برخی چایها نشان داده اند که به تسکین حالت تهوع به هر دلیلی، از بیماری حرکت تا عوارض شیمی درمانی و بارداری کمک میکنند. در ادامه با برخی از بهترین چایها برای مقابله با حالت تهوع بیشتر آشنا میشویم.
چای بابونه
چای بابونه از گیاه گلدار بابونه که عطر و طعمی خاص و فواید سلامت مختلف را ارائه میکند، تهیه میشود.
در پزشکی سنتی، بابونه برای آرامش عضلات دستگاه گوارش و درمان شرایطی مانند بیماری حرکت، حالت تهوع، استفراغ، گاز، و سوء هاضمه استفاده شده است.
نتایج مطالعهای که طی یک بازه زمانی ۴ ماهه و با حضور ۶۵ زن که تحت شیمی درمانی قرار داشتند، انجام شد، نشان داد مصرف ۵۰۰ میلی گرم عصاره بابونه دو بار در روز به کاهش تعداد دفعات استفراغ کمک کرده است.
در همین حال، مطالعهای با حضور ۱۰۵ زن نشان داد که مصرف عصاره بابونه تاثیرگذاری بیشتری نسبت به زنجبیل در کاهش حالت تهوع و استفراغ ناشی از بارداری داشته است.
با این وجود، به این نکته اشاره شده است که زنان باردار باید پیش از نوشیدن چای بابونه با پزشک خود مشورت کنند، زیرا این نوشیدنی و چایهای گیاهی دیگر ممکن است خطری برای بارداری آنها ایجاد کند.
در شرایطی که این مطالعات عصارههای بسیار غلیظ بابونه را مورد بررسی قرار داده اند، چای بابونه نیز ممکن است آثاری مشابه را ارائه کند.
برای تهیه چای بابونه، شما میتوانید یک قاشق غذاخوری (۲ گرم) بابونه خشک شده را در یک فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) آب جوش برای ۵ تا ۱۰ دقیقه دم کنید.
چای زنجبیل
چای زنجبیل یک نوشیدنی گیاهی است که از ریشه زنجبیل تهیه میشود. این ریشه هزاران سال است که به عنوان درمانی طبیعی برای حالت تهوع استفاده میشود و افزودن آن به آبنبات ها، قرص ها، و محصولات جویدنی برای تسکین ناراحتی معده رایج است.
یک بررسی که شامل ۹ مطالعه میشد، نشان داد که زنجبیل حالت تهوع و استفراغ ناشی از بیماری صبحگاهی، شیمی درمانی، برخی داروها و عمل جراحی را تسکین میدهد.
مطالعهای دیگر با حضور ۵۷۶ نفر که تحت شیمی درمانی قرار داشتند، نشان داد که مصرف ۰.۵ تا ۱ گرم زنجبیل در مقایسه با گروهی که دارونما دریافت میکردند، به طور قابل توجهی شدت حالت تهوع را کاهش داده است.
اگرچه بیشتر مطالعات بر عصارهها و مکملهای بسیار غلیظ زنجبیل متمرکز بوده اند، این احتمال وجود دارد که چای زنجبیل نیز فوایدی مشابه را ارائه کند.
برای تهیه چای زنجبیل میتوانید یک تکه زنجبیل را پوست گرفته و رنده کنید. سپس به آن آب جوش اضافه کنید و با توجه به این دوست دارید قدرت عطر و طعم این نوشیدنی چه اندازه باشد اجازه دهید ۱۰ تا ۲۰ دقیقه دم بکشد. سپس، آن را از صافی عبور داده و اندکی عسل، دارچین یا لیمو به چای اضافه کنید.
چای عسل لیمو
چای عسل لیمو یک نوشیدنی محبوب است که عطر و طعم تازه و طراوت بخش لیمو را با شیرینی عسل ترکیب میکند.
مطالعات مختلف نشان داده اند که رایحه لیمو به تنهایی نیز میتواند به تسکین حالت تهوع کمک کند.
به عنوان مثال، مطالعهای با حضور ۱۰۰ زن باردار نشان داد که بو کردن روغن اساسی لیمو به کاهش چشمگیر حالت تهوع و استفراغ منجر شده است.
در همین حال، عسل به متعادل کردن محتوای اسیدی لیمو کمک میکند. همچنین، عسل از خواص ضد باکتری برخوردار است که ممکن است از انسان در برابر عفونتهایی که میتوانند به حالت تهوع منجر شوند، محافظت کند.
آماده کردن چای عسل لیمو راحت است. شما میتوانید ۲ قاشق چایخوری (۱۰ میلی لیتر) آبلیمو تازه و ۲ قاشق چایخوری (۱۵ میلی لیتر) عسل را در ۱ فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) آب جوش ترکیب کنید.
چای رازیانه
رازیانه یک گیاه دارویی معطر است که ارتباط نزدیکی با هویج، کرفس، گشنیز و شوید دارد. این گیاه دیر زمانی است که به عنوان یک درمان طبیعی برای طیف گستردهای از بیماریها از جمله معده درد، اسهال و یبوست استفاده میشود.
برخی از این خواص از پشتیبانی علمی برخوردار هستند.
به عنوان مثال، یک مطالعه با حضور ۸۰ زن نشان داد که مصرف یک کپسول حاوی ۳۰ میلی گرم رازیانه پیش از قاعدگی به کاهش علائم ناشی از این دوره، مانند حالت تهوع و ضعف کمک میکند.
مطالعهای دیگر با حضور ۱۵۹ نفر نشان داد که نوشیدن ۱ فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) چای رازیانه در روز به بهبود سلامت گوارش، ریکاوری روده و حرکات منظم روده پس از عمل جراحی کمک کرده است.
شما میتوانید چای رازیانه را با افزودن ۱ قاشق چایخوری (۲ گرم) تخم رازیانه خشک شده به یک فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) آب جوش تهیه کنید. اجازه دهید این ترکیب برای ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد، سپس آن را از یک صافی عبور داده و مصرف کنید.
چای نعناع بیابانی
چای نعناع بیابانی یکی از محبوبترین نوشیدنیها برای درمان معده درد و حالت تهوع است.
در مطالعاتی با حضور سوژههای حیوانی، روغن نعناع بیابانی توانایی خود در کاهش درد و شل کردن عضلات دستگاه گوارش را نشان داد.
مطالعهای دیگر با حضور ۱۲۳ نفر نشان داد که تنها استنشاق روغن نعناع بیابانی به طور قابل توجهی حالت تهوع پس از عمل جراحی را کاهش داده است.
چای نعناع بیابانی احتمالا فواید سلامت مشابه با روغن خود را ارائه میکند.
شما میتوانید ۱۰ تا ۱۵ برگ نعناع بیابانی را در ۱ فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) آب جوش ریخته و اجازه دهید برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد.
چای شیرین بیان
شیرین بیان یک گیاه دارویی با عطر و طعمی تلخ و شیرین است. افزون بر این که به آبنبات ها، آدامس، و نوشیدنیها اضافه میشود، شیرین بیان دیر زمانی است که در پزشکی سنتی برای درمان ناراحتی گوارشی کاربرد دارد.
یک مطالعه با حضور ۵۴ نفر نشان داد که مصرف ۷۵ میلی گرم عصاره شیرین بیان دو بار در روز علائم سوء هاضمه، از جمله حالت تهوع، استفراغ، معده درد و نفخ را کاهش داده است.
پژوهشی دیگر نشان داد که عصاره شیرین بیان میتواند به بهبود زخمهای معده که میتواند محرکی برای علائمی مانند نفخ، ناراحتی معده، حالت تهوع و استفراغ باشد، کمک کند.
از آنجایی که بیشتر مطالعات موجود بر عصاره شیرین بیان متمرکز بوده اند، به پژوهشهای بیشتری برای تعیین ایمنی و تاثیر چای شیرین بیان نیاز است.
این گیاه اگر در مقادیر زیاد مصرف شود ممکن است موجب عوارض جانبی مانند فشار خون بالا شود. این عوارض جانبی ممکن است با سطوح پایین پتاسیم تشدید شوند.
بر همین اساس، بهتر است مصرف چای شیرین بیان به تنها یک فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) در روز محدود شود. اگر به یک بیماری و شرایط سلامت زمینهای مبتلا هستید، پیش از آغاز مصرف چای شیرین بیان با پزشک خود مشورت کنید.
افزون بر این، همانند دیگر انواع چایهای گیاهی، زنان باردار نباید پیش از مشورت با پزشک خود چای شیرین بیان مصرف کنند، زیرا ممکن است بارداری آنها را در معرض خطر قرار دهد.
منبع: عصرایران
انتهای پیام/