریت‌های پزشکی می‌دهند.

احتمال بروز بیماری های گوارشی و فصلی در مناطق سیل زده

سخنگوی اورژانس کشور با اشاره به احتمال بروز بیماری بعد از وقوع سیل در مناطق سیل زده اظهار کرد: ما آماده هستیم تا در ۷۲ ساعت آینده در صورت مراجعات مردم در مناطق سیل زده به دلیل بیماری‌های فصلی مانند سرماخوردگی و بیماری‌های گوارشی بتوانیم خدمات مناسب به مردم بدهیم چرا که به دلیل مصرف آب آشامیدنی ناسالم در روستا‌ها احتمال بروز بیماری‌های گوارشی در روز‌های آینده وجود دارد.

او به چند توصیه بهداشتی برای مردم در مناطق سیل زده اشاره کرد و گفت: مردم در مناطق سیل زده با توجه به چند نکته اساسی می‌توانند سلامت خود و عزیزانشان را حفظ کنند.

خالدی ادامه داد: مردم در مناطق سیل زده در خانه‌های آسیب دیده که احتمال ریزش در آن‌ها وجود دارد مستقر نشوند و به محل اسکان جمعیت هلال احمر مراجعه کنند و در آن‌جا مستقر شوند.

انتقال خانم‌های باردار و بیماران خاص به مراکز درمانی با اورژانس

سخنگوی اورژانس کشور بیان کرد: خانواده‌هایی که خانم باردار دارند با اورژانس تماس بگیرند تا خانم باردار را با آمبولانس به مرکز اداره خدمات زنان و زایمان منتقل کنیم.

سخنگوی اورژانس کشور با اشاره به خدمات اورژانس به بیماران در مناطق سیل زده اظهار کرد: اورژانس بیماران خاص مانند بیماران کلیوی، دیالیزی را به مراکز مجهز دارای تجهیزات منتقل می‌کند تا بتوانند از خدمات مورد نیاز بهره‌مند شوند، همچنین به کودکان نیازمند شیرخشک‌های ویژه امداد رسانی می‌کند.

بیماری هایی که جان سیل زدگان را تهدید می کند

غلامرضا معصومی عضو هیئت علمی گروه طب اورژانس و گروه سلامت در بلایا و فوریت‌ها و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان با اشاره به خطر بروز مسمومیت پس از وقول سیل اظهار کرد:  مردم برای پیشگیری از مسمومیت و بیماری و حفظ سلامتی و به دلیل احتمال آلودگی مواد غذایی از غذا‌های کنسرو شده و آب معدنی یا از آب جوشیده سرد شده استفاده کنند.

او افزود: پس از بروز سیل ممکن است برخی بیماری‌های عفونی شیوع پیدا کند، احتمال بروز بیماری‌های عونی چون وبا و هپاتیت A پس از وقوع سیل وجود دارد و لذا برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری‌ها مواد خوراکی و غذایی را که به آب سیل آلوده شده‌اند حتماً دور بریزید.

توصیه هایی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری در مناطق سیل زده

معصومی گفت: همچنین پس از وقوع سیل احتمال شیوع بیماری‌های عفونی مانند عفونت‌های دستگاه گوارش از انواع میکروب و ویروس‌ها نیز وجود دارد که باید مراقبت‌های بهداشتی فردی و عمومی و بهداشت آب و غذا به عمل آید و سیل زدگان دستهایشان را مرتب با آب و صابون بشویند.

 عضو هیئت علمی گروه سلامت در بلایا و فوریت‌های علوم پزشکی ایران ادامه داد: پس از وقوع سیل، احتمال ابتلا به تب تیفوئید یا حصبه، وبا، هپاتیت A، لپتوسپیروزیس، ‌مالاریا و تب دنگی وجود دارد.سیل زدگان به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های ناشی از آلودگی آب و غذا و بیماری‌های ناشی از ناقلین آب را قبل از مصرف بجوشانند و مواد غذایی را به خوبی بپزند.

معصومی با اشاره به علائم هشداردهنده بیماری های عفونی و گوارشی گفت: هموطنان در صورت مشاهده تب ادامه‌دار، سردرد، یبوست، تهوع و کاهش اشتها ، اسهال آبکی با دفعات بالا، تهوع و استفراغ سریعا به درمانگاه مراجعه کنند.

خطر حمله مار در مناطق سیل زده

 عضو هیئت علمی گروه سلامت در بلایا و فوریت‌های علوم پزشکی ایران گفت: سیل زدگان در صورت زخمی شدن بلافاصله تمام زخم ها را با صابون و آب پاک کنند. اگر پوست یا چشم در تماس با مواد خطرناک قرار گرفت با آب ضدعفونی شده کامل آن را بشویند.

او با اشاره به احتمال حمله جانوران پس از وقوع سیل گفت: سیل زدگان اگر دچار مار گزیدگی شدند پوست اطراف محل گزیدگی را نشویند، آرامش و خونسردی خود را حفظ کنند و با اورژانس تماس بگیرند، تا رسیدن نیروهای اورژانس بنشینند و یا دراز بکشند و عضو دچار گزیدگی را پایین تر از سطح قلب قرار دهند و روی محل گزیدگی یک پارچه تمیز بیندازند.

توصیه های حیاتی برای نجات جان در هنگام سیل

دهقانی ضمن هشدار به سیل زدگان جنوب کشور تاکید کرد: از مردم عزیز در مناطق سیل زده این تقاضا را دارم که اخبار رسمی را پیگیری کنند تا در صورت هشدار و دستور تخلیه، به سرعت محل را ترک کنند و جان خود و خانواده را نجات دهید. قبل از ترک منزل گاز، برق و آب را قطع کنید و سپس به ارتفاعات همچونی بالای تپه بروید و در محل‌هایی پناه بگیرید که دور از رودخانه، نهر و جویبار باشد. بهتر است از جویبار، رودخانه ها، کانال خالی، فاضلاب، تنگه‌ها حتی اگر آرام هستند دور شوید، چون امکان طغیان اب وجود دارد.

او افزود: وارد آب که ارتفاعش بیش از زانوی شماست نشوید. به هیچ عنوان در جریان سیل راه نروید و یا در آن شنا نکند و وارد سیلاب نشوید، زیرا احتمال دارد در تماس با خطوط نیروی برق سیل دارای جریان برق باشد و دچار برق گرفتگی شوید و البته ممکن است جریان سیلاب به یکباره قوی شده و باعث غرق شدگی شود.

دهقانی گفت: متاسفانه عکس هایی منتشر شده است که مردم برای فرار از سیل بالای نخل رفته اند اما باید توجه داشته باشند که در هنگام وقوع سیل درختان محل امنی برای بالا رفتن و پناه گرفتن نیستند و در صورت طغیان آب باید از آنها فاصله گرفت. چون احتمال شکستن درختان وجود دارد.

خطر رانندگی در سیل را جدی بگیرید

او تاکید کرد: در هنگام وقوع سیل در سیلاب رانندگی نکنید زیرا در بیشتر خودرو‌ها ارتفاع ١٥ سانتیمتر آب می‌تواند به کف برسد و کنترل آن را مختل کند یا حتی باعث توقف حرکت آن شود. خودرو و وسیله‌نقلیه، محل امنی در مقابل سیل نیست و اگر وسیله‌نقلیه شما (به علت فرورفتن در آب یا گل) از حرکت ایستاد فوری باید وسیله نقلیه را ترک کنید.

دهقانی بیان کرد: از آب سیل برای شستن ظروف، دست و صورت، تهیه غذا و نوشیدن و حتی شستن لباس استفاده نکنید. هموطنان عزیز در صورت بازگشت به منزل بسیار مراقب باشند زیرا ممکن است با برخی حیوانات وحشی از جمله جوندگان و مارها مواجه شوند. در طول سیل مارها و جوندگان خانه خود را از دست می دهند، لذا برای یافتن پناهگاه جدید و غذا به داخل خانه‌ها وارد می شوند.

او افزود: وقتی به بیرون از منزل می روید چکمه های کاری مناسب و دستکش و شلوار بلند برای محافظت از پاهای خود بپوشید. با پای برهنه راه نروید و بدون دستکش به گل و لای دست نزنید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.