«کندایس اوجرز» استاد علوم روان شناسی در دانشگاه کالیفرنیا در ایرواین میگوید: میزان منابع مالی که کودک به آن دسترسی دارد یکی از مهمترین پیش نشانههای سلامت و دستیابی به فرصتهای زندگی در آنهاست.
اوجرز در مطلبی در مجله این دانشگاه مینویسد: این یافتهها نشان میدهد اینکه نوجوانان جایگاه خانواده خود را در بین خویشاوندان را چگونه میبینند اهمیت دارد. تصور از جایگاه اجتماعی یکی از پیش نشانههای خوب و اغلب معتبری است که نشان میدهد این نوجوانان در زمینه سلامت روحی و دستاوردهای اجتماعی چه جایگاهی خواهند داشت.
محققان برای این تحقیق، ۲ هزار و دویست دوقلویی که در انگلیس و ولز در سالهای ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۵ به دنیا آمده بودند را مورد آزمایش قرار دادند.
این کودکان جایگاه خانوادگی خود را در سنین ۱۲ و ۱۸ سالگی ارزیابی کردند. تا اواخر دوره نوجوانی این باورها فارغ از درآمد خانواده، وضعیت سلامتی، تغذیه و آموزش کافی، با چگونگی عملکرد نوجوان ارتباط داشت. این الگو در سن ۱۲ سالگی مشاهده نشد.
محققان همچنین دریافتند که دیدگاه دوقلوها همیشه مثل هم نیست. در سن ۱۸ سالگی قلهایی که میگفتند جایگاه خانواده آنها بالا است احتمال ارتکاب جرم در آنها کمتر بود و اغلب بهتر درس میخواندند و کار پیدا میکردند یا آموزش میدیدند. این تحقیق همچنین نشان داد که این قلها نسبت به خواهر یا برادر دوقلوی خود مشکلات روانی کمتری داشتند.
با این حال این محققان میگویند باید به این یافتهها با احتیاط برخورد شود، زیرا عوامل دیگری هم هستند که میتوانند بر نگرش کودکان نسبت به خانواده خود تاثیر بگذارند.
اوجرز میگوید: پرداختن به دیدگاه نوجوانان درباره جایگاه خود در اجتماع، به تنهایی نمیتواند با نابرابریهای دیگر مقابله کند. اما هر چه شکاف بین ثروتمندان و دیگران افزایش یابد، راه حلهای خلاقانه متمرکز بر عوامل اجتماعی و فردی مورد نیاز است تا به نوجوانان کمک کند بر موانع پیش بینی نشده بر سر راه فعالیت اجتماعی خود غلبه کنند و راه خود را از طریق نردبان اجتماع، رو به بالا طی کنند.
منبع :سیناپرس
انتهای پیام/