سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خوابیدن بدون درد عضلانی

اگر به هر علتی به زانودرد دچار شده‌اید و شب، درد مزاحم خواب شماست یادتان باشد که هنگام خوابیدن به پهلو، یک بالشتک نرم بین زانوها قرار دهید تا قسمت‌های داخلی هر دو زانو روی هم قرار نگیرند و التهاب مفصل تشدید نشود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  همچنین حواستان باشد که خوابیدن با زانوهای خم، چه در وضعیت به پهلو خوابیده و چه در وضعیت طاقباز، فشار داخل مفصل زانو را بیشتر کرده و درد شما را تشدید می‌کند. خوابیدن با زانوهای خم باعث فشرده‌شدن استخوان کشکک به کندیل‌های انتهای استخوان ران می‌شود و التهاب مفصل زانو افزایش می‌یابد.

بنابراین خوابیدن با زانوهایی که در حالت صاف بوده یا در درجات کمی از خم شدن قرار دارند، وضعیت راحت‌تر و آرام‌تری برای شما فراهم خواهد کرد.هنگام کمردرد فیزیوتراپیست از شما می‌خواهد اگر به پشت می‌خوابید، یک بالش زیر زانوهایتان بگذارید تا قوس کمرتان روی تخت قرار گرفته و با تشک حمایت شود. در صورت به پهلو خوابیدن هم توصیه بر این است که زانوها را خم کنید و یک بالش بین دو زانو قرار دهید. به این وضعیت، قرار گرفتن به حالت جنینی می‌گویند.

به‌این ترتیب باخم شدن زانوها، قوس کمر صاف‌تر می‌شود و فشار از روی مفاصل پشت ستون فقرات کمر برداشته می‌شود و شما احساس بهتر و آرام‌تری خواهید داشت. بالش بین زانوها هم مانع افتادن یک ران روی دیگری می‌شود و باعث هم سطح قرار گرفتن استخوان‌های لگن راست و چپ و عدم چرخش مهره‌های کمر هنگام خواب می‌شود.

اگر شانه درد مانع خواب راحت برای شما می‌شود و شب‌ها به محض دراز کشیدن سوزش سر شانه و درد تیرکشنده در بازو سراغ شما می‌آید، توصیه‌های متخصص فیزیوتراپی را جدی بگیرید. هنگام خوابیدن طاقباز، یک رول حوله یا بالشتک کوچک را زیر آرنج خود بگذارید تا اندام فوقانی شما نسبت به تنه در ارتفاع بالاتری قرار گیرد. این وضعیت کمک می‌کند جریان خون به علت جاذبه به طرف تنه و قلب هدایت و از ایجاد تورم در اندام جلوگیری شود.

نبود تحرک و گردش خون مناسب و تورم یکی از مهم‌ترین علل درد شبانه است. همچنین اگر به پهلو می‌خوابید، روی شانه سالم بخوابید و با دست مبتلا یک بالش را در بغل نگه دارید تا وزن این اندام روی بالش قرار گرفته و به شانه وارد نشود. در التهابات و دردهای شدید و به دنبال جراحی‌های شانه هم از بیمار خواسته می‌شود در وضعیت نشسته یا نیمه نشسته با تکیه دادن پشت کتف به دیوار بخوابد.

این وضعیت مانع از عقب رفتن کتف و تحت کشش قرار گرفتن بخش‌های جلوی شانه می‌شود که البته نباید این نحوه خوابیدن شب‌های متعددی تکرار شود و هرچه سریع‌تر باید با درمان‌های دارویی و فیزیوتراپی وضعیت بیمار از حالت حاد خارج شود. ادامه یافتن خوابیدن در حالت نشسته باعث فشار به فقرات گردنی خواهد شد.

درد بازو، ساعد و مچ همراه با مورمور و گزگز و سوزن‌سوزن شدن می‌تواند منشا گردنی داشته باشد. این علائم می‌توانند همراه با درد گردن گزارش شوند. در این صورت از بیمار می‌خواهیم در حالت به پشت خوابیده یک بالش نرم با چهار تا پنج سانتی‌متر قطر را زیر سر و گردن بگذارد طوری که قوس گردن را کاملا حمایت کند. در وضعیت به پهلو خوابیده باید دقت شود ارتفاع بالش به دو برابر افزایش یابد تا هنگام خوابیدن، سر در امتداد تنه قرار گرفته و به یک سمت خم نشود.

به طور کلی باید دقت شود تشک خواب آنقدر نرم و انعطاف‌پذیر نباشد که هنگام خواب نواحی سنگین‌تر بدن مانند کمربند شانه‌ای و کمربند لگنی به داخل آن فرو رفته و قوس‌های کمر و گردن هنگام خواب از بین بروند. عادت‌های بد خوابیدن در افراد مختلف هم باید شناسایی و اصلاح شود، زیرا همین عادت‌ها و وضعیت‌های بد هنگام خواب می‌توانند عامل بروز اختلالات مفصلی یا تشدید‌کننده درد و التهاب ناشی از آنها شوند.

منبع: جام جم

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.