او تصریح کرد: زمستان ملایم و بهار زودرس و بارندگی مناسب در سال زراعی ۹۸-۹۷ باعث شد که تعداد کم سابقهای از زنبورداران پارسال و امسال به استان بوشهر کوچ کنند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان بوشهر افزود: کوچ زنبورداران در دو مرحله صورت میگیرد. مرحله اول که از اواسط شهریور آغاز می شود، هدف ازآن تولید و برداشت عسل کنار است.
قطبی ادامه داد:مرحله دوم کوچ که بعد از اولین بارندگی و معمولا" در اواخر آبان و اوایل آذرصورت میگیرد، جهت تولید مثل و تکثیر جمعیت و تولید بچه کندو است که باعث حداقل دو برابر شدن جمعیت کندوها میشود.
او تاکید کرد: براساس دستورالعمل کوچ زنبورستانها موضوع ماده ۴۱ قانون نظام جامع دامپروری کشور تمام زنبورداران مهاجر موظف به رعایت قانون یاد شده در زمان کوچ میباشند و قبل از ورود به استان و قبل از اسکان زنبورستان باید مجوز دریافت کنند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان بوشهر گفت: بدیهی است زنبورداران خاطی که قوانین کوچ را رعایت نکرده و با ایجاد بی نظمی باعث ضرر و زیان به زنبورداران بومی و مهاجر قانونمند میشوند برابر مقرارت قانونی با آن برخورد خواهدشد.
انتهای پیام/م