سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۸ هکتار درختچه زرشک و سماق در اسدآباد کاشته شد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسدآباد گفت: امسال ۱۸ هکتار درختچه زرشک و سماق در این شهرستان کاشته شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، سقراط بیرنگ، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسدآباد گفت: این میزان کشت سماق، زرشک و سنجد به صورت حاشیه‌ای و پراکنده با توجه به کم آب بر بودن و توجیه اقتصادی این محصولات امسال در شهرستان کشت شد که از سال آینده به همین منظور صادرات این محصول بنا داریم نسبت به ساخت باغ‌های زرشک و سماق و توسعه کشت این محصولات در شهرستان اقدام کنیم.

او افزود: جهاد کشاورزی شهرستان با توجه به نبود رودخانه‌های دائمی در دشت اسدآباد و مدیریت سفره‌های آب زیرزمینی توسعه و ترویج کشت محصولات کم آب بر را در سال‌های اخیر در برنامه‌های خود قرار داده و با کلاس‌های آموزشی و ترویجی کشاورزان را به سمت این نوع از کشت‌ها هدایت می‌کند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسدآباد با بیان اینکه امسال بیش از ۱۳۳۶ هکتار گیاهان دارویی و روغنی در اراضی کشاورزی شهرستان از سوی کشاورزان اسدآبادی کشت شد، افزود: گیاهان دارویی و روغنی از جمله کشت‌های کم آب بر دیگر بوده که در زمینه گیاهان دارویی، سالیانه شهرستان اسدآباد ۲۰۰ هکتار گشنیز کشت می‌کند.

بیرنگ کشت ۴۵۰ هکتار سیر، ۲۰ هکتار موسیر، هشت هکتار زعفران و هشت هکتار گلرنگ را از دیگر گیاهان دارویی این شهرستان به عنوان کشت‌های کم آب بر برشمرد و اضافه کرد: کشاورزان اسدآبادی امسال در بحث گیاهان روغنی کم آب بر نیز بیش از ۶۵۰ هکتار کلزا کشت کرده اند.

او با اشاره به بحث تولید علوفه در شهرستان اسدآباد و پرآب بر بودن یونجه گفت: یونجه اسدآباد یکی از مرغوب‌ترین یونجه و علوفه در کشور به شمار می‌رود که به علت همین مرغوبیت کشاورزان اسدآبادی رغبت بسیاری به کشت این محصول پر آب بر دارند و برای کنترل و مدیریت این نوع از کشت به علت پرآب بر بودن و هدایت کشاورزان به سمت کشت دیگر علوفه‌های کم آب بر، امسال به صورت آزمایشی ۳.۵ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به کشت مخلوط ماشک گل خوشه‌ای و جو اختصاص داده شد که عملکرد رضایت بخشی داشت.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسدآباد بیان کرد: از سال آینده یکی از جمله برنامه‌های این سازمان توسعه کشت این نوع از علوفه در اراضی کشاورزی به ویژه از سوی دامدارانی که دارای زمین دیم هستند، خواهد بود که با این اقدام علوفه مورد نیاز خود را از طریق کشت این محصول تأمین می‌کنند و از کشت بیشتر یونجه به عنوان یکی از کشت‌های پرآب بر جلوگیری می‌شود.

بیرنگ اضافه کرد: امسال در بحث علوفه‌های کم آب بر علاوه بر جو دیم در این شهرستان بیش از ۲۰۰ هکتار گاودانه و اسپرس تولید شد.

او با اشاره به کشت پسته در اراضی کشاورزی اسدآباد بیان کرد: تحقیقات صورت گرفته نشان داده اراضی کشاورزی این منطقه مناسب‌ترین شرایط آب و هوایی را برای کشت این محصول کم آب بر با توجیه اقتصادی بالا دارد که در همین منظور امسال به صورت آزمایشی در این شهرستان به صورت پراکنده سه هکتار نهال پسته کشت شد و در صورتی که در این رابطه متقاضی کشت برای سال آینده وجود داشته باشد، یارانه نهال به او تعلق می‌گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسدآباد عنوان کرد: در بحث محصولات باغی کم آب بر نیز امسال  در این شهرستان ۱۵۰ هکتار بادام دیم و انگور دیم در اراضی شیب دار منطقه اجرا شد که به این منظور نیز برای افزایش و توسعه این نوع از محصولات باغی کم آب بر به کشاورزان متقاضی یارانه خرید نهال پرداخت می‌شود.

او گفت: در حال حاضر شهرستان اسدآباد یکی از جمله قطب‌های تولید محصولات باغی هلو و شلیل در سطح استان همدان بوده که این نوع از محصولات باغی پر آب بر هستند و برای مدیریت این امر نیز تاکنون ۴۰۰ هکتار باغات هلو و شلیل اسدآباد تحت اجرای آبیاری نوین قطره‌ای قرار گرفته اند.

انتهای پیام/ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.