سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران مطرح کرد؛

ایران، مرجع منطقه‌ای «خون‌های نادر»

عشقی گفت: ایران آمادگی دارد تا به کشور‌های منطقه در حوزه خون‌های نادر، امدادرسانی کند.

به گزارش  خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پیمان عشقی، مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در مراسم روز ملی خون‌های نادر که در بیمارستان شریعتی تهران برگزار شد؛ ضمن عرض تسلیت سردار سلیمانی و جانباختگان در کرمان و حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی اظهار کرد: انتقال خون یکی از حوزه‌های مغفول مانده در پزشکی است و حتی پزشکان عمومی واحدی مربوط به خون در دوران تحصیل خود ندارند.

او ادامه داد: ۳ درصد ایرانیان گروه خونی O منفی دارند و از ۳۸ سیستم گروه خونی، مردم تنها چند گروه خونی را می‌شناسند. بانک خون نادر در نجات افراد دارای گروه‌های خونی نادر و بسیار نادر حائز اهمیت است.

عشقی با بیان اینکه ایران تنها کشور اسلامی عضو کارگروه خون‌های نادر در بین کشور‌های اسلامی است، گفت: منابع انسانی، امکانات فنی، ذخیره‌سازی خون‌های نادر، اطلاعات خونی افراد دارای گروه خونی نادر، قابلیت تولید سرم تشخیصی از جمله موضوعات مهم در حوزه گروه‌های خونی نادر است.

او با بیان اینکه ایران، تنها مرجع منطقه‌ای در حوزه خون‌های نادر است، گفت: بسیاری از کشور‌ها که زیر پرچم برتری و سابقه علمی ایران نمی‌روند در حوزه خون‌های نادر مجبور هستند با ما مکاتبه کنند و درخواست ارسال خون نادر داشته باشند. ایران آمادگی دارد تا به کشور‌های منطقه در حوزه خون‌های نادر امدادرسانی کند. اخیرا درخواست‌هایی از کشور کویت، عمان و پاکستان داشتیم و مرجعیت منطقه‌ای در خون‌های نادر محسوب می‌شویم.

مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران بیان کرد: ما یک هزار و ۲۰۰ خون نادر و حدود ۱۰۰ خون بسیار نادر داریم که بعد از تست و غربالگری ۴۰ هزار نفر شناسایی شدند.

او با بیان اینکه ما ۲۰۰ کیسه خون نادر در سازمان انتقال خون ذخیره داریم، گفت: بیماران تالاسمی، شیمی‌درمانی، پیوند مغز و استخوان، جراحی اورژانس، زنان باردار و نوزادان از مهمترین گروه‌های مصرف‌کننده بانک خون نادر محسوب می‌شود.

ایران تنها کشور مسلمان عضو کارگروه خون‌های نادر

عشقی تأکید کرد: ایران تنها کشور مسلمان جهان است که در کارگروه بانک خون نادر عضویت پیدا کرده است و در بین ۲۳ کشور عضو، تنها کشور در حال توسعه محسوب می‌شود که در این کارگروه عضویت دارد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به لزوم تولید صنعتی کیت‌های غربالگری برای تشخیص گروه‌های خونی نادر گفت: ما  توانسته‌ایم شمار محدودی از کیت‌ها را به صورت آزمایشگاهی تولید کنیم، اما نتوانستیم این کیت‌ها را به شکل صنعتی تولید کنیم که این مسئله نیازمند مشارکت بخش خصوصی، دولت و وزارت بهداشت است.

او افزود: باید توجه داشت که وزارت بهداشت و دولت کارخانه‌دار نیستند که بخواهند تولید انبوه این کیت‌ها را به دست بگیرند بلکه باید از تولیدکنندگان بخش خصوصی حمایت کنند و امیدواریم با تولید انبوه کیت غربالگری آنتی بادی بتوانیم یک گام دیگر رشد و توسعه در حوزه انتقال خون نزدیک شویم.

ژنتیک در نوع خون افراد موثر است

در ادامه رضا ملک‌زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ژنتیک در نوع خون افراد موثر است، گفت: خوشبختانه مرکز ژن درمانی در بیمارستان شریعتی تاسیس شده است و بیمارانی که تالاسمی یا هموفیلی دارند، می‌توانند در آینده از این نوع درمان استفاده کنند و دیگر نیاز به دریافت خون مستمر نداشته باشند.

ملک زاده گفت: ۸۵ درصد بیمارانی که تحت درمان ژن درمانی قرار گرفته‌اند، درمان آن‌ها موفقیت آمیز بوده و دیگر نیاز به دریافت خون نداشتند.

او با بیان اینکه ایران در بین کشور‌های مسلمان تنها کشوری است که در کارگروه خون‌های نادر عضویت دارد، گفت: تنها ۵۰ نفر در دنیا دارای یک نوع خون نادر هستند که یک نفر از آن‌ها در ایران است و سازمان انتقال خون ایران، این خون را ذخیره کرده است.

ملک زاده گفت: ما یکی از موفق‌ترین کشور‌های دنیا در حوزه خون‌های نادر هستیم و زمانی که فردی نیاز به خون‌های نادر داشته باشد ذخیره‌ای از خون افراد دارای خون‌های نادر در بانک انتقال خون‌های ایران وجود دارد که از آن‌ها استفاده می‌کنیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: ما توانستیم مقطع تحصیلی دکترای انتقال خون را ایجاد کنیم. این سازمان امروز می‌تواند پاسخگوی نیاز کشور در حوزه انتقال خون باشد البته بسیاری از خون‌های نادر را شناسایی نکرده‌ایم و لازم است این تحقیقات ادامه پیدا کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.