گاهی اوقات زوجین پس از عقد تصمیم میگیرند که میزان مهریه خود را افزایش یا کاهش دهند، اما اینکه آیا پس از عقد و ازدواج امکان افزایش میزان مهریه وجود دارد یا خیر منوط به قانون است.
یک نظر وجود دارد که بر اساس آن اگر زوج یا زوجه بخواهند میزان مهریه خود را افزایش یا کاهش دهند، باید آن را در سند رسمی ذکر کنند و در دفترخانه به ثبت رسانند، البته هر گونه افزایش در میزان مهریه مستلزم فسخ نکاح و جاری شدن مجدد صیغه عقد دائم است که این نظر خلاف شرع مقدس اسلام است.
بر اساس قانون مهریه شرعی همان است که در ضمن عقد واقع شده و افزایش مهریه پس از عقد شرعا صحیح نیست و زوج و زوجه نمیتوانند پس از عقد مهریه خود را افزایش دهند.
انتهای پیام/
مهریه باید باشه ولی کم باشه،کم نه ۱۴ تا هااا به اندازه باشه
اگر واقعا به هم عشق دارین ازدواج کنین با انتخاب کورکورانه و این اراجیف که میگن بعدا عشق به وجود میاد پیش نرین
من وشوهرم با ۱۱۰ تا سکه که مهرمه خیلی زندگی خوبی داریم خداروشکر
امیدوارم برای شما هم زندگی خوبی رقم بخوره
دخترانتان را به پشتوانه مهريه راهي خونه بخت نكنيد
براي دريافت مهريه بايد چند صد سال عمر كني
مورد داشتيم قاضي راي داده هر پانزده ماه يك سكه
اگر باور نمي كنيد تشريف ببريد جلوي دادسراي شعبه
مطهري ببينيد چند نفر موفق به دريافت مهريه شدن تقريبا
هيچ كس
بر اساس اصل آزادی قراردادها و ماده 10 قانون مدنی زوجین میتوانند بعد از عقد نکاح میزان مهر را افزایش یا کاهش دهند واین عمل منوط به فسخ نکاح و جاری شدن نکاح مجدد نیست چرا که مهر تابع عقد است نه اینکه عقد تابع مهر باشد
باشگاه بنده بیکارم با فوق لیسانس حقوق
منم لیسانسس دارم
بگو ما هم بفهمیم
با اصل ازدای قراردادی میشه تغییر در مهریه داد و این حرف درسته
بگو ما هم بفهممیم بنده هم شاگرد مکانیکم استاد
در قانون جدید خانواده هم چنین بحثی نشده
پس اصل ازادی قرادادی و ماده 10 بهترین استلاله
فقط دعوا بر سر اینکه که ایا مهر هست یا مال معوض دیگر و یا هبه به زن
طبق نظریه شماره ۳۵۰۷۹/۳۰/۸۸ مورخ ۱۲ مرداد سال ۸۸ فقهای شورای نگهبان مبنی بر اینکه «مهریه شرعی همان است که در ضمن عقد واقع شده است و ازدیاد مهر بعد از عقد شرعاً صحیح نیست و ترتیب آثار مهریه بر آن خلاف موازین شرع شناخته شد.» بنابراین جزء (ب) از قسمت ۱۵۱ بخشنامههای ثبتی که نتیجتاً مبین امکان افزایش مهریه بهشرط تنظیم سند رسمی است، مستنداً به قسمت دوم اصل ۱۷۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده ۴۱ قانون دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۸۵ ابطال میشود. در این میان برخی وکلا نیز اعتقاد دارند، مهریه آن است که قبل از وقوع عقد ازدواج بر آن توافق شده و در موقع وقوع عقد ازدواج در قباله درج میشود. چنانچه بعد از وقوع عقد قصد افزایش مهریه باشد، این موضوع مهریه تلقی نمیشود زیرا در مقابل آن عقد جدیدی وجود ندارد بلکه هبه مالی از سوی شوهر به زوجه است یا هرنوع عقد غیرمعوض دیگری؛ لذا این افزایش مهریه وجاهت شرعی و قانونی ندارد.
این بحث حقوقی نیست
بله نظر شما درسته
در ضمن شورای نگهبان اومده غیرقانونی و غیر شرعی اعلام کرده با اینکه در حیطه شورای نگهبان نبوده و تفسیر قانون عادی با مجلس شورای اسلامی است و نظر شما نظر دکتر صفایی بوده و کاملا صحیح است
اگر دادگاه صالحه یعنی دادگاه خانواده ، تغییر در شرایط خانواده را تایید کند ،
می شود درباره شرایط جدید زندگی دوباره به توافق رسید .
عقد نکاح ربطی به مهر نداره
جز در خصوص عقد موقت که لازم است ضمن عقد تعیین شود در غیر اینصورت نکاح باطل است.