نکات مطرح شده در این بیانیه بدین شرح است:
۱. اکنون سازمان هواپیمایی کشوری جمهوری اسلامی ایران کمیته بررسی سانحه را بر اساس مقررات ایکایو تشکیل داده است و با شفافیت، دقت و سرعت تمام، با حضور و مشارکت کارشناسان از همه کشورهای مرتبط، این سانحه هوایی را از همه جوانب فنی و اجرایی بررسی و به طور کامل اطلاع رسانی خواهد کرد.
۲. طبق قواعد بینالمللی، سازمان هواپیمایی کشوری از کشوری که سانحه در آن رخ داده است (ایران)، سازمان هواپیمایی کشوری از کشوری که صادر کننده گواهینامه صلاحیت پرواز است (اوکراین)، مالک هوایپما (اوکراین) کارخانه سازنده هواپیما (بویینگ) و کارخانه سازنده موتور هواپیما (فرانسه) میتوانند در فرایند تحقیق شرکت کنند. هم اکنون نماینده کشور اوکراین در ایران حضور دارد. ما از شرکت بویینگ نیز میخواهیم نماینده خود را برای مشارکت در فرایند بررسی جعبه سیاه اعزام نمایند.
۳. از حضور کشورهای مرتبط دیگر که اتباع آنها در این حادثه تلخ جان باختهاند نیز در فرایند بررسی استقبال میکنیم.
۴. بنا به دستور رییس جمهور نتیجه بررسیهای فنی و کارشناسی، به طور منظم و سریع، به اطلاع عموم، به ویژه خانوادههای داغدار خواهد رسید.
۵. اعتقاد داریم این روشی اطمینان بخش برای همگان بویژه خانوادههای داغدار خواهد بود.
۶. امروز به روش کاملا حسابشده و شناختهشده در عملیات روانی به نقل از یک منبع آگاه از پنتاگون که خواسته نامش فاش نشود خبر اصابت دو موشک به هواپیمای اوکراینی را با آب و تاب در رسانهها منعکس کرده است. در آینده که مشخص شد این ادعای دروغ عاری از حقیقت است هیچ کس مسئولیت این دروغ بزرگ را بر عهده نخواهد گرفت.
۷. توصیه میکنیم دولت آمریکا به جای دروغپردازی و شکل دادن یک عملیات روانی، به نتایج بررسی کمیتههای ذکر شده در بند بالا دقت نمایند.
۸. در انتها متاسفم که سیستم عملیات روانی دولت آمریکا و همراهان آگاه و ناآگاه آنها با این دروغپردازیها بر زخمهای جانکاه خانوادههای داغدار نمک میپاشند و برای تامین اهداف خود در این عملیات روانی خانوادههای قربانیان این حادثه را نیز قربانی میکنند.
انتهای پیام/
آمریکا برای تحریف محتویات جعبه سیاه سعی در فشار برای دریافت آن دارند و ایران نبایستی آنرا به آمریکا یا هر کشور دیگری بدهد بلکه با حضور نمایندگان قانونی طبق هوانوردی کار بازخوانی نوار را در ایران انجام دهند