سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

انتقام سختی که قلب آمریکا را هدف قرار داد

پاسخ قطع ایران به ترور شهید سپهبد سلیمانی نه تنها عین الاسد به عنوان مهمترین پایگاه نظامی، بلکه قلب آمریکا را نشانه گرفت.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، شامگاه ۱۳ دی ماه ساعت ۱:۲۰ به وقت کشورمان بود که سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه، به همراه دوست و همرزم قدیمی خود ابومهدی المهندس و چندتن دیگر از یارانشان در نزدیکی فرودگاه بغداد توسط نیرو‌های آمریکایی به شهادت رسیدند.

تنها چند ساعت پس از این اتفاق حوالی ساعت ۸.۳۰ دقیقه صبح، رهبری با انتشار اسامی شهدا ضمن تبریک و تسلیت این موضوع، از انتقامی سخت خبر دادند.

حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان هم  چندی بعد از این صحبت ها ، نوید داد که آمریکا به سختی پاسخ این ترور را خواهد داد،  او گفت که ملت ایران انتقام شهادت حاج قاسم را خواهند گرفت.

سایر مقامات کشورمان هم طی بیانیه‌ها و پیام‌هایی همراه با تبریک و تسلیت شهادت سپهبد سلیمانی و همراهان او، برای دشمنان و مسببان این اتفاق خط و نشان کشیده و به آنها هشدار دادند که پاسخی سخت  و کوبنده در انتظار آنها است.

انتقامی که صدایش از آمریکا بلند شد

پس از گذشت چند روز، مقامات ایرانی به وعده‌های خود در رابطه با اینکه به شهادت رساندن سردار بزرگ ایرانی بی پاسخ نخواهد ماند، عمل کردند. در همین راستا به فاصله ۵ روز از شهادت سردار سلیمانی، بامداد ۱۸ دی ماه، دقیقا همزمان با شهادت حاج قاسم، راس ساعت ۱:۲۰ اولین موشک، پایگاه عین الاسد، بزرگترین پایگاه نظامی نیرو‌های آمریکایی در غرب عراق و دورترین مقر نظامی آمریکا نسبت به کشورمان را مورد هدف قرار دادند و به دنبال آن موشک‌های بعدی هم بر سر این پایگاه فرو ریختند.

به دنبال این حمله، برخی منابع خبری از حمله به یک پایگاه نظامی آمریکا در نزدیکی فرودگاه اربیل در اقلیم کردستان نیز خبر دادند و بدین ترتیب در مدت کوتاهی، ۲ پایگاه نیرو‌های آمریکایی در عراق مورد اثابت موشک‌های سپاه پاسداران انقلاب قرار گرفتند.

در چنین شرایطی، رسانه‌های دنیا منتظر واکنش مقامات آمریکایی به از بین رفتن مهمترین پایگاهشان بودند، اما سکوت کاخ سفید به گونه ای بود که  گویی اولین ترکش موشک‌های شلیک شده به سمت پایگاه‌های آمریکایی، به جای عین الاسد، به قلب واشنگتن برخورد کرده بود.

دونالد ترامپ که در برنامه ای از پیش تعیین شده قرار بود پس از حملات انجام شده به پایگاهشان در عراق و برگزاری جلسه شورای امنیت ملی آمریکا، در مقابل دوربین‌ها به سخنرانی بپردازد، بر خلاف اعلام قبلی در مقابل خبرنگاران حاضر نشد و خبری مبنی بر لغو سخنرانی او منتشر ش. در نتیجه تنها واکنش او به پاسخ کوبنده تهران به ترور شهید سپهبد سلیمانی در یک توئیت خلاصه شد که در نوشته بود: "تا الان همه چیز خوب بوده! ما قدرتمندترین و مجهزترین ارتش کل جهان را داریم! فردا صبح بیانی‌های صادر می کنم. "

لغو نشست خبری ترامپ و پنتاگون، چنان بازتاب رسانه ای پیداکرد که می توان گفت، دومین جراحتی بود که موشک‌های ایرانی پس از پایگاه آمریکا در عیت الاسد این بار مستقیم به کاخ سفید وارد آوردنده بودند.

مقامات و شخصیت‌های آمریکایی به جای صدور پیام‌های رسمی، به توئیت‌ها و پست‌هایی در صفحات مجازی خود بسنده کردند؛ پست‌هایی که برخلاف پست‌های مقامات و شخصیت‌های ایرانی، ترسی نهفته در خود را دنبال میکردند و مقامات ارشد آمریکایی را به صلح یا کاهش تنش در منطقه دعوت میکردند.

وندی شرمن، نماینده ارشد آمریکا در مذاکرات هستهای، به توییت منفعلانه ترامپ پس از عملیات انتقام جویانه سپاه واکنش نشان داد و در توییتی نوشت: همه چیز خوب است؟! اوضاع جدی است، وقت تکبر نیست.

سناتور باب منندز عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنای آمریکا دربیانه ای درباره حملات موشکی ایران به پایگاه‌های سربازان آمریکایی درعراق نوشت:"ما شاهد تشدید خطرناک (اوضاع) هستیم که مستقیما آمریکایی‌ها و منافع ملی ما را تهدید می کند. من قویا اقدامات دولت ایران را محکوم میکنم و از سران آن میخواهم خویشتنداری نشان دهند.

"ما در برهه حساسی قرار داریم، جایی که فرصت برای اقدامی مسئولانه و دنبال کردن کانال‌های دیپلماتیک هنوز هست؛ ملت ما دوستان و متحدانی دارد که در کنار ما خواهند ایستاد. مردم آمریکا تمایلی به درگیر شدن در یک جنگ بی پایان دیگر در خاورمیانه بدون هیچ هدف یا راهبرد مشخص ندارند. اکنون زمان آن است که ائتلاف هایمان را تقویت کنیم. ما باید بر محافظت از آمریکایی ها، دارایی هایمان، متحدانمان و غیرنظامیان بی گناهی تمرکز کنیم که بار این درگیری را متحمل خواهند شد.

مارک دوبوویتز مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها نوشت: " فکر نمی کنم امشب اولین و آخرین واکنش رژیم ایران بود. اقدامات انتقامجویانه دیگری در راه خواهد بود. اما من حدس میزنم بر اساس الگوی آشنای بازی آنها، اقدامات دیگر بیشتر غیرمستقیم خواهد بود تا حملات مستقیم. این فقط یک حدس است.

جو سیرین سیونه، رئیس موسسه پلوشر که در زمینه کاهش اشاعه تسلیحات اتمی فعالیت می کند در واکنش به حمله موشکی ایران به دو پایگاه نظامی آمریکا در بغداد در صفحه توئیتر خود نوشت دونالد ترامپ این روند را آغاز کرد. بهترین راه برای پایان دادن این فرآیند، عدم پاسخگویی است. اگر ترامپ حملات جدیدی آغاز کند، این بحران به جنگی تمام عیار کشیده می شود.

او در پیام دیگری عنوان کرد که وقتی برای دستیابی به یک توافق هسته ای تلاش کردیم به وضوح درک کردیم که معنی آن نه به جنگ و نه به بمب هست‌های است. وقتی ترامپ این توافق را برهم زد، راه جنگ را برگزید. کسانی که علیه این توافق رای دادند و برای از بین بردن آن تلاش کردند مسئول کامل اتفاقات پیش رو هستند. به نظر میرسد ترامپ امشب میخکوب شده باشد. با اینکه اوضاع ناپایدار است، اما ما راهی طولانی تا مسیر حل و فصل بحرانی داریم که ترامپ آن را ایجاد کرده است.

مارکو روبیو، سناتور جمهوریخواه آمریکا، در این باره نوشت: ایران در حال حاضر آشکارا از آمریکایی‌ها می خواهد تا در مقابل یکدیگر قرار گیرند. زمان بحث درباره سیاست آمریکا فرا خواهد رسید.

در ادامه این موضع گیری ها ، الیزابت وارن، سناتور آمریکایی و کاندیدای ریاست جمهوری این کشور هم گفت: چیزی که امروز رخ داد یادآوری به ما بود؛ یادآوری به اینکه ما نیازمند کاهش تنش در خاورمیانه هستیم.

رند پال، سناتور جمهوریخواه آمریکا به دنبال حمله موشکی ایران به پایگاه هوایی آمریکا در عراق در توییتر نوشت: من برای امنیت سربازانمان در عراق دعا می کنم. در حالی که ترجیح می دادم آن‌ها مدت‌ها قبل به خانه بازمیگشتند. ما باید پیش از آن که این مساله به جنگ بیپایان دیگری در خاورمیانه بینجامد، از تشدید تنش‌ها جلوگیری کنیم.

هیل نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در توئیتی اینطور نوشت که از نزدیک اوضاع را رصد می کند. ما باید از امنیت اعضای ارتش مطمئن شویم که شامل پایان تحریکات غیرضرور از جانب دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و درخواست برای پایان خشونت‌ها از سوی ایران است. آمریکا و جهان نمیتواند جنگ را تاب بیاورد.

سناتور دموکرات، تام یودال، طی پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: برای امنیت نیروهایمان که در راهی خطرناک هستند دعا می کنم و فکرم با خانواده‌های آنهاست. رئیس جمهور باید این چرخه تنشزایی خشونت آمیز را پایان دهد. مردم آمریکا یک جنگ مرگبار بدون مجوز با ایران را نمی خواهند. تنها کنگره می تواند مجوز جنگ بدهد.

آدام شیف، نماینده دموکرات و رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا در پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: گزارش‌هایی از حملات موشکی ایران به پایگاه‌های آمریکا در عراق دریافت کردم، دعا و فکر من همراه نظامیانمان، دیپلمات‌ها و کارکنان دیگر و خانوادههایشان است که در خطر هستند.

جو بایدن، معاون رئیسجمهور پیشین آمریکا و نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا شب گذشته ضمن سخنرانی در فیلادلفیا، سیاست خارجی دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا را «نزدیک به حماقت» توصیف کرد.

ترس آمریکایی‌ها تنها به توییت‌ها و صحبت هایشان منتهی نشد و آمریکایی‌ها تدابیر امنیتی سختی را در اطراف کاخ سفید برقرار کردند.همچنین شبکه تلویزیونی سیانان هم از تشدید تدابیر امنیتی در اطراف کاخ سفید ساعاتی پس از حملات مرگبار ایران به یک پایگاه نظامی آمریکا در خاک عراق خبر داد. در نتیجه بنابر اعلام این منبع، نیرو‌های سرویس‌های مخفی آمریکا مجهز به سلاح در ایست بازرسی‌های نزدیک ساختمان کاخ سفید مشاهده میشوند.

یک مسئول سرویس مخفی آمریکا در پاسخ به سوالات این رسانه خبری آمریکایی از اظهار نظر در این خصوص خودداری کرد. اما با این حال، گفت: به نظر وی همه افراد محافظت شده همچنان در شرایط تهدید قرار دارند.

حضور ترسناک ترامپ در مقابل دوربین ها

دونالد ترامپ هم بعد از گذشت حدودا ۱۵ ساعت از موشک باران پایگاه آمریکایی‌ها در عین الاسد، بالاخره به مقابل دوربین‌ها رفت.

صحبت‌های رئیس جمهور آمریکا، اما این بار از موضع دیگری زده میشد؛ موضعی توأم با ضعف و اقرار به شکست.

او که پیش‌تر اعلام کرده بود در صورت اقدام ایران علیه آمریکا، ۵۲ نقطه ایران مورد هدف قرار میدهد، چهارشنبه شب از ماجرایی دیگر سخن به میان آورد.

ترامپ در صحبت‌های خود از هرگونه تهدید نظامی علیه ایران عقب نشینی کرد و با صدایی لرزان، از لزوم صلح با ایران، لزوم کاهش حضور آمریکا در منطقه غرب آسیا و منفعت مشترک آمریکا و ایران در مبارزه با داعش صحبت کرد.

رئیس جمهور آمریکا در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: ایالات متحده همزمان با آنکه گزینه‌های خود را برای پاسخ دادن به تجاوزگری‌های ایران مورد ارزیابی قرار میدهد، تحریم‌های تنبیهی بیشتری را علیه رژیم ایران اعمال خواهد کرد.

لرزش صدای ترامپ هنگام توجیه ترور شهید سردار قاسم سلیمانی هم که قبل از این سوژه رسانه‌ها شده بود، این بار هم تیتر رسانه‌های زیادی شد.

ترس مجلس نمایندگان از آقای رئیس جمهور

شب گذشته هم مجلس نمایندگان آمریکا محدودیت اختیارات جنگی رئیس‌جمهور این کشور را با رای مثبت ۳ عضو جمهوری خواه تصویب کرد.

ان‌بی‌سی نیوز گزارش داد، مجلس نمایندگان آمریکا، این طرح را با ۲۲۴ رأی موافق و ۱۹۴ رأی مخالف طرح مذکور را به تصویب رسانده است.

ایران بعد از سیلی اول

اگر از لغو سخنرانی‌ها و نشست‌های خبری، محدود کردن اختیارات رئیس جمهور دیوانه‌ای مانند ترامپ، توئیت و صحبت‌هایی که نشان از ترس مقامات و شخصیت‌های آمریکایی دارد گذر کنیم، در مقابل در کشورمان به پدید‌های جالب و بی مانند بر میخوریم؛ پدیده‌ای که ارکان آن را مقاومت تشکیل می‌دهد و در مقابل قدرتی، چون آمریکا، کوتاه نخواهد آمد.

رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) که در برنام‌های از پیش تعیین شده، قرار بود به مناسبت سالروز قیام ۱۶ دی ۱۳۵۶ مردم قم، در حسینیه امام خمینی (ره) با مردم این شهر دیدار کند، برنامه خود را بدون تاخیر به اجرا در آورده است.

هیأت دولت هم که هر هفته در روز‌های چهارشنبه با حضور رئیس جمهور و وزیرانش برگزار میشود، این هفته هم مانند هفته‌های قبل به قوت خود باقی ماند و رئیس جمهور و وزیرانش در این برنامه به سخنرانی و ارائه نظرات خود پرداختند.

کشوری که بیش از ۹ هزار کیلومتر با پایگاه خود در آن طرف دنیا فاصله دارد وقتی با کوچکترین تهدیدی مواجه میشود، حیات سیاسی آن با چالشی جدی مواجه میشوند و ترس شدیدی کشورشان را فرا میگیرد.

اما کشوری که حدود ۵۰۰-۶۰۰ کیلومتر با پایگاه‌های دشمن خود قرار دارد، به راحتی و در کمال آرامش و طبق برنامه‌های از پیش تعیین شده خود پیش میروند و مانند سابق برنامه‌های خود را پیش میبرند.

بررسی اتفاقاتی که اخیرا در منطقه به وقوع پیوسته و نظراتی که مقامات و شخصیت‌های آمریکایی در این خصوص داشتند، به نظر میرسد دولت آمریکا و سیاست هایش در منطقه به بن بست رسیده اند و دیگر جایی برای حضور در آن ندارند.

گزارش از اکرم مظفری

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.