وی در مدت ۵۰ سال حکومت خود توانست کشور عمان را به سمت توسعه و پیشرفت اقتصادی هدایت کرده و با بهرهگیری از منابع انرژی ناشی از درآمدهای نفتی و جهانگردی زیرساختهایی را ایجاد کند؛ به طوری که میتوان گفت عمان یکی از کشورهای در حال توسعه حوزه خلیج فارس به شمار میرود.
وی ادامه داد: تلاش سلطنت عمان در جهت مدرن سازی نظام آموزشی، کاهش شکافهای طبقاتی و اجتماعی و گسترش بنادر کشتیرانی و تسهیل حمل و نقل و تجارت و توسعه نسبی و رفاه عمومی، سلطان قابوس را به یکی از محبوبترین رهبران کشورها در میان مردم تبدیل کرده است. پادشاه فقید عمان در عرصههای سیاسی و اجتماعی نوعی ثبات توام با اصلاحات محافظهکارانه را دنبال کرده به طوری که درجریان بهار عربی که تنشهای محدودی در کشور عمان به وجود آمد، این کشور با کمترین عوارض و پیامدها، بحران را پشت سر گذاشت.
وی افزود: البته علیرغم تلاش سلطان برای بهبود وضعیت اقتصادی و ایجاد مشاغل دولتی همچنین کاهش نابرابریها وعده تبدیل نظام سلطنتی پادشاهی به یک پادشاهی مشروطه چندان عملی نشد و نگرانی مردم عمان به واسطه وجود فساد اداری و انباشت ثروت در دست نزدیکان پادشاه موجب به وجود آمدن برخی نارضایتیها شد.
سفیر پیشین کشورمان در عمان با تاکید بر اینکه رفتارهای محافظهکارانه و مواضع معتدل سلطنت عمان در مسائل منطقهای و جهانی نقش این کشور را طی چند سال اخیر در حوزه دیپلماتیک و میانجیگری میان کشورهای منطقه پررنگتر کرده است، گفت: سفرهای متعدد سلطان قابوس به جمهوری اسلامی ایران و ملاقاتهای مکرر با مقام معظم رهبری و تبادل نظر پیرامون مسائل دوجانبه و موضوعات منطقهای و سفرهای متعدد روسای جمهور ایران به عمان حاکی از عمق روابط دوجانبه دوکشور است.
وی افزود: امروز نیز انتخاب هیثم بن طارق به عنوان جانشین سلطان قابوس که پیشتر مسئولیت وزارت فرهنگ و میراث فرهنگی را در کشور عمان به عهده داشته است، نشان میدهد مسیر تنشزدایی و رفتار محافظهکارانه سلطان قابوس در سلطنت عمان ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: روابط حسنه و توسعه مناسبات سیاسی، اقتصادی و تجاری میان ایران و عمان در سالهای بعد از انقلاب و به ویژه چند سال گذشته و همچنین داشتن مشترکات تاریخی، فرهنگی و دینی میان دو کشور همسایه و تلاش رهبران و مسئولان جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان برای بسط روابط و گسترش مناسبات در حوزههای مختلف نقش سازنده و تاثیرگذار دو کشور در حل و فصل مناقشات منطقهای و همکاریهای نزدیک و صمیمانه میان دو دولت و همچنین حسن نیت متقابل نویدبخش توسعه بیشتر و همکاریهای عمیقتر و جدیتر میان تهران و مسقط خواهد بود.
منبع: ایلنا
انتهای پیام/