او افزود: قیمت کنونی هر کیلو مرغ زنده نسبت به چند روز گذشته به علت نبود کشش بازار، ۵۰۰ تومان و مرغ گرم ۸۰۰ تومان کاهش داشته است.
عضو هیأت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با توجه به شرایط فعلی عرضه و تقاضا پیشبینی میشود که قیمت در روزهای پایانی هفته به روال سابق خود بازگردد.
حجت درباره آخرین وضعیت بازار نهادههای دامی، گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو ذرت در بنادر ۱ هزار و ۳۵۰ تومان، کنجاله سویا ۲ هزار و ۳۵۰ تا ۲ هزار و ۴۵۰ تومان و ذرت در انبارهای استانی ۱ هزار و ۶۰۰ و کنجاله سویا ۲ هزار و ۵۵۰ تومان که نسبت به هفتههای اخیر نوسانی نداشته است.
بیشتر بخوانید: جوجه ریزی شب عید از اواخر هفته آینده آغاز میشود/قیمت هر کیلو مرغ ۱۳ هزار تومان
این مقام مسئول با اشاره به اینکه ذرت و کنجاله سویا کماکان به میزان کافی در بازار موجود است، بیان کرد: با توجه به نظارت شبکه دولتی و واردات با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی، وارد کنندگان متعهد شدند که نهادههای دامی کمترین نوسان را در بازار داشته باشد.
او قیمت فعلی هر قطعه جوجه یک روزه را ۳ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر نرخ جوجه یک روزه با قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار ۱ هزار تومان اختلاف دارد که متأسفانه این اختلاف قیمت در نرخ مصوب ما لحاظ نشده است.
به گفته عضو هیأت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با توجه به اختلاف قیمت جوجه یک روزه با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار از مسئولان ذیربط انتظار میرود که در ماههای بهمن و اسفند مابه التفاوت آن را در قیمت تمام شده لحاظ کنند تا مرغداران با کنترل بازار در ایام پایانی سال دچار چالش نشوند.
حجت با انتقاد از رشد چند برابری قیمت ریز مغذی و واکسنها نسبت به چند ماه اخیر، اظهار کرد: با توجه به آنکه ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به نهادههایی همچون ذرت و کنجاله سویا تعلق میگیرد و مابقی نهادهها همچون لیزین، متیونین و سایر مکملها با حذف آفات وارد میشود به همین خاطر قیمت آن در پی نوسانات نرخ ارز نسبت به ماههای اخیر رشد داشته که این امر در افزایش قیمت تمام شده تولید تأثیر گذار بوده است.
این مقام مسئول حجم جوجه ریزی در واحدهای مرغداران در ماه دی را ۱۳۰ میلیون قطعه و بهمن ۱۴۰ میلیون قطعه اعلام کرد و گفت: بر این اساس حداقل ۲۲۰ هزار تن مرغ وارد بازار میشود که با احتساب مصرف ۱۷۵ هزار تنی در هر ماه شاهد رشد و مازاد ۴۵ هزار تنی تولید برای ایام عید هستیم که با این وجود واردات ضربه مهلکی به تولید میزند.
او ادامه داد: بنا بر آمار همه ساله میزان مصرف در فروردین به سبب خریداری در ایام پایانی سال از سوی خانوارها کاهش مییابد که بدین ترتیب واردات توجیه اقتصادی ندارد.
عضو هیأت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی تولید سالیانه مرغ در کشور را ۲ میلیون و ۱۰۰ تا میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: با احتساب سرانه مصرف ۲۶ کیلو طیور به ازاء هر نفر، نه تنها کمبودی در عرضه نداریم بلکه باید مازاد و نیاز کشور را به بازارهای هدف صادر کنیم.
حجت مازاد فعلی مرغ را ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: این در حالی است که با احتساب ظرفیت بالفعل واحدهای تولیدی، مازاد مرغ رقمی حدود ۵۰۰ هزار تن و در صورت استفاده حداکثری به بیش از این رقم میرسد.
این مقام مسئول گرانی مرغ در ایام پایانی سال را تکذیب کرد و گفت: بنا بر برنامه ریزیهای صورت گرفته جهت تأمین بازار مرغ شب عید، حداقل ۳۰ درصد تولید جوجه یک روزه افزایش مییابد به همین خاطر قیمت مرغ در ایام پایانی سال نوسان چشمگیری نخواهد داشت.
عضو هیأت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی تولید سالیانه مرغ در کشور را ۲ میلیون و ۱۰۰ تا میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: با احتساب سرانه مصرف ۲۶ کیلو طیور به ازاء هر نفر، نه تنها کمبودی در عرضه نداریم بلکه باید مازاد و نیاز کشور را به بازارهای هدف صادر کنیم.
او با بیان اینکه خرید تضمینی مرغ از سوی پشتیبانی امور دام در حال انجام است، بیان کرد: با آغاز خرید تضمینی مرغ از مرغداران قیمت هر کیلو مرغ ۶۰۰ تا ۷۰۰ تومان افزایش یافت که این امر در کاهش زیان مرغداران و واقعی شدن قیمتها تأثیر گذار بوده است.
عضو هیأت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان با اشاره به اینکه نیازی به استمرار خرید تضمینی مرغ نیست، تصریح کرد: اگر قیمت مرغ زنده در محدوده ۹ هزار تومان باقی بماند دیگر نیازی به خرید تضمینی نیست و از این رو بهتر است پشتیبانی امور دام به جای خرید تضمینی در ایام پایانی سال از نیمه دوم فروردین مجدد اقدام به خرید کند تا به سبب جوجه ریزی ۱۴۰ میلیون قطعهای مرغداران متحمل زیان نشوند.
انتهای پیام/