سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تکنولوژی چگونه می‌تواند به مبارزه با آتش‌سوزی کمک کند؟ + تصاویر

تغییرات آب‌و‌هوایی، زمین را با پدیده‌های جوی رو‌به‌رو ساخته که وقوع آتش‌سوزی‌های گسترده یکی از آن‌ها است؛ در این زمینه فناوری می‌تواند کمک شایانی به حفظ کره خاکی داشته باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  از آنجا که نقاط مختلف جهان آب و هوای خشکی دارند، اتفاقاتی همچون طوفان، طغیان، خشکسالی و آتش سوزی به پدیده‌های جهانی تبدیل می‌شوند.

فناوری و نوآوری‌ها می‌توانند نقش مهمی در ارائه راه حل‌های جدید برای کاهش تغییرات آب و هوایی و کاهش اثرات آن، حمایت از حفظ تنوع زیستی و در عین حال حفظ سلامت انسان داشته باشند.

استرالیا همچنان شاهد آتش سوزی مهیب است و اکنون زمان به‌کار‌گیری ابزار‌های فناوری و یافتن راه‌های ابتکاری برای کمک به کاهش مشکل و همچنین جلوگیری از فاجعه آینده است.

به گزارش «City Metric» راه‌هایی با استفاده از هوش مصنوعی، مدیریت داده ها، رباتیک و نرم افزار نقشه‌برداری با وضوح بالا وجود دارد که می‌توانند به جلوگیری از آتش‌سوزی کمک کنند.

داده‌های مهم مورد نیاز جهت برنامه‌ریزی جلوگیری از آتش سوزی می‌تواند از طیف وسیعی از منابع از جمله سنسور‌های اینترنت اشیاء (IoT) جمع آوری داده‌های هواشناسی، داده‌های بایگانی شده از گذشته، ابزار‌های مدل سازی، تصاویر ماهواره‌ای و حتی رسانه‌های اجتماعی حاصل شود.

چنین پیش بینی‌هایی اطلاعات به‌موقع و هدفمندی را ارائه می‌دهند که می‌توانند در ارائه خدمات اضطراری کمک کننده باشند؛ به‌ویژه که غالباً منابع گسترده‌ای در این زمینه دارند.

شبکه مش

«شبکه‌های مش» نسل بعدی فناوری نوظهور است که با همگرایی سنسور‌های ۵G، هوش مصنوعی، میلیارد‌ها حسگر اینترنت اشیاء (IoT) و واقعیت مجازی و تقویت شده امکان پذیر است. افرادی که در یک آتش‌سوزی یا سایر مناطق آسیب دیده قرار دارند با استفاده از این فناوری می‌توانند با استفاده از تلفن هوشمند خود، شبکه مش محلی ایجاد کنند.

آن‌ها می‌توانند با ضبط فیلم‌های ۳۶۰ درجه، گزارش‌های روایت کننده در مورد وقایع عکس‌ها و سپس توزیع آن‌ها در شبکه مش مشارکت کنند.

هوش مصنوعی فوتوگرامتری

هوش مصنوعی فوتوگرامتری با پردازش تصاویر ضبط شده می‌تواند اطلاعات موثق در مورد محیط‌های بدنی تولید کند. این فیلم‌ها را برای ایجاد هولوگرام زنده در زمان واقعی ادغام می‌کند. این شکل از واقعیت مجازی، ناظران را درست در آنجا قرار می‌دهد و به مقامات دور از صحنه کمک می‌کند تا گزارش‌ها را تأیید و به طور موثر‌تر اقدامات امدادی را هماهنگ کنند.

پهپاد

هواپیما‌های بدون سرنشین در مبارزه با آتش سوزی از ابزار‌های کمکی استفاده می‌کنند. آن‌ها می‌توانند به دوربین عکاسی معمولی و حرارتی مجهز باشند و به مناطقی پرواز کنند که هواپیما قادر به رفتن به آن‌جا نیست از جمله در شب هنگام که باد کمتر می‌وزد و کنترل آتش سوزی از نظر تئوری آسان‌تر می‌شود.

ربات‌ها

یکی دیگر از پیشرفت‌های تکنولوژیکی که انسان را از آسیب در امان نگه می‌دارد ربات آتش نشانی است. غالباً آتش سوزی‌ها چنان داغند که آتش نشانان قادر به نزدیک شدن کافی برای خاموش کردن آن‌ها نیستند. اکنون مهندسان ربات آتش نشانی را ساخته‌اند که قادر به انجام اینکار هستند.

واقعیت مجازی

شبیه ساز واقعیت مجازی، نمایشگر‌های سه بعدی از سناریو آتش را ایجاد می‌کند که تمرین کنندگان می‌توانند از طریق آن گزینه‌هایی مانند باد و سرعت را تغییر دهند تا برای شرایط واقعی امکانات لازم را آماده کنند.

اینترنت اشیا

همچنین از سنسور‌های متصل به اینترنت اشیا (IoT) برای جمع آوری داده از مناطق دور افتاده که نقاط مهم آتش سوزی هستند، استفاده می‌شود. از سنسور‌ها می‌توان برای تشخیص و اندازه گیری سطح CO۲ و بررسی دما استفاده کرد که نشانگر وجود احتمال آتش سوزی در منطقه است.

منبع: ایسکا نیوز

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.