سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

درمان سینوزیت بدون دارو

هوای خشک و سینوس‌های خشک می‌توانند فشار بر روی سینوس‌ها را افزایش داده و منجر به سردرد شوند. استنشاق بخار برای مرطوب نگه‌داشتن سینوس‌ها امری بسیار مفید است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سینوس‌ها با غشا‌های مخاطی و مو‌های نازکی تحت عنوان مژه، که به عنوان اولین خطوط دفاعی در برابر گرد و غبار پراکنده‌ای که در هوا پخش شده اند، پوشیده شده اند. این غشاء که از بافت نرم و صورتی تشکیل شده است، مخاط را ترشح می‌کند که با به دام انداختن گرد و غبار و سایر مواد مضر موجود در هوا به تنفس کمک می‌کند.

تقریبا تمامی افراد حداقل برای یکبار دچار گرفتگی سینوسی شده اند.

سینوس در چهار بخش وجود دارد، که شامل موارد زیر می‌شود:

۱. سینوس‌های بخش پیشانی

۲. سینوس‌های بین بینی وچشم

۳. سینوس‌های زیر گونه، بالای دندان‌ها و در طرفین بینی

۴. سینوس‌های اسفنوئیدی در هر دو طرف حفره بینی، پشت چشم و در امتداد پشت سر شما

این سینوس‌ها با غشا‌های مخاطی و مو‌های نازکی تحت عنوان مژه، که به عنوان اولین خطوط دفاعی در برابر گرد و غبار پراکنده‌ای که در هوا پخش شده اند، پوشیده شده اند. این غشاء که از بافت نرم و صورتی تشکیل شده است، مخاط را ترشح می‌کند که با به دام انداختن گرد و غبار و سایر مواد مضر موجود در هوا به تنفس کمک می‌کند. بیشتر سینوس‌ها از طریق یک کانال تخلیه کوچک به نام "گوشت وسط" درون بینی خالی می‌شوند. مژه‌ها به خوبی کمک می‌کنند تا مخاط به همراه ذرات به دام افتاده به داخل بینی و در نتیجه خارج از سینوس‌ها منتقل شوند.

دلایل فشار بر روی سینوس‌ها

هرگاه در این دیواره امنیتی نقصی وجود داشته باشد به این صورت که یک جسم تحریک کننده راه خود را به سیستم تنفسی پیدا کند، تخلیه روان سینوس‌ها با مشکل روبرو می‌شود. عفونت‌های تنفسی مانند سرماخوردگی و همچنین آلرژی‌های فصلی می‌توانند منجر به تحریک یا التهاب غشای مخاطی شوند که در قسمت داخلی بینی شما اتفاق می‌افتد. بدین منظور، سیستم دفاع طبیعی بدن برای بیرون راندن محرک‌های موجود در بدن دست به کار می‌شوند و این باعث افزایش ترشح مخاط می‌شود. تورم لایه مخاطی باعث می‌شود که سینوس‌ها نتوانند مخاط بیش از حد را تخلیه کنند، و این مساله منجر به انسداد بینی و متعاقباً ایجاد فشار بر روی سینوس‌ها می‌شود.

علائم فشار بر روی سینوس‌ها

از آنجا که مخاط در حفره سینوس جمع می‌شود و التهاب ادامه می‌یابد، فشار بر روی سینوس‌ها می‌تواند در اطراف بینی و گونه‌ها و بالای چشم‌ها احساس شود.
علاوه بر این، در دیگر نواحی صورت نیز ممکن است احساس درد احساس شود.
حتی ممکن است درد را بر روی دندان‌های خود نیز احساس کنید.
به طور کلی، درد‌های شدید ناشی از فشار بر روی سینوس‌ها در صبح هنگام از دیگر زمان‌های روز بیشتر احساس می‌شوند. در این مواقع با نگاه کردن به پایین یا خم شدن، درد تشدید می‌شود.

دارو‌های خانگی برای مقابله با فشار وارد شده بر روی سینوس‌ها

احساس درد فشار بر روی سینوس‌ها می‌تواند دردناک و ناراحت کننده باشد و این درد ممکن است تاثیری منفی بر زندگی روزمره شما بگذارد. در حالی که دارو‌های ضد التهاب و کاهش دهنده درد می‌توانند کمک حال شما باشند، اما اغلب با عوارض جانبی ناخواسته همراه هستند. حقیقت امر آن است که وقتی این مشکل را می‌توان با استفاده از بعضی از مواد معمول موجود و تکنیک‌های درمانی آسان به راحتی درمان کرد، نباید بی جهت بدن خود را با مشکل اضافی مواجه کنید. این گونه دارو‌های خانگی کاملاً طبیعی برای سهولت در علائم خفیف تا متوسط و تقویت بهبودی شما در مراحل نوپای بیماری به خوبی کارساز هستند.

در اینجا ۹ روش برتر برای کاهش فشار بر روی سینوس‌ها آورده شده است:

۱. استنشاق بخار انجام دهید

هوای خشک و سینوس‌های خشک می‌توانند فشار بر روی سینوس‌ها را افزایش داده و منجر به سردرد شوند. استنشاق بخار برای مرطوب نگه داشتن سینوس‌ها امری بسیار مفید است.

بخار به مرطوب‌تر شدن معابر سینوس و نازک شدن مخاطی که ممکن است به مرور زمان ضخیم شود کمک می‌کند.

یک مطالعه مربوط به سال ۲۰۱۶ در مجله بین المللی تحقیقات پزشکی معاصر منتشر شده است که نشان می‌دهد استنشاق بخار قطعاً ترشح مواد مخاطی را بهبود می‌بخشد.

مطالعه دیگری که در سال ۲۰۱۶ منتشر شده است گزارش می‌دهد که مراقبت‌های اولیه از علائم مزمن یا آزار دهنده فشار بر روی سینوس‌ها نمی‌تواند فقط به استفاده از استنشاق بخار محدود شود، اما با این وجود استنشاق بخار می‌تواند بسیار مثمر ثمر واقع شود.

برای بهبود تخلیه سینوس‌ها می‌توانید از آب معمولی استفاده کنید یا با استفاده از تزریق گیاهان دارویی یا روغن‌های مفید این کار را انجام دهید.

یک قابلمه را با آب پر کنید، آن را گرم کنید تا جوش بیاید و سپس در حالی که می‌جوشد آن را خاموش کنید. چند قطره روغن نعناع یا اکالیپتوس را به آب داغ اضافه کنید. یک حوله را روی سر خود بگذارید، به قابلمه نزدیک شوید و بخار را برای چند دقیقه استنشاق کنید. این تکنیک را ۲ تا ۴ بار در روز تکرار کنید.

راهکاری دیگر آن است که درب حمام را ببندید. حال آب گرم را آنقدر باز کنید تا حمام به خوبی بخار کند. سپس ۵ تا ۱۰ دقیقه در بخارات ناشی از آب گرم نفس بکشید. این کار را بصورت روزانه و در طی چند روز انجام دهید تا بهبودی حاصل شود.

۲. شست و شو با آب نمک یا سرم را امتحان کنید

یکی دیگر از درمان‌های متداول فشار بر روی سینوس‌ها، شستشو با آب نمک است.

شستشوی آرام قسمت‌های بینی شما با یک محلول نمکی استریل باعث کاهش التهاب و خارج شدن مخاط انباشته شده در بینی شما می‌شود. علاوه بر این، باعث افزایش رطوبت در بینی شما نیز شده، که این امر به نوبه خود به کاهش التهاب یا فشار رگ‌های خونی شما کمک می‌کند.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۴ که در مجله میکروبیولوژی، ایمونولوژی و عفونت منتشر شده است گزارش می‌دهد که شست و شوی بینی یک روش درمانی کمکی برای سینوزیت حاد در کودکان آتوپیک است.

علاوه برآن، یک مطالعه دیگر که در سال ۲۰۱۷ که در مجله بین المللی تحقیقات محیطی و بهداشت عمومی منتشر شده است، از مزایای شست و شوی بینی به عنوان یک روش درمانی موثر برای چندین بیماری مرتبط با سینوس حاد و مزمن نام می‌برد.

۳ قاشق چایخوری نمک را با ۱ قاشق چایخوری جوش شیرین مخلوط کنید.

مخلوط را داخل یک ظرف بریزید.

۱ قاشق چایخوری از این مخلوط را درون ۱ فنجان آب جوش ولرم مخلوط کنید.

یک سرنگ را با این محلول پر کنید. سر خود را به یک جا تکیه دهید و محلول را به آرامی در یکی از سوراخ‌های بینی خود وارد کنید، در حالی که دیگر سوراخ بینی خود را با انگشت بسته نگه داشته اید.

اجازه دهید که محلول از طریق رها کردن انگشت خود از روی سوراخ بینی دیگر تخلیه شود.

این روند را با سوراخ بینی دیگر تکرار کنید.

روزانه یک یا دو بار از این روش درمانی استفاده کنید.

۳. شست و شوی مناسب

هر زمان که از فشار سینوسی یا گرفتگی بینی رنج می‌برید، نگه داشتن بدن به صورت هیدراته بهینه از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود.

هیدراتاسیون مناسب به مرطوب نگه داشتن غشا‌های مخاطی در سینوس‌ها به اندازه کافی کمک و یاری می‌کند، بنابراین به بیرون کشیدن مخاط کمک می‌کند. از طرف دیگر، مصرف ناکافی مایعات می‌تواند باعث کمبود آب بدن شود و درنهایت منجر به ضخیم شدن مخاط شود، که در نتیجه برای تخلیه شما را دچار آزار و اذیت می‌کند.

بر اساس مقاله‌ای که در مجله پزشک خانواده کانادا منتشر شده است، توصیه‌های علمی و آزمایشگاهی کافی وجود دارند که بر حفظ هیدراتاسیون کافی به منظور شل شدن ترشحات مخاطی تأیید می‌کند. زیرا این کار برای مقابله با علائم سینوزیت حاد ضروری است.

در حالی که آب بهترین انتخاب برای حفظ رطوبت بدن است، می‌توانید سرانه آب را از طریق سایر غذا‌ها و نوشیدنی‌ها مانند آبگوشت، سوپ، چای گیاهی، سبزیجات، و میوه‌ها (به خصوص میوه‌های آبدار مانند هندوانه) حفظ کنید.

در عین حال، قطع کردن الکل و کافئین به همان اندازه نیز مهم است، زیرا هر دوی آن‌ها دو ماده مشهوری هستند که به کم آبی بدن کمک می‌کنند. مصرف الکل و کافئین قبل یا به هنگام خواب به ویژه مضر است و می‌تواند فشار بر روی سینوس‌های شما را به شدت تشدید کند.

۴. فلفل یک ماده تقویت کننده طبیعی

فلفل کاین یکی دیگر از دارو‌های خوب برای تسکین فشار بر روی سینوس‌ها است. یک ماده تند و تیز طبیعی، به شل شدن مخاط و بهبود عملکرد تخلیه سینوس‌ها کمک می‌کند.

مواد شیمیایی طبیعی موجود در فلفل به تسکین تورم و التهابی که باعث تنگ شدن معابر بینی شما می‌شود کمک می‌کند.

مطالعه‌ای که در یکی از مجله‌های معتبر منتشر شده است، حاکی از آن است که یک اسپری بینی حاوی یک ماده مشتق شده از فلفل‌های تند و تیز ممکن است به افراد کمک کند تا انواع خاصی از التهاب سینوس را تسکین ببخشند.

ربع قاشق چایخوری پودر فلفل را به ۱ لیوان آب جوش اضافه کنید. چند بار در روز یک فنجان از این چای را بنوشید.
گزینه دیگر استفاده از اسپری بینی حاوی فلفل است. این گزینه معمولا به راحتی در داروخانه‌ها یافت می‌شود.

۵. از روغن اکالیپتوس استفاده کنید

روغن اکالیپتوس می‌تواند به تسکین التهاب سینوس کمک کند. با داشتن خاصیت ضد التهابی و تسکین بخشی قوی، این محلول طبیعی ممکن است همان چیزی باشد که شما برای خلاص شدن از فشار سینوس باید از آن استفاده کنید.

امروزه روغن اوکالیپتوس به عنوان یک درمان مؤثر و ایمن برای سینوزیت شناخته می‌شود.

چند قطره روغن اکالیپتوس را به آب داغ اضافه کرده و بخار حاصل از آن را استنشاق کنید. این روند را چند بار تکرار کنید تا زمانی که تسکین کامل پیدا کنید، به بیانی دیگر التهاب بینی شما از بین رفته باشد.

همچنین چند قطره روغن اکالیپتوس را با مقداری روغن طبیعی مانند روغن بادام یا روغن جوجوبا رقیق کنید. محلول حاصل را به آرامی روی نواحی آسیب دیده مالش دهید – مانند اطراف بینی، پیشانی، روی بینی و گونه ها.

۶. استفاده از لباس‌های گرم

استفاده از گرما در ناحیه سینوس نیز می‌تواند به کاهش فشار کمک کند. یکی از ساده‌ترین راه‌های انجام این کار استفاده از دستمال گرم است.

همچنین گرمی ناشی از کمپرس باعث تسکین هرگونه درد می‌شود و به تسکین التهاب در سوراخ‌های بینی کمک می‌کند.

یک حوله را در یک کاسه آب گرم خیس کنید. حوله را بچلانید تا آب‌های اضافی از حوله خارج شوند. آن را تا کنید و سپس بر روی بینی و پیشانی خود قرار دهید. این کار را به مدت ۳ تا ۵ دقیقه انجام دهید. هر چند وقت یکبار تکرار کنید تا تمام مخاط پاک شوند.

همچنین می‌توانید حوله‌های گرم و مرطوب را بر روی اطراف بینی، گونه‌ها و چشم‌های خود قرار دهید تا با این کار به تسکین درد‌های صورت خود کمک کنید.

۷. ماساژ درمانی

برای کمک به تخلیه سینوس و کاهش فشار سینوس، ماساژ سوراخ بینی یک راه حل ساده، اما بسیار مؤثر است.

ماساژ باعث افزایش گردش خون در ناحیه مربوطه می‌شود و به نازک شدن مخاط کمک شایانی می‌کند و به حرکت آن‌ها برای خارج شدن از سینوس‌ها یاری می‌رساند. این شاید یکی از بدون دردسرترین راه‌ها برای رهایی سریع از فشار بر روی سینوس‌ها باشد.

مقداری روغن زیتون را گرم کنید و چند قطره روغن نعناع به آن اضافه کنید.

به حالتی راحت بنشینید و روغن را روی بینی خود بمالید.

با استفاده از انگشت شست و انگشت اشاره خود، هر دو طرف بینی خود و تیغه بینی را به مدت ۱ دقیقه ماساژ دهید.

۱ دقیقه استراحت کنید و دوباره این کار را انجام دهید.

این چرخه را ۵ تا ۷ بار تکرار کنید.

این کار را چندین بار در روز انجام دهید.

هنگام انجام این ماساژ، حتماً از طریق دهان و نه از طریق بینی خود تنفس کنید.

۸. رطوبت را بالا ببرید

افزایش رطوبت در خانه یا اتاقی که در آن می‌خوابید، می‌تواند به تخلیه سینوس‌های شما کمک کند و از این طریق در کاهش فشار بر روی سینوس‌ها کمک کند.

سینوس‌ها برای عملکرد صحیح به یک محیط مرطوب و گرم احتیاج دارند. هوای مرطوب می‌تواند بافت‌های تحریک شده و تورم رگ‌های خونی در بینی و سینوس‌های شما را تسکین دهد.

از طرف دیگر، کمبود رطوبت در هوا می‌تواند باعث تحریک بیشتر حفره سینوس شود و باعث تراکم بیشتر می‌شود.

آکادمی آمریکایی گوش و حلق و بینی - جراحی سر و گردن توصیه می‌کند که محیط تنفس خود را به اندازه کافی مرطوب کنید تا از خشک شدن سینوس‌های خود جلوگیری کنید.

از این رو توصیه می‌شود از دستگاه رطوبت ساز استفاده کنید و رطوبت آن را بین ۴۵ تا ۵۰ درصد حفظ کنید.

همچنین به جای استفاده از دستگاه‌های مرطوب کننده تجاری، قرار دادن یک کاسه آب گرم در کف اتاق خواب شما می‌تواند رطوبت موجود در هوا را نیز افزایش دهد. حتماً آن را در مکانی امن قرار دهید که به طور تصادفی آن را نپوشانید یا پایتان به آن برخورد نکند.

به طور کلی، صرف نظر از دستگاه‌های تجاری یا دست ساز، سعی کنید که از یکی از آن‌ها استفاده کنید. دقت کنید که دستگاه مرطوب کننده خود را تمیز نگه دارید تا از رشد باکتری‌ها و مواد مضر جلوگیری کنید.

۹. استراحت مناسب و خواب کافی

فرآیند یک خواب آرام و عمیق وقتی که احساس می‌کنید که سر شما به دلیل فشار بر روی سینوس‌ها درحال انفجار است، می‌تواند چالش برانگیز باشد. با این وجود، استراحت کافی و بستن چشم‌ها می‌توانند برای بهبودی سینوس‌های شما بسیار مهم واقع شوند.

خواب خوب شب می‌تواند به بدن کمک کند تا بهبود یابد، زیرا هنگامی که شما در حالت استراحت هستید، بدن شما قادر به تولید گلبول‌های سفید بیشتری برای مبارزه با ویروس‌ها و سایر باکتری‌هایی است که ممکن است ریشه ناراحتی تنفسی شما باشد.

با این حال، برای اینکه خواب در کاهش علائم سینوس موثر باشد، باید آن را به درستی انجام دهید. برخی از موقعیت‌های خواب می‌توانند به ناراحتی شما بیافزاید و باید از آن جلوگیری شود. این موارد شامل خوابیدن طاق باز نیزمی شود، زیرا می‌تواند باعث افزایش رشد مخاط در معابر بینی و افزایش فشار سینوسی شود. ممکن است بخاطرسختی نفس کشیدن به دلیل فشار بر ارگان‌های تنفسی، از خواب بیدار شوید و این می‌تواند چرخه خواب شما را به طور قابل توجهی مختل کند.

در عوض، چند بالش زیر سر خود بگذارید تا آن را بالاتر از قلب خود نگه دارید. این امر به جلوگیری از ایجاد سینوس کمک می‌کند و می‌تواند تنفس شما را بهبود بخشد.

برای احساس یک خواب آرام و خوب، از انجام فعالیت‌های سنگین یا مصرف نوشیدنی‌های قندی یا کافئین دار به هنگام خواب خودداری کنید.

منبع: فرارو

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
سعید
۱۵:۴۴ ۱۹ تير ۱۳۹۹
یکی از داروهای موثر که شنیدم افراد مختلف نتیجه گرفتن، اسپری نیکوصف هست.
مهسا
۱۳:۱۷ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
سینزیت دارم همیشه سردرد دارم جکارکنم نفس تنگی دارم