سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر عامل بانک مسکن خبر داد؛

افزایش سقف تسهیلات ساخت مسکن به ۳۰۰ میلیون تومان / اعطای کارت اعتباری دریافت مصالح تا پایان سال

رحیمی انارکی گفت: تسهیلات ساخت مسکن به سازندگان از محل اوراق حق تقدم افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ابوالقاسم رحیمی انارکی مدیر عامل بانک مسکن در نشست خبری با اشاره به مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار در خصوص افزایش سقف وام خرید از محل اوراق حق تقدم گفت: تسهیلات جدید مسکن برای واحد‌های تا ۲۵ سال قدمت پرداخت می‌شود. برای واحد‌های با سن ۲۵ تا ۳۰ سال یک سقف تسهیلات جداگانه‌ای در نظر گرفته شده است.

او در ادامه گفت: در تهران این سقف قبلا برای انفرادی ۴۵ میلیون تومان بود که به ۸۰ میلیون تومان و در زوجین از ۸۰ به ۱۶۰ میلیون تومان، در مراکز استان‌ها و شهر‌ها بالای ۲۰۰ هزار نفر از ۴۰ به ۶۰ میلیون تومان و برای زوجین از ۷۰ میلیون و به ۱۲۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد.

رحیمی انارکی در پایان بیان کرد: همچنین از محل اوراق حق تقدم تا ۸۰ درصد هزینه باقیمانده اجرای طرح را در مشارکت‌های مدنی تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان مشروط بر این‌که ۲۰ درصد را سازنده تامین مالی انجام دهد، پرداخت می‌کنیم.


بیشتر بخوانید: واکنش بازار مسکن به تحولات و تنش‌های اخیر بازار‌های مالی/ آیا قیمت مسکن روی خوشی در ماه‌های آتی خواهد دید؟ 
ابوالقاسم رحیمی انارکی مدیر عامل بانک مسکن در نشست خبری امروز خود با اشاره به اینکه ۸۱ سال از تاسیس بانک مسکن می‌گذرد، گفت: در طول فعالیت‌های این چند ساله بانک مسکن و بانک رهنی توانسته تاثیر بسیار مناسبی در تامین مالی تهیه مسکن به ویژه برای اقشار متوسط و ضعیف جامعه داشته باشد.

او گفت: تا کنون ۱۰ میلیون واحد مسکونی تسهیلاتشان پرداخت شده که شامل قرارداد‌های جعاله نمی‌شود همچنین ۱ میلیون واحد مسکونی در طول دوره فعالیت‌های بانک رهنی تسهیلات دریافت کردند.

رحیمی انارکی با اشاره به اینکه بانک مسکن با توجه به افزایش جمعیت شرایط جدید را برای خود در نظر گرفته است، گفت: افزایش ۶ برابری تعداد شعب و تعداد کارمندان خود یکی از این برنامه‌ها مطابق با رشد جمعیت بوده است.

مدیر عامل بانک مسکن یادآور شد: برای یک سوم از خانوار‌ها تسهیلات بانک مسکن تاثیر داشته و ما علاوه بر پرداخت تسهیلات به متقاضیان در حوزه مسکن مهر و مسکن روستایی هم فعالیت‌هایی داشته‌ایم به طوری که ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در مناطق روستایی را تامین مالی کرده‌ایم.

او با بیان اینکه از ابتدای سال تا تاریخ ۱۴/۱۰/۹۸ کل تسهیلات پرداختی ۲۰۰ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱ درصد افزایش یافته و از این میزان تسهیلات ۱۷۱ هزار میلیارد ریال در حوزه مسکن بوده که از لحاظ مبلغی ۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است.

رحیمی انارکی گفت: ما هم اکنون با رکود قابل توجهی مواجه هستیم که این کاهش از این رکود نشات می‌گیرد.

مدیر عامل بانک مسکن بیان کرد: ۴۳۷ هزار واحد مسکونی از تسهیلات استفاده کردند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸ درصد کاهش یافته است.

او با اشاره به اینکه ۳۳ هزار میلیارد ریال و مشارکت مدنی در بخش ساخت داشته‌ایم که حدود ۵۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است گفت: به ۵۶ هزار واحد مسکونی تسهیلات خرید و ساخت پرداخت شده که رشد ۱۹ درصدی داشته است.

رحیمی انارکی ادامه داد: حدود ۵۸ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۳۴ درصدی رانشان می‌دهد.

مدیر عامل بانک مسکن افزود: سهام بانک مسکن هم ۴۷ هزار میلیارد ریال بوده که ۱ درصد کاهش یافته و از لحاظ واحدی حدود ۱۲۳ هزار واحد می‌شود که ۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است. همچنین میزان جعاله هم ۲۴ هزار واحد بوده که حدود ۱۵ درصد رشد داشته است.

او در ادامه به صندوق پس انداز مسکن یکم اشاره کرد و گفت: ۱۴۱ هزار واحد به مبلغ ۱۰۹ هزار میلیارد ریال از تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم استفاده کردند که تعداد واحد‌هایی که این تسهیلات را دریافت کردند ۶۰ هزار واحد و مبلغ تسهیلات اعطایی هم حدود ۶۰ هزار میلیارد ریال و تعداد سپرده هم ۶۴۲ هزار فقره از ابتدای سال بوده است.

رحیمی انارکی افزود: تا کنون ۱۴۰ هزار فقره قرارداد خود را فسخ و مبلغ سپرده را دریافت کردند و ۱۱۰ هزار واحد هم واجد شرایط دریافت این تسهیلات نبوده که از سایر تسهیلات بانک مسکن استفاده کردند هم اکنون ۳۰۵ هزار فقره حساب فعال داریم و مجموع مانده حساب صندوق پس انداز مسکن یکم ۴ هزار و ۵۶۰ میلیارد تومان است.

مدیر عامل بانک مسکن با اشاره به اینکه همچنان روند استفاده از تسهیلات مطلوب است گفت: تعداد مشتریانی که از حساب‌های تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم استفاده می‌کنند و حساب‌های جدید را باز کردند حدود ۱ هزار واحد است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته مطلوب بوده، اما از ابتدای سال ۲۰ درصد بر روی تعداد واحد‌های مسکونی که از صندوق پس انداز مسکن یکم استفاده کرده‌اند کاهش یافته است.

او به تسهیلات مسکن مهر هم اشاره کرد و گفت: ۲ میلیون و ۳۸۷ هزار واحد مربوط به مسکن مهر است که از این تعداد ۱ میلیون و ۹۲۶ هزار واحد فروش اقساطی شده و تعداد واحد‌هایی که فروش اقساطی کردند و با بانک مسکن تسویه حساب کردند ۸۹ هزار واحد و تعداد واحد‌های باقیمانده هم ۳۷۳ هزار واحد است که از این تعداد ۳۲۸ هزار واحد مربوط به واحد‌های شهری و ۳۵ هزار واحد هم مربوط به واحد‌های روستایی است.

رحیمی انارکی به مصوبه اخیر شورای پول واعتبار مبنی بر افزایش سقف تسهیلات از محل اوراق حق تقدم هم اشاره کرد و گفت: از بخش انفرادی استان تهران تسهیلات از ۶۰ میلیون به ۱۰۰ میلیون و در بخش زوجین هم از ۱۰۰ میلیون به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

مدیر عامل بانک مسکن ادامه داد: در مراکز استان‌ها هم در حوزه انفرادی از ۵۰ میلیون به ۸۰ میلیون و در زوجین از ۸۰ میلیون به ۱۶۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

او بیان کرد: در سایر شهر‌ها هم تسهیلات انفرادی از ۴۰ میلیون تومان به ۶۰ میلیون تومان و برای زوجین از ۶۰ میلیون تومان به ۱۲۰ میلیون تومان افزایش یافته که این تسهیلات برای واحد‌هایی تا ۲۵ سال ساخت پرداخت می‌شود.

رحیمی انارکی به پرداخت تسهیلات جداگانه‌ای هم به واحد‌هایی که بالای ۲۵ سال هستند و حدود ۳۰ سال قدمت دارند هم اشاره کرد و گفت: در تهران سقف تسهیلات برای این واحد‌ها ۴۵ میلیون تومان بوده که به ۸۰ میلیون تومان افزایش یافته و برای زوجین هم که ۸۰ میلیون تومان به ۱۶۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

مدیر عامل بانک مسکن گفت: در مراکز استان‌ها هم تسهیلات از ۴۰ میلیون تومان به ۶۰ میلیون تومان و برای زوجین هم از ۷۰ میلیون تومان به ۱۲۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

او به مصوبه هیئت مدیریه بانک در خصوص افزایش سقف مشارکت مدنی هم اشاره کرد و گفت: بر اساس مصوبه‌ای از محل اوراق حق تقدم سازندگان می‌توانند تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومانی دریافت کنند که به ازای هر واحد ۳۰۰ میلیون تومان امکان استفاده از اوراق حق تقدم را جهت تکمیل و ساخت واحد‌های خود دریافت کنند.

رحیمی انارکی به طرح اقدام ملی مسکن هم اشاره کرد و گفت: ما برای پرداخت تسهیلات در حوزه اقدام ملی مسکن هم به وزارت راه و شهرسازی هم اعلام آمادگی کردیم که در مرحله اول تا ۱۴۰ هزار واحد را پوشش تسهیلاتی دهیم.

مدیر عامل بانک مسکن با اشاره به اینکه از این ۱۴۰ هزار واحد مسکونی تا کنون ۲۵ هزار واحد مربوط به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام را پرداخت کرده‌ایم و سهمیه ۵۰ هزار واحد مسکونی مربوط به بنیاد مسکن را هم که طبق تفاهمنامه‌ای منعقد شده بود را پرداخت کرده‌ایم.

او افزود: در طرح اقدام ملی به ازای هر واحد مسکونی بین ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات در نظر گرفته شده که تسهیلات ۷۵ میلیون تومانی برای واحد‌های بنیاد مسکن هست.

رحیمی انارکی به برگزاری اولین جشنواره نوآوری و فناوری ساخت و ساز هم اشاره کرد و گفت: متاسفانه در حوزه مسکن و ساختمان تا کنون استفاده چندانی از فناوری‌های نوین نشده است و ما در این حوزه متاسفانه در رتبه آخر هستیم، اما امیدواریم با برگزاری جشنواره‌هایی شاهد حرکت‌های جدید و مهمی در این بخش باشیم.

مدیر عامل بانک مسکن گفت: باز پرداخت تسهیلات در حوزه عادی حدود ۱۸ درصد است، اما واحد‌هایی که از فناوری‌های نوین استفاده می‌کنند می‌توانند تسهیلاتی با بازپرداخت‌های ۱۷ درصدی استفاده کنند.

او گفت: بیش از ۸۰ درصد از تسهیلات تا کنون به واحد‌های سنتی سازی پرداخت می‌شود و ما امیدواریم با یک فرهنگ سازی درست این بخش را تقویت کنیم.

تعیین تکلیف پرونده های قضایی در حوزه ساخت و ساز

رحیمی انارکی به تعیین تکلیف ۴ پرونده بزرگ با همکاری قوه قضائیه هم اشاره کرد و گفت: در اواخر دهه ۸۰ و ۹۰ یکی از پرونده‌ها مربوط به سرمایه گذاری خارجی بوده که به جمع بندی مناسبی رسیده و سایر پرونده‌ها هم مربوط به موضوعات ارزی بوده که تعدادی از آن‌ها در حال تعیین و تکلیف هستند.

مدیر عامل بانک مسکن گفت: پرونده مربوط به سرمایه گذاری خارجی ۱۰۹ میلیون دلار، پرونده مربوط به اعزام ۴۷۰ میلیون درهم بوده و پرونده‌های دیگر هم ۲۸۰ میلیون درهم بوده است که بخش جرائم قوه قضائیه در حال تعیین و تکلیف این پرونده‌ها هستند.

او با اشاره به اینکه از سال ۸۴ تا سال ۹۲ سقف تسهیلات خرید مسکن ۲۰ میلیون تومان بوده و هیچ افزایش تسهیلاتی در این دوران صورت نگرفته است، گفت: در ۸ سال گذشته همزمان با افزایش تسهیلات خرید مسکن تنها قیمت واحد‌های مسکونی ۵ برابر افزایش یافته است که این موضوع با توجه به اتفاقات اقتصادی عادی بوده است.

رحیمی انارکی گفت: آن چیزی که موجب افزایش قیمت مسکن می‌شود متغیر‌های اقتصادی و اثر گذار از جمله ارز است و تسهیلات بخش مسکن به هیچ وجه تاثیر چندانی در افزایش قیمت مسکن ندارد.

مدیر عامل بانک مسکن توضیح داد:  با تسهیلات ۲۴۰ میلیون تومان متقاضیان می‌توانند ۴۹ درصد مبلغ خرید در منطقه ۱۸ را پرداخت کنند، در منطقه ۲۰، ۴۷ درصد، در منطقه ۱۷، ۴۳ درصد، در منطقه ۱۵، ۴۱ درصد، در منطقه ۱۲، ۴۱ درصد، در منطقه ۱۶، ۳۸ درصد و در منطقه یک هم ۱۰ درصد مبلغ خرید یک واحد مسکونی را می‌توانند با این میزان تسهیلات پرداخت کنند.

او به سرنوشت پیشنهاداتی که سال گذشته برای رونق بازار مسکن از سوی وزارت راه و شهرسازی مطرح شده بود اشاره کرد و گفت: بیشتر این برنامه‌ها مربوط به بازار اجاره و حوزه بازار سرمایه بود که بخش عمده‌ای از آن‌ها اجرایی شده است.

رحیمی انارکی با اشاره به اینکه امیدواریم تسهیلات اجاره مسکن تا پایان سال با رفع ابهامات آن اجرایی شود و ما این طرح را به بانک مرکزی تحویل داده‌ایم و در حال انجام کار‌های کارشناسی است.

مدیر عامل بانک مسکن با اشاره به اینکه اقساطی که تا به حال در حوزه مسکن مهر وصول شده ۲۵۹ هزار میلیارد ریال است که سود آن بالای ۱۲۰ هزار میلیارد ریال است.

او افزود: سقف تسهیلات مسکن مهر ۴۰ میلیون تومان است که اخیرا افزایش سقف تسهیلات مسکن مهر از ۴۰ تا ۴۵ میلیون تومان و در شهر پردیس هم از ۴۵ به ۵۰ میلیون تومان افزایش یابد.

رحیمی انارکی گفت: پیشرفت فیزیکی بسیاری از واحد‌های مسکن مهر در شهر‌های مختلف زیر ۳۰ درصد است که همین موضوع مشکلاتی را برای این بخش ایجاد کرده است.

اعطای کارت اعتباری دریافت مصالح تا پایان سال

مدیر عامل بانک مسکن در پاسخ به سوال خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت کارت اعتباری مصالح ساختمانی گفت: کارت اعتباری در حال انجام است و برای اولین بار امیدواریم تا پایان سال اجرای آن عملیاتی شود.

او افزود: ما برای اولین بار در ایران در حوزه کارت اعتباری مصالح ساختمانی ۵۲ زنجیره را شناسایی و طراحی کردیم و ابزار‌های مالی مختلفی را برای آن در نظر گرفته‌ایم تا سرنوشت این کار به سرنوشت کارت‌های بانک‌های مختلف دچار نشود.

رحیمی انارکی گفت: مجوز‌های زیر ساخت‌های اجرای این کارت را دریافت کرده‌ایم و در این بخش با چالش‌های جدی روبروهستیم که امیدواریم تا پایان سال بتوانیم آن را اجرایی کنیم.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۳:۴۲ ۲۲ دی ۱۳۹۸
مگه دروغ کنتور میخواد این دولت تو این ۶ یال فقط اقساط مسکن مهر و روستایی را گرفته و یک خانه هم نساخته.ی درصد افزایش و کاهش تو کت خودت مردم دارند میبینند
مهدی
۲۲:۵۸ ۲۱ دی ۱۳۹۸
مگه درامد ما چقدر است که بتوانیم وام ۳۰۰ میلیونی بخریم مگه آدم چقدر زنده و میخواد زندگی کنه
ناشناس
۲۲:۴۶ ۲۱ دی ۱۳۹۸
دولت ناکارمد
ناشناس
۲۲:۰۰ ۲۱ دی ۱۳۹۸
اصلا شما بگید تسهیلات یک میلیارد تومنی میدین. با این حقوقها کی میتونه قسط بده؟! یک عمر زیر بار قسط و قرض! انصافا این راه حله؟!
ناشناس
۱۵:۵۸ ۲۱ دی ۱۳۹۸
هیچ دقت کردین هممون مستاجر بانک مسکن شدیم

کل ایران رو اینجوری خریده
ناشناس
۱۳:۳۷ ۲۱ دی ۱۳۹۸
کی می‌تونه قسط بده اصلا کسی خبر داره دیگه مردم بیچاره شدن بجای اینکه تولید مسکن رو بالا ببرن قیمت مسکن بیاد پایین وام دارین میدید چرا کسی نیست درد مردم رو بفهمه
ناشناس
۱۳:۳۷ ۲۱ دی ۱۳۹۸
کی می‌تونه قسط بده اصلا کسی خبر داره دیگه مردم بیچاره شدن بجای اینکه تولید مسکن رو بالا ببرن قیمت مسکن بیاد پایین وام دارین میدید چرا کسی نیست درد مردم رو بفهمه خدایا واگذار اینهایی که دارن به مردم ظلم میکنن