چه مزهای است؟
کینوآ به علت داشتن مواد غذایی بسیار ارزشمند، مانند دیگر غلات، طعمی مشابه آنها دارد؛ البته به علت داشتن کربوهیدرات بیشتر، کمی شیرینتر از بقیه است. هنگام پخت، پف میکنند و از حالت عادی کمی بزرگتر میشود. در واقع مزه کینوآ مزهای نیست که به ذائقه ایرانیها خوش نیاید. شاید هم برای کسانی که رابطهی خوبی با غلات دارند مزهاش خیلی عادی باشد. به هر حال این غله ارزشمند، ارزش یکبار امتحان را دارد.
غلهای برای کاهش وزن
کینوآ به کاهش وزن شما کمک میکند. گاهی برخی افراد کربوهیدارات (قندها) را با چربیها (تریگیریسیرید) اشتباه میگیرند. کینوآ، کربوهیدرات زیادی دارد. کربوهیدراتها سوخت رایج بدن و به خصوص مغز و تامینکننده عضلات و ماهیچههای بدن هستند؛ بنابراین کینوآ تغذیه مناسبی برای ورزشکاران و نوجوانان در حال رشد است. کینوآ به علت داشتن منزیم و روی زیاد برای رویش و رشد مو خیلی موثر است. همچنین این غله ارزشمند دارای انواع مواد مغذی مانند پروتئین، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین ب۶، اسید فولیک، ویتامین سی، ویتامین ای، کلسیم، آهن، منگنز، فسفر، پتاسیم، منیزیم، سدیم و روی است.
از برنج بهتر است
به طور قطع کینوآ دارای مواد ارزشمند بیشتری نسبت به برنج است. در پیمانههای مشابه بین کینوآو برنج، کینوآ دارای بیش از ۲ برابر پروتئین بیشتر نسبت به برنج است و همچنین موادی مانند آهن، منیزیم، پتاسیم، ویتامین ای، کلسیم و فیبر در کینوآ بیشتر از برنج یافت میشود. در پیمانههای برابر، کینوآ پف بیشتری نسبت به برنج دارد، این یعنی میزان بیشتر حجمی که به مشکلات گوارشی کمک میکند. کینوآ باعث پایین آمدن کلسترول خون هم میشود و خاصیت ضد پیری دارد.
طرز تهیه سالاد کینوآ
مواد لازم:
یکچهارم پیمانه روغن زیتون
۲ قاشق چاییخوری آب لیمو تازه
۲ قاشق چاییخوری زنجبیل تازه رنده شده
۳چهارم قاشق چاییخوری نمک
یک پیمانه کینوآ، شسته شده
۲ قاشقغذاخوری سیب یا به رنده شده
۲ قاشق غذاخوری خیار رنده شده
۳چهارم ذغالاخته خشک شده
۱ دوم پیمانه جعفری تازه خرد شده
۱ پیاز کوچک نگینی شده
۱ آواکادو رنده شده
طرز تهیه:
مواد را به سلیقه خود با هم ترکیب کنید تنها نیاز است کینوآ را همراه نمک به مدت ۱۵ دقیقه در آب بجوشانید. در صورت تمایل میتوانید از پنیر موزارلا نیز استفاده کنید.
طرز تهیه کینوآ با مرغ
مواد لازم:
۳۰۰ گرم سینه مرغ فیله شده
آرد سوخاری ۲۰۰ گرم
آرد گندم ۱۰۰ گرم
یکدوم قاشق غذاخوری نمک
یکدوم قاشق چاییخوری فلفل سیاه
۲ عدد گوجه
۳ عدد زرده تخم مرغ
یک دوم لیوان جعفری خرد شده
روغن سرخ کردنی
کینوآ یک لیوان، شسته شده
طرز تهیه:
کینوآ را با مقداری آب و نمک در آب جوش بریزید و دم بگذارید تا مانند برنج پف کند. سینه مرغ را با چاقوی تیز چند برش نیمه عمیق بدهید، نه طوری که از هم سوا شوند. مخلوطی از زرده تخم مرغ و فلفل درست کنید و سینه مرغ را در آن بغلتانید تا خوب به آن آغشته شود. بعد آن را در آرد سفید و سپس دوباره آن را در زرده تخم مرغ بغلتانید و در آخر به آرد سوخاری آغشته کنید و در روغن داغ بگذارید تا خوب سرخ شود. از گوجه و جعفری میتوانید برای تزئین روی غذایتان استفاده کنید.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/